شنبه 8 دی 1403

کارآفرینی زنان؛ آغازی شیرین اما پردردسر / حمایت از بانوان کارآفرین و صنعت‌گر با واقعیت فاصله دارد

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
کارآفرینی زنان؛ آغازی شیرین اما پردردسر / حمایت از بانوان کارآفرین و صنعت‌گر با واقعیت فاصله دارد

در حالی که نرخ بالای بیکاری زنان در کردستان به یکی از دغدغه های بزرگ تبدیل شده است، کارآفرینی یکی از راه‌حل‌ها مهم رفع معضل بیکاری زنان محسوب می‌شود. راه حلی که لازم است مراتب تسهیل و تسریع فرآیند توسعه کارآفرینی در استان فراهم شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کُردتودی، بیش از نیمی از جمعیت امیلیون و 610 هزاری استان کردستان را بانوان تشکیل می دهند، آنان همواره توانسته اند در عرصه های مختلف پا به پای مردان حضوری چشمگیر داشته باشند.

زنان قوی دلی که علاوه بر اشتغال خود در هر عرصه ای برای چندین نفر هم شغل ایجاد کرده اند، هر چند ممکن است آغاز هر کاری شیرین باشد اما همواره با دردسرهایی از جمله تفکیک جنسیتی، مشکلات اقتصادی و اجتماعی و... همراه است.

میزان حضور مشارکت های زنان در عرصه های مختلف یکی از معیارهای ارزیابی کشورها از نظر توسعه است، کارآفرینی جریان بالنده ای است که نه تنها موجب ایجاد کسب و کار در جامعه می شود بلکه نشاط و شادابی راهم به جامعه ارزانی می دارد.

ایجاد نهادی که بتواند با ایجاد فضای کسب و کار برای بانوان و رفع موانع اقتصادی موجود زمینه را برای شکوفا ساختن توانمندی های بالفعل آنان فراهم نماید می تواند گامی موثر در توسعه کارآفرینی باشد.

بطوریکه با تشویق و حمایت های علمی، تخصصی، مشاوره ای و حقوقی از فعالیت های زنان در عرصه تجاری، تولیدی و خدماتی بتواند فعالیت های آنان را در راستای توسعه اقتصادی کشور قرار دهد.

در استان کردستان با توجه به اینکه زنان بیشتر در حوزه های سنتی همچون قالی بافی، گلیم بافی، نمد بافی و تالبو فرش بافی... مهارت داشته و فعالیت می کنند لذا زنان در این حوزه ها می توانند به صورت مستقل مشغول شده و تبدیل به کارآفرینی مستقل شوند.

بانوان کردستانی با مشارکت در فعالیت های اقتصادی نقش کلیدی را در جامعه ایفا می کنند، و کم نیستند بانوان کارآفرین کارآمد و توانمند در عرصه های کارآفرینی گوی سبقت را از مردان ربوده اند.

آنها به عنوان افراد نوآور و مبتکر همواره می توانند منشا تحولات عظیمی در زمینه های اجتماعی و تولیدی باشند زیرا دستان کارآفرینان کلید اشتغال و اشتغالزایی است و می تواند زمینه ای برای تقویت نهضت کارآفرینی و رفع بیکاری جوانان جامعه ی ما باشد.

زنان کار آفرین نیازمند حمایت مسوولین هستند

در ادامه الهام امینی یکی از کار آفرینان 27 ساله کردستانی در گفتگو با خبرنگار کردتودی از فعالیت های خود و ایجاد شغل و آمورش برای بانوان خانه دار مناطق محروم برایمان می گوید.

وی افزود: کار تابلو فرش بافی را از روی علاقه و از زمانی که دانشجو بودم آغاز کردم روزهایی که برای ادامه تحصیل نیاز به پول داشتم اما شرایط اقتصادی خانواده کفاف خرج و مخارج دانشگاه مرا نمی داد به همین خاطر به این فکرافتادم که خودم نیز کار کنم و مخارج دانشگاه خودم را خودم در بیاورم، از همین رو بود که کار تالبو فرش بافی را یاد گرفتم و از این طریق از پس مخارج خود بر میامدم تا اینکه بعد از اتمام دانشگاه نیز همین کار را ادامه دادم و حال نزدیک به 9 سال است که در عرصه کارآفرینی وارد شده ام و در این راه توانسته است برای 300 زن خانه دار در مناطق محروم استان ایجاد شغل کند.

امینی با اشاره به اینکه قدم گذاشتن در این راه و ایجاد شغل بسیار سخت و دشوار بود افزود: دست خالی هم می‌توان کاری انجام داد و کلید حل این معما توکل بر خدا و همت و پشتکار فراوان است؛ با تمام اعتقادم می‌توانم بگویم عشق و علاقه‌ام به کار و لطف مطلق و بی‌انتهای خدا من را به این‌جایی که امروز هستم رسانده است.

این بانوی کار آفرین کردستانی عنوان داشت: من معتقد هستم اگر کسی با تمام وجود خود بخواهد کاری را انجام دهد بدون شک به ثمر می‌رساند و در راه رسیدن به هدفش خداوند خودش می‌داند چگونه مسیر او را هموار کند.

امینی گفت: امروز با حدود 300 نفر نیروی بافنده به صورت مستقیم همکاری می‌کنم و اکثر کسانی که با آن‌ها همکاری می‌کنم در منزل مشغول به بافندگی قالی و تابلو فرش هستند و نیروهای من تنها محدود به شهرسنندج نیست و دربیشتر روستاها و مناطق محروم شهرهای دیگر ایران نیز نیروی کار دارم.

