شنبه 10 آذر 1403

چرا نباید فرهاد مجیدی را اخراج کرد؟

وب‌گاه فرارو مشاهده در مرجع
چرا نباید فرهاد مجیدی را اخراج کرد؟

با توجه به تغییراتی که در دولت به وجود آمده، قابل پیش‌بینی است که کادر مدیریتی استقلال، درست مثل کادر مدیریتی پرسپولیس تغییر کند؛ ولی آیا نیازی هست تا فرهاد مجیدی هم از کار برکنار شود؟

استقلال با فرهاد مجیدی خیلی زود به کارشان در رقابت‌های حذفی لیگ قهرمانان آسیا پایان دادند. این تیم که در یک‌هشتم نهایی برابر الهلال عربستان قرار گرفته بود، با دو گل شکست خورد و از رسیدن به مرحله بالاتر لیگ قهرمانان آسیا باز‌ماند. این اتفاق در شرایطی رخ داده که استقلال حالا قریب به هشت سال است نمی‌تواند خودش را به نیمه‌نهایی لیگ قهرمانان آسیا برساند.

البته به غیر از این ناکامی که شاید سهم فرهاد مجیدی در آن یکی، دو سال باشد، حالا فشاری برای اعمال تغییر در کادر مدیریتی و فنی استقلال هم به وجود آمده است و این شایعه اکنون راحت‌تر مطرح می‌شود که فرهاد مجیدی گزینه مناسبی برای استقلال نیست.

با توجه به تغییراتی که در دولت به وجود آمده، قابل پیش‌بینی است که کادر مدیریتی استقلال، درست مثل کادر مدیریتی پرسپولیس تغییر کند؛ ولی آیا نیازی هست تا فرهاد مجیدی هم از کار برکنار شود؟ 24 ساعت بعد از حذف استقلال از آسیا، عدم توانایی فنی فرهاد از سوی عده‌ای مطرح شده و حتی از یکی، دو نفر به‌عنوان جانشینان او در استقلال هم حرف می‌زنند، ولی واقعیت این است که استقلال در این مقطع زمانی نیاز به هر چیزی داشته باشد، به تغییر سرمربی نیازی ندارد. درست است که فرهاد مجیدی ضعف‌هایی در نقل و انتقالات داشته و احتمالا اشتباهاتی فنی هم به عنوان سرمربی استقلال مرتکب شده، اما او به چند دلیل همچنان باید سرمربی استقلال باقی بماند.

پول و بازار

پیش از شروع فصل نقل و انتقالات، فرهاد مجیدی تهدید کرده بود به غیر از مهدی قایدی، اگر حتی یک بازیکن دیگر از تیمش جدا شود، استعفا می‌دهد و می‌رود. البته مشخص بود فرهاد مجیدی استعفا‌بده نیست و آن حرف را فقط برای فشارآوردن به مدیریت باشگاه مطرح کرده است. نتیجه آن شد که نه‌تنها مهدی قایدی، بلکه هروییه میلیچ، شیخ دیاباته، محمد نادری، مسعود ریگی، داریوش شجاعیان و رشید مظاهری هم از استقلال جدا شدند.

به غیر از قایدی و مظاهری بقیه با باشگاه برای تمدید قرارداد به توافق نرسیدند یا اینکه باشگاه علاقه‌ای به حفظ‌شان نداشت. پس فرهاد مجیدی قریب به نیمی از ترکیب اصلی‌اش را از دست داده و خودش سهم کمی در این جابه‌جایی‌های ناخواسته داشته است. او قربانی بازار نقل و انتقالات و البته پول‌هایی شده که به بازیکنانش پیشنهاد داده‌اند. استقلال فصل گذشته تیم بدی نبود و با تقویت جزئی می‌توانست برای قهرمانی در لیگ بجنگد، ولی جدایی بازیکنان اصلی، موردی نبود که فرهاد مجیدی بخواهد.

پوست‌اندازی آبی

طبیعتا وقتی آن همه بازیکن از استقلال جدا شده، نیاز به پوست‌اندازی است؛ کاری که فرهاد مجیدی انجامش داده است. او به جای بازیکنانی که از تیم جدا شده‌اند، هشت بازیکن جدید خریده و هنوز در انتظار یکی، دو بازیکن دیگر است. حال با پوست‌اندازی رخ‌داده فرهاد مجیدی نیاز به زمان دارد تا سروشکلی به این تیم جدید استقلال بدهد. او برای آماده‌شدن دیدار با الهلال کم‌و‌بیش دو هفته فرصت داشت و نتیجه آن بازی نشان داد این تعداد روز برای ساختن تیمی که فرهاد مجیدی می‌خواهد، کافی نیست. او باید بماند تا شاکله استقلال جدید را بنا کند.

