شنبه 4 اسفند 1403

کاغذ دغدغه اصلی ناشران کشور است

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
کاغذ دغدغه اصلی ناشران کشور است

معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: گران‌فروشی در بازار کاغذ بر مبنای قیمت دلار و قیمت کاغذ اتفاق نمی‌افتد.

یاسر احمدوند؛ معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: برداشت من به‌عنوان فرد فعال در حوزه نشر این است که در نشر و معارف دینی در ابعاد مختلف ادبیات، کودک و نوجوان و... در تعریف و بازنمایی متون اصلی دینی احتیاج به کار‌های نوآورانه و تلاش بیشتری در حوزه تولید محتوا داریم. گاهی ممکن است به ما نشانی غلط بدهند و گاهی احساس می‌کنیم فروش نرفتن برخی از آثار مربوط به افزایش قیمت کاغذ، بازار نشر و عدم حمایت است، درحالی‌که همه واقعیت این نیست.

به گفته احمدوند، در حوزه تولید و ترویج محتوا نیاز به تلاش بیشتری داریم؛ این دو جزو مسائل اصلی حوزه نشر است و کاغذ، بیمه و ویترین نمی‌تواند بر محتوا و ترویج خوب غلبه کند. اما اصل ماجرا اینجاست که گاهی احساس می‌کنم در پرداختن به مسائل حوزه‌ها اولویت‌ها جابه‌جا می‌شوند و اولویت تولید عقب می‌رود و اولویت‌های حوزه پشتیبانی فنی و فروش جایگزین می‌شود. جایی که کاغذ به بخش مهمی از دغدغه ناشران تبدیل می‌شود می‌توان به این نتیجه رسید که در حوزه تولید محتوا هزینه زیادی نمی‌شود. او می‌گوید: در فرآیند یک نشر حرفه‌ای، عمده هزینه ناشران باید در حوزه محتوا و آماده‌سازی کتاب برای انتشار باشد. با همت و محوریت ناشران دینی با هر نگاه، سلیقه و تفکری باید اهتمام جدی به این موضوع داشته باشیم که چرا کتاب‌های دینی براساس آمار‌های رسمی در فروش سیر نزولی پیدا کرده‌اند. به گفته معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، باید به سمت ترویج آثار خوب و خرید از سوی مخاطب برویم و این چرخه را به‌درستی مدیریت کنیم تا کتاب خوب به‌دست مخاطب برسد و توسط مخاطب خریداری شود. موضوع کاغذ دغدغه اصلی جمع حاضر و ناشران کشور است. با ارز آزاد و نیمایی، کاغذ موجود در بازار گران نیست، بلکه ارزان است و گران‌فروشی در بازار کاغذ بر مبنای قیمت دلار و قیمت کاغذ اتفاق نمی‌افتد. کاغذ به اندازه نیاز کشور و حتی بیش از آن در اسکله‌ها و بازار موجود است و قیمت آن گران نیست. او با اشاره به کاغذ وارداتی با ارز ترجیحی گفت: اواخر سال 1398 آخرین ارز ترجیحی به واردات کاغذ اختصاص پیدا کرد و براساس آن کاغذ وارد شد و قبل از استقرار دولت سیزدهم توزیع شد. دو واردکننده کاغذ‌های وارد شده را تحویل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نداده بودند. پرونده قضایی برای آن‌ها تشکیل شد و در نهایت کاغذ یکی از این واردکننده‌ها دریافت شد. بعد از عید سال 1401 محموله‌ای کاغذ از بندرعباس در اختیار گرفتیم که فرایند توزیع آن در حال انجام است.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ادبیات