وی با گلایه از بسیاری از مسوولین خاطر نشان کرد: متاسفانه یکی از چالش‌های جدی امروز زنان شاغل در جامعه نداشتن امنیت شغلی است و دومین مسئله آن است که پشتوانه و حمایت‌های لازم از زنان شاغل در جامعه انجام نمی‌شود؛ این حمایت باید از طرف مدیران و مسئولان دولتی صورت گیرد تا یک کارآفرین بتواند در راهی که قدم گذاشته است به موفقیت برسد.

امینی اظهار داشت: برای گسترش فعالیتم و راه‌اندازی کارگاه آموزش تابلو فرش برای دریافت وام اقدام کردم اما در روند کاری من سنگ‌اندازی‌های بسیاری کردند انگار برای آن‌ها غیرقابل درک است که یک زن در این سن و سال هنوز می‌تواند پیشرفت کند و کسب و کار خودش را راه بیندازد.

وی بیان داشت: اولین و مهم‌ترین دغدغه امروز من راه‌اندازی یک کارگاه بزرگ بافندگی فرش و تابلوی فرش و گسترش کار و اشتغال‌آفرینی برای افراد بیشتر در جامعه از جمله زنان خانه‌دار است که با حمایت‌های جدی مسئولان و مدیران انجام خواهد پذیرفت.

بانوان کار آفرین محور اصلی تولید صنایع تولیدی در کردستان هستند

در ادامه حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالرضا پورذهبی نماینده ولی فقیه در کردستان در بازدید از روند آموزش و تولید در کارگاه صنایع‌دستی حوزه بانوان سنندج، که با حضور جمعی از مسئولان استان انجام شد، گفت: کردستان در تولید محصولات حوزه صنایع‌دستی دارای ظرفیت‌های بسیار خوبی که باید از آن در راستای توسعه استان استفاده شود.

وی افزود: بانوان در استان کردستان نقش محوری در تولید محصولات صنایع‌دستی و ایجاد اشتغال برای بسیاری از بانوان دیگر به ویژه بانوان سرپرست خانواده دارند.

نماینده ولی فقیه درکردستان گفت: فعالیت بانوان کارآفرین در بخش صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی، زمینه توسعه اقتصادی و فرصت‌های موثر برای اشتغال به ویژه برای زنان و در برخی موارد برای آقایان نیز فراهم می‌کنند.

پورذهبی خواستار تسریع در روند پرداخت تسهیلات اشتغال‌زایی به کارآفرینان و فعالان این حوزه در استان شد و گفت: مسئولان متولی، در صورت تمایل فعالان این کارگاه، شرایط دریافت تسهیلات اشتغال‌زایی برای تهیه ابزار و مواد اولیه مورد نیاز برای این قشر تلاش‌گر را فراهم کنند.

وی با بیان این‌که اقدام‌ها و فعالیت‌های انجام‌شده بانوان در این کارگاه‌ها قابل تقدیر است، اظهار داشت: مجددا از این کارگاه‌های تولیدی به منظور بررسی وضعیت پیشرفت و تغییرات لازمی که در این بازدید مورد تاکید بود، بازدید خواهیم کرد.

از بانوان کارآفرین و صنعت‌گر در کردستان حمایت خواهیم کرد

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان از برنامه‌ریزی و انجام اقدام‌های لازم برای حمایت بیشتر از بانوان کارآفرین و فعال در زمینه صنایع‌دستی استان خبر داد.

یعقوب گویلیان اظهلر داشت: رفع موانع پیش‌روی فعالیت بانوان کارآفرین استان، حمایت و پشتیانی از آن‌ها و همچنین پرداخت تسهیلات کم‌بهره را به کارگاه‌های مورد بازدید و سایر کارگاه‌های استان را در اولویت قرار داده و با تمام امکانات از آن‌ها پشتیبانی خواهد کرد.

وی خاطر نشان کرد: هر چه تولید، رونق بیشتری پیدا کند، اشتغال‌زایی بیشتر و آسیب‌های اجتماعی کمتر خواهد شد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان گفت: امیدواریم با شناسایی و رفع مشکلات و پاسخ به مطالبات بانوان حوزه صنایع‌دستی، روند تولید در این حوزه رو به رشد و توسعه حرکت کند.

گویلیان با بیان این‌که در کارگاه آموزشی صنایع‌دستی روستای ننله سنندج برای بیش 30 نفراشتغال ایجاد شده است، گفت: در این کارگاه تولیدی و آموزشی محصولاتی از قبیل قالی، گلیم‌بافی، سجاده، سفال‌گری، فرش حجمی، کاموابافی و کلاش‌بافی آموزش و تولید می‌شود.

انتهای پیام /

کارآفرینی زنان؛ آغازی شیرین اما پردردسر / حمایت از بانوان کارآفرین و صنعت‌گر با واقعیت فاصله دارد 2
کارآفرینی زنان؛ آغازی شیرین اما پردردسر / حمایت از بانوان کارآفرین و صنعت‌گر با واقعیت فاصله دارد 3
کارآفرینی زنان؛ آغازی شیرین اما پردردسر / حمایت از بانوان کارآفرین و صنعت‌گر با واقعیت فاصله دارد 4
کارآفرینی زنان؛ آغازی شیرین اما پردردسر / حمایت از بانوان کارآفرین و صنعت‌گر با واقعیت فاصله دارد 5