خرید‌های 80 درصدی

فرهاد مجیدی مربی بهانه‌جویی است؛ پیش‌تر این مورد را بار‌ها نشان داده است. می‌تواند ناکامی تیمش را گردن هر چیز و هرکسی بیندازد و حتی به معاون وزیر هم اشاره کند. با‌این‌حال، یکی از مهم‌ترین حرف‌هایی که او اواخر فصل پیش به زبان آورد و جنجالی شد، اشاره به حضور دلالان در باشگاه استقلال بود. او از این گفت که تیمی که ابتدای فصل برای استقلال بسته شده، کار دلالان بوده و مربی وقت استقلال را به‌نوعی متهم کرد. حالا برای اولین‌بار فرهاد مجیدی خودش برای استقلال بازیکن خریده است. مسئولان این باشگاه می‌گویند 80 درصد گزینه‌های مدنظر فرهاد مجیدی خریداری شده‌اند.

شاید تعدادی از بازیکنان جدید از دیدگاه کارشناسان استقلالی در حد و اندازه‌های این تیم نباشند، ولی این دیگر انتخاب خود فرهاد مجیدی است و باید به آن احترام گذاشت. پس فرهاد بهتر است بماند و از بازیکنانی که خودش انتخاب کرده برای ساختن استقلال جدید بازی بگیرد.

دستیار ایتالیایی

استقلال با اصراری که به‌درستی فرهاد مجیدی در این چند ماه اخیر داشته بالاخره موفق به جذب مربی خارجی شده است. مجیدی علاقه‌مند به استفاده از سیستمی است که ایتالیایی‌ها چند فصل اخیر دوباره احیایش کرده‌اند. او در این مسیر نیاز به یک تفکر ایتالیایی هم داشته که با اضافه‌شدن گابریله پین، این موضوع هم برطرف شده است. البته برای اجرای درست هر نوع تاکتیکی به زمان نیاز است. بدیهی است که فرهاد مجیدی و گابریله پین حالا زمان می‌خواهند تا سیستم مدنظرشان را پیاده کنند.

انگیزه و تجربه بیشتر

فرهاد مجیدی دیگر آن مربی احساسی سال‌های نخست نیست؛ حداقل بهتر است که نباشد. او در زمان‌های رفت و برگشتش به استقلال علاوه بر اینکه کنترل احساساتش را بیشتر کرده، تجربه‌اندوزی هم کرده است. مجیدی یکی از چهره‌های محبوب هواداران استقلال است و می‌داند که می‌تواند به وقتش حمایت آن‌ها را داشته باشد. حالا که تیم را خودش بسته، مربی ایتالیایی مورد علاقه‌اش را هم کنار دستش می‌بیند، انگیزه‌اش برای رسیدن به موفقیت طبیعی است که بیشتر هم شود. شاید او با تجربه‌ای که به دست آورده، در اندیشه پایان‌دادن به ناکامی تکراری استقلال در سال‌های اخیر، در مسیر رسیدن به قهرمانی است.

خروج از مدار آلترناتیو

باید پذیرفت این فصل احتمالا آخرین فرصتی است که نصیب فرهاد مجیدی می‌شود تا توانایی‌هایش را به‌عنوان سرمربی استقلال ثابت کند. او نشان داده مربی خوبی است، ولی هنوز نشان نداده توانایی قهرمان‌کردن استقلال را دارد. با وجود وعده‌هایی که یکی، دو فصل اخیر مبنی بر جام‌آوردن برای استقلال داده هنوز به این مهم نرسیده است. حالا احتمالا یک فصل تمام پیش‌رو دارد تا این وعده را محقق کند و فصل و فصول بعدی را به‌عنوان سرمربی استقلال به کار ادامه دهد. البته اگر او در این مسیر ناموفق باشد، دیگر احتمالا از چرخه آلترناتیو‌ها بیرون می‌رود و نمی‌تواند امید زیادی داشته باشد که اگر در نیم‌فصل قرار به تعویض مربی شد، دوباره این فرصت در اختیارش گذاشته شود.

فرهاد مجیدی با علم به این موضوع، نیاز به اعتماد مسئولان باشگاه دارد تا بالاخره یک بار برای همیشه هم که شده، هنرش در عرصه مربیگری را اثبات کند.

منبع: روزنامه شرق