شنبه 19 آبان 1403

چیرگی پسماند بر هوای پاک گیلان

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
چیرگی پسماند بر هوای پاک گیلان

رشت - ایرنا - معضل پسماند در گیلان بر هوای پاک این استان سایه انداخته و این مشکل می‌تواند، معضلی که هر سال بر وخیم شدن آن افزوده می شود و اکنون به مراحل بحرانی رسیده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سال 74 به دلیل مبارزه با آلودگی هوا در کشور، روز 29 دی ماه به نام هوای پاک نامگذاری شده و به مدت یک هفته نیز به همین مناسبت برنامه‌هایی را برای کنترل و کاهش آلودگی هوا انجام می‌شود.

استفاده کمتر از خودروهای شخصی و عدم استفاده از سوخت های فسیلی، در کاهش روند آلودگی هوا تاثیر و نقش بسزایی دارد و به همین دلیل، در روز ملی هوای پاک، به مردم توصیه می شود که کمتر از وسایل نقلیه شخصی استفاده کنند.

همچنین برپایی همایش‌های مختلف و راهکارهای مبارزه با آلودگی هوا، دیگر برنامه‌هایی است که به مناسبت روز ملی هوای پاک در کشور انجام می‌شود که در این راستا نیز، همایشی با همین عنوان توسط اداره کل محیط زیست گیلان در رشت برگزار شد، اما در این همایش مشکل و معضل پسماند این استان بر هوای پاک گیلان سنگینی داشته و این همایش را تحت شعاع خود قرار داد.

تاثیر مهم سوختهای فسیلی و خودروها در افزایش آلودگی هوا

مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان نیز در این همایش اظهار داشت: یکی از معضلاتی که می‌تواند اثرات سویی در سلامتی انسانها داشته باشد، استفاده زیاد از سوخت های فسیلی و خودروهای شخصی است که آلودگی زیادی ایجاد می کنند.

رضا زمانی افزود: خوشبختانه استان گیلان از لحاظ داشتن هوای پاک در شرایط مناسبی قرار دارد اما یکی از معضلات بزرگ این استان، پسماند، انباشت زباله و شیرابه تولید شده از زباله ها در این استان است که به جز آن، ترافیک و آلودگی صوتی نیزف دیگر معضلات گیلان است.

وی آتش زدن کاه و کلوش توسط کشاورزان را یکی از منابع مهم آلودگی هوا در گیلان اشاره و بیان کرد: طی چند سال گذشته شاهد آتش زدن کاه و کلوش پس از برداشت برنج در گیلان بودیم که این امر باعث آلودگی هوا می‌شد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان ادامه داد: اما با اقداماتی که طی سالیان اخیر انجام شد و با تلاش دهیاران و همکاری کشاورزان فهیم گیلان، شاهد کاهش چشمگیر این معضل در استان هستیم و امید است که این روند همکاری افزایش یافته تا این مشکل برطرف شود.

زمانی خاطرنشان کرد: علاوه بر تلاش دهیاران در کاهش معضل آتش زدن کاه و کلوش، مدیریت پسماند نیز از دیگر وظایف مهم دهیاران است و برای داشتن محیط پاک و هوای سالم، باید با مشارکت مردم، پسماند مدیربت و این معضل کاهش یابد.

تاثیر منفی معضل پسماند بر هوای پاک گیلان 

همچنین مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری گیلان نیز در همایش هوای پاک این استان اظهار داشت: مهمترین دغدغه ما در گیلان باید معضل پسماند و همچنین داشتن هوای پاک و سالم باشد.

یارو پیرعلایی افزود: هم اکنون معضل پسماند گریبان مردم را در گیلان گرفته و مردم نیز این مشکلات را حس کردند و باید فرهنگ‌سازی لازم را انجام دهیم تا شاهد کاهش معضل پسماند در گیلان باشیم چون اگر این روند ادامه یابد، مشکل آلودگی هوا را طی چند سال آینده شاهد خواهیم بود.

وی به نقش موثر دهیاران در کاهش معضل پسماند اشاره و بیان کرد: با وجود اینکه درصد زیادی از دهیاران در گیلان دارای مدارک تحصیلی بالایی هستند، آنان باید با همکاری شورای اسلامی روستاییان، همت کنند تا معضل پسماند و سایر مشکلات در بخش آلودگی هوا کاهش یابد.

تجلیل و تقدیر از تعدادی از دهیاران روستاهای مختلف استان گیلان که در بخش های پسماند، تفکیک زباله از مبدا، مدیریت آب فعالیت بیشتر و بهتری داشتند، از دیگر برنامه های همایش روز ملی هوای پاک در گیلان بود.

برچسب‌ها