شنبه 10 آذر 1403

کاهش تعرفه واردات، فرصت‌های شغلی را از بین می‌برد / آماری از تایر‌های دولتی نداریم!

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
کاهش تعرفه واردات، فرصت‌های شغلی را از بین می‌برد / آماری از تایر‌های دولتی نداریم!

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، خرید تایر دولتی به صورت آنلاین پس از تعطیلی سایت‌های فروش تولیدکنندگان بیش از پیش با مشکل مواجه شده است. البته فروش اینترنتی تولیدکنندگان تایر نیز بی‌اشکال نبوده و با شرایط عجیب و پیچیده‌ای همراه بوده است؛ به طوری که تنها دو شرکت تایر‌سازی در طرح فروش اینترنتی به قیمت مصوب حضور داشته و آن‌ها نیز فقط 10 الی 15 درصد تولید خود را در این سایت‌ها در...

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، خرید تایر دولتی به صورت آنلاین پس از تعطیلی سایت‌های فروش تولیدکنندگان بیش از پیش با مشکل مواجه شده است. البته فروش اینترنتی تولیدکنندگان تایر نیز بی‌اشکال نبوده و با شرایط عجیب و پیچیده‌ای همراه بوده است؛ به طوری که تنها دو شرکت تایر‌سازی در طرح فروش اینترنتی به قیمت مصوب حضور داشته و آن‌ها نیز فقط 10 الی 15 درصد تولید خود را در این سایت‌ها در معرض فروش قرار دادند.

بر همین اساس اکثر مردم از خرید تایر دولتی ناامید شده و تن به نرخ‌های گران بازار آزاد داده‌اند؛ البته به گفته سیدمحمدحسین مولاخواهمدیرکل نظارت بر کالاهای غیرفلزی سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان، عرضه اینترنتی و مستقیم کالاها به مصرف‌کننده به شرط رعایت ضوابط قانونی مشکلی ندارد و بسته شدن سایت‌های فروش آنلاین تایر دولتی به دلیل عدم رعایت استاندارد‌های فروش از جمله رعایت قیمت نهایی برای مصرف کننده و همچنین سوءاستفاده دلالان از این سیستم فروش بوده است.

بنابر اظهارات مولاخواه، در یکی از شهرها، محتکران توانسته‌اند با جمع‌آوری کارت‌های ملی افراد، تعداد بسیار زیادی تایر با نرخ دولتی خریداری کرده و آن‌ها را با نرخ آزاد در بازار عرضه کنند؛ به همین دلیل تاکید سازمان حمایت بر رعایت تمامی استانداردهای تعیین شده برای فروش کالاهای اساسی به نرخ دولتی از جمله تایر سواری بوده است.

در همین رابطه به سراغ مصطفی تنها سخنگوی انجمن صنعت تایر ایران رفته و با وی در مورد مشکلات فروش اینترنتی تایر دولتی و همچنین مسائل روز بازار تایر گفت‌و‌گو کردیم.

تولیدکنندگان زیرساخت‌های لازم برای فروش اینترنتی را ندارند

تنها در مصاحبه با خبرگزاری دانشجو با اشاره به مصوبه سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان مبنی بر این‌که فروش اینترنتی تایرها باید با قیمت درب کارخانه و به قیمت عمده فروشی فروخته شود، گفت: برای فروش تایر به صورت اینترنتی ابتدا می‌بایست زیرساخت‌های نرم افزاری آن پیش‌بینی و سرمایه گذاری شود، منابع انسانی آن تامین گردد و هزینه‌های حمل آن برای ارسال به انبارهای مختلف انجام گیرد که با توجه به همه این‌ها، فروش از این طریق سودی را عاید فروشندگان تایر نخواهد شد و به همین دلیل تولیدکنندگان امکان فراهم کردن تمامی امکانات مدنظر سازمان حمایت را ندارند.

سخنگوی انجمن صنعت تایر ایران با بیان این‌که فروش اینترنتی تایر عدم استقبال سرمایه‌گذاران را در پی خواهد داشت، افزود: سامانه توزیع سیستمی تایر مورد استقبال ناوگان سنگین قرار گرفت اما فروشندگان از آن ناراضی بودند. زیرا با انبار کردن تایرها و زمان‌بر بودن صدور حواله، گردش سرمایه انجام نمی‌گرفت و عملا سودی عاید سرمایه‌گذار نمی‌شد.

وی ادامه داد: در حال‌حاضر انجمن صنعت تایر مشکلی با استفاده از سامانه توزیع سیستمی تایر در حوزه سواری ندارد. اما در صورت استفاده از این سامانه در حوزه سواری، نمایندگی‌های فروش به دلیل کاهش سرعت گردش سرمایه از آن گلایه خواهند کرد و با مخالفت‌های آنان مواجه خواهیم شد.

سیستم فروش تولیدکنندگان با سامانه جامع تجارت سازگاری ندارد

سخنگوی انجمن صنعت تایر ایران، بستر سامانه جامع تجارت را با سیستم فروش شرکت‌های تولیدکنندهناسازگار دانست و گفت: این سیستم‌ها می‌بایست به طوری طراحی شوند تا گزارش‌های روزانه ارسالی از واحدهای تولیدی، قابلیت اشتراک‌گذاری سیستمی و خودکار با سامانه تجارت را داشته باشند.

تنها با اشاره به امکان خطا در ورود اطلاعات در سامانه به صورت دستی، افزود: در جلسه با متولیان سامانه جامع تجارت، درخواست شد تا اطلاعات از طریق یک سیستم یکپارچه، خودکار و آنلاین انتقال پیدا کند. زیرا انتقال اطلاعات به صورت دستی صحت و شفافیت اطلاعات را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

وی ادامه داد: با توجه به تنوع تایر در حوزه سواری ثبت اطلاعات آن‌ها بسیار وقت گیر است و یکی از دلایل عدم ثبت اطلاعات در سامانه جامع تجارت همین موضوع می‌باشد. به نظر می‌رسدیکپارچه شدن سامانه جامع تجارت با سیستم های فروشندگان تایر کار پیچیده‌ای نیست و علت عدم انجام آن نیز برای ما نامشخص است.

کاهش تعرفه واردات، فرصت‌های شغلی را از بین می‌برد

سخنگوی انجمن صنعت تایرایران با تاکید بر توان بالا و ظرفیت بسیار در کشور برای تولید انواع تایر سواری گفت: اگر تعرفه واردات برای کوتاه مدت کاهش بیابد، فرصت‌های شغلی در اختیار شرکت‌های خارجی قرار خواهد گرفت. در شرایط فعلی اگر ارز کافی برای واردات وجود دارد بهتر است به جای تخصیص به بازرگانی تایر و از بین بردن فرصت‌های تولید داخلی در کشور، آن ارز در اختیار تولیدکنندگان قرار گیرد تا مواد اولیه خود را در جهت افزایش تولید تامین کنند.

آماری از تایر‌های دولتی نداریم!

تنها در خصوص تعداد تایرهایی که با ارز دولتی تامین شده‌اند اظهار داشت: در حال‌حاضر آماری درخصوص موجودی انبار تایرهایدولتی در دست نیست. در گذشته سازمان حمایت به صورت دوره‌ای اطلاعاتی را درباره انبارهای عمومی تایر به انجمن ارائه می‌داد اما در شرایط فعلی اطلاعاتی از تعداد تایرهای دولتی موجود نیست.

وی در پایان با اشاره به سوء استفاده برخی از وضعیت بازار و عدم شفایت آن گفت: در سال گذشته در کشور 260 هزار تن تایر تولید و 200هزار تن نیز واردات صورت گرفته است. این درحالی است که مصرف سالانه کشور، بیش از 320 هزار تن نیست و 140 هزار تن از تایرهای تولیدی و وارداتی گم شده است. اگر مشکل ثبت اطلاعات توزیع بین انجمن صنعت تایر و وزارت صمت برطرف شود، دیگر شاهد سرنوشت نا مشخص تایر ها نخواهیم بود.