جمعه 18 آبان 1403

چهار هزار هکتار از مزارع گندم و جو مریوان آلوده به آفت است

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
چهار هزار هکتار از مزارع گندم و جو مریوان آلوده به آفت است

سنندج - ایرنا - مدیر جهاد کشاورزی مریوان گفت: چهار هزار هکتار از مزارع گندم و جو این شهرستان آلوده به آفت از نوع علف‌های هرز بوده و مبارزه با آن در دست اجرا است.

محمد رحیمی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: تاکنون عملیات مبارزه با آفت در سطح سه هزار و 61 هکتار از مزارع گندم و جو انجام شده که مبارزه با علف هرز از نوع پهن برگ در سطح 2 هزار و 525 هکتار و از نوع باریک برگ در سطح 536 هکتار بوده است.

وی با بیان اینکه عملیات مبارزه با این آفت از نیمه دوم اسفند سال گذشته آغاز و تا اواخر خرداد سال جاری ادامه خواهد داشت، افزود: مبارزه توسط کشاورزان با نظارت کامل کارشناسان و شبکه های مراقبت مراکز جهاد کشاورزی این مدیریت در سر مزارع با سمپاش های دولتی و خصوصی و سموم دریافتی توسط کشاورز از کلینیک و فروشگاه های سموم سطح شهرستان انجام می شود.

مدیر جهاد کشاورزی مریوان یادآور شد: تاکنون چهار هزار و 310 لیتر سم در مزارع گندم و جو این شهرستان علیه این آفت به صورت رایگان توزیع شده که شامل سم توفوردی به میزان سه هزار و 787 لیتر، سم تاپیک به میزان 265 لیتر و سم پوما سوپر نیز به میزان 258 لیتر بوده است.

رحیمی اضافه کرد: علف هرز از نوع پهن برگ یک هزار و 100 هکتار از مزارع گندم آبی و 670 هکتار از مزارع گندم دیم را آلوده کرده و 405 هکتار از مزارع جو آبی و 350 هکتار از مزارع جو دیمی را نیز آلوده کرده است.

رحیمی ادامه داد: علف هرز از نوع نازک برگ نیز 240 هکتار از مزارع گندم آبی و 35 هکتار از مزارع گندم دیم و 230 هکتار از مزارع جو آبی و 31 هکتار از مزارع جو دیمی را آلوده کرده است.

28 هکتار از مزارع کلزا مریوان گرفتار آفات و علف های هرز است

مدیر جهاد کشاورزی مریوان با بیان اینکه 28 هکتار از مزارع کلزا این شهرستان گرفتار آفات و علف های هرز است، گفت: مبارزه با این آفات و بیماری ها از اول مهر سال گذشته آغاز و تا اواخر اردیبهشت امسال ادامه دارد.

رحیمی افزود: مبارزه با آفت شته مومی در سطح 15 هکتار و مبارزه با آفت کرم طوقه‌بر (آگروتیس) نیز در سطح سه هکتار از مزارع کلزا با استفاده از سم مصرفی کنفیدور به میزان 15 لیتر و سم مصرفی دلتامترین و دورسبان به میزان پنج لیتر انجام شده است.

وی اضافه کرد: مبارزه با علف های هرز باریک برگ در سطح 35 هکتار با استفاده از سم مصرفی سوپرگالانت به میزان 30 لیتر و مبارزه با علف های هرز پهن برگ در سطح 20 هکتار با استفاده از سم مصرفی لونترل به میزان 18 لیتر با موفقیت صورت گرفته است.

مدیر جهاد کشاورزی مریوان یادآور شد: عملیات مبارزه با علف های هرز پهن برگ در سطح 20 هکتار با استفاده از سم مصرفی لونترل به میزان 18 لیتر و مبارزه با علف های هرز به صورت پیش رویشی در سطح پنج هکتار با استفاده از سم ترفلان به میزان 10 لیتر انجام شد.

رحیمی افزود: میزان خسارت وارده توسط آفات و علف هرز و بیماری ها به محصول کلزا به دلیل مبارزه به موقع و توصیه های فنی کارشناسان این مدیریت و مراکز تابعه تاکنون در حد صفر بوده است.

استان کردستان یک میلیون و 220 هزار هکتار اراضی کشاورزی شامل 896 هزار و 235 هکتار اراضی دیم معادل 88 درصد و 121 هزار اراضی آبی معادل 12 درصد دارد.

این استان به دلیل داشتن بیش از یک میلیون و 110 هزار هکتار زمین قابل کشت مرغوب و مستعد یکی از قطب‌های تولید محصولات کشاورزی به ویژه گندم در غرب کشور به شمار می رود.

شهرستان مریوان نیز یکی از قطب های تولید گندم و جو در استان کردستان به شمار می رود این شهرستان در فاصله 120 کیلومتر در غرب سنندج مرکز استان کردستان واقع شده است.

*س_برچسب‌ها_س*