جمعه 18 آبان 1403

چه کار کنیم تا از ترافیک پایان سال خلاص شویم؟

وب‌گاه فرارو مشاهده در مرجع
چه کار کنیم تا از ترافیک پایان سال خلاص شویم؟

در یک وجب جا، چند میلیون ماشین و موتورسیکلت دارند از سر و کول هم بالا می‌روند. ترافیک این روز‌های پایانی سال در پایتخت از ساعت‌های پیک که معمولاً صبح و عصر بود، گذشته و حتی سر ظهر یا آخر شب هم که بروید در خیابان، در ترافیک می‌مانید. دیگر به جز خیابان‌ها و اتوبان‌ها، معابر فرعی هم شاهد ترافیک‌های سنگین هستند و اگر قرار باشد به‌موقع به مقصد برسید، باید زمان خیلی بیشتری را صرف کنید.»

البته که این چیز جدیدی نیست و ما هر سال شاهد چنین ترافیکی در شهر تهران هستیم، چرا که وقتی حجم سفر‌های مردم برای خرید‌های نوروزی افزایش پیدا می‌کند، ظرفیت شبکه ترافیکی به‌هم می‌ریزد و ترافیک‌های سنگین به شهر تحمیل می‌شود و با اینکه مسئولان شهری و ترافیکی هر سال درصدد برطرف کردن و کم کردن این ترافیک هستند، اما باید از تهران‌نشین‌ها بپرسیم که چرا همه کارهایتان را به آخر سال موکول می‌کنید؟

به گزارش همشهری‌آنلاین، آنطور که کارشناسان می‌گویند شبکه حمل‌ونقل تهران کشش‌پذیری لازم برای این حجم از خودرو و تردد را ندارد و این مربوط به همه زمان‌هاست و نه فقط اواخر اسفند، اما خب این روز‌ها وضعیت اسفبارتر می‌شود و همینطور هم ادامه پیدا می‌کند. دلیلش هم افزایش جمعیت تهران و تعداد وسایل نقلیه در این شهر نسبت به سال‌های گذشته و همچنین خریدهاش شب عید است که امسال خرید پیش از ماه مبارک رمضان هم به آن اضافه شده است.

راهکار پلیس راهور برای کاهش این حجم از وسایل نقلیه در خیابان‌ها، هوشمندسازی و توسعه حمل‌ونقل عمومی است، اما مهم‌تر از آن، مواردی است که ما مردم باید خودمان رعایت کنیم تا عمرمان در این ترافیک تلف نشود.

مثل اینکه برای تردد در شهر به جای استفاده از خودروی شخصی، از مترو و اتوبوس و در کل حمل و نقل عمومی استفاده کنیم که هم با معضل جای پارک مواجه نشویم و هم سریع‌تر به مقصد برسیم. یا اینکه اگر مجبور به استفاده از خودروی شخصی هستیم، لااقل دوبله و سوبله پارک نکنیم که راه‌بندان نشود.

به جز این‌ها، بهتر است همه خریدهایمان را نگذاریم شب عید و بخشی از خرید‌ها را هم در سال نو انجام دهیم، چون دنیا قرار نیست تا آخر اسفند به پایان برسد!

از میان اخبار

(تصاویر) زنان در دنیای 100 سال قبل؛ از ملکه کره تا رقصنده هندی

سدهای سیستان؛ نجات‌بخش یا بلای جان؟