کاهش جمعیت و فرزندآوری الزاما به دلیل مسائل اقتصادی نیست / جوامع پرجمعیت سهم بیشتری از اقتصاد دنیا را خواهند داشت
حجت الاسلام محمد کمالی با اشاره به اینکه چالش فