پنج‌شنبه 20 شهریور 1404

چهار باب کتابخانه عمومی خراسان شمالی آماده بهره‌برداری شد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
چهار باب کتابخانه عمومی خراسان شمالی آماده بهره‌برداری شد

بجنورد - ایرنا - چهار باب کتابخانه عمومی در روستاها و شهرهای خراسان شمالی با زیربنای 840 متر مربع آماده بهره‌برداری شده که بزودی افتتاح می‌شود.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی خراسان شمالی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: برای راه اندازی این کتابخانه ها 20 میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است.

محمدعلی جهانی با بیان اینکه این کتابخانه ها در حصار گرمخان، ارکان و گریوان شهرستان بجنورد و رباط شیروان ایجاد شده، افزود: با بهره‌برداری از آنها، مجموع فضای کتابخانه‌های استان به حدود 21 هزار مترمربع می رسد.

وی اظهار داشت: با راه اندازی این چهار باب کتابخانه تعداد کتابخانه های عمومی نهادی این استان به 65 باب می رسد، 10 باب کتابخانه مشارکتی نیز در این استان فعال است.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی خراسان شمالی گفت: شیوع گسترده ویروس کرونا از ابتدای اسفندماه پارسال باعث شد خدمات کتابخانه‌های عمومی استان با وقفه همراه شود که هم اکنون کتاب داران مشغول مرتب کردن کتاب ها برای ارائه به شهروندان طبق برنامه است.

وی افزود: در این راستا کتابخانه‌های عمومی ابتدا با حضور کتابداران و اجرای پروتکل‌های بهداشتی از جمله نظافت و ضد عفونی کردن، تهیه اقلام بهداشتی، انجام امور فنی کتابداری و ادامه برنامه‌های فرهنگی در فضای مجازی آماده حضور اعضا در کتابخانه می‌شوند.

وی اظهار داشت: هم اکنون در برنامه داریم که با تمهیدات لازم طرح ارسال کتاب با کاور به اعضای کتابخانه های عمومی را اجرا کنیم.

جهانی اظهار داشت: در این طرح کتاب ها در کاور مخصوصی گذاشته و در اختیار شهروندان قرار می دهیم و پس از بازگشت کتاب در قرنطینه قرار می گیرد و بعد از مدتی در اختیار سایر افراد گذاشته می شود.

وی افزود: برنامه هایی نیز برای استفاده از سالن مطالعه کتابخانه های عمومی داریم، ظرفیت حضور در سالن ها به منظور رعایت فاصله گذاری اجتماعی و جلوگیری از ویروس کرونا را کاهش می دهیم.

در این استان به ازای هر 100 نفر جمعیت 2.4 متر مربع فضای کتابخانه ای داریم که متوسط کشوری در این شاخص کمتر از 2 متر مربع است.

50 هزار نفر از شهروندان این استان عضو کتابخانه های عمومی هستند که 800 هزار جلد کتاب نیز در کتابخانه های خراسان شمالی وجود دارد که می توان گفت سهم هر نفر جمعیت استان از این کتابها یک جلد است.

خراسان شمالی 863 هزار نفر جمعیت دارد که 44 درصد آنان در مناطق روستایی سکونت دارند.

*س_برچسب‌ها_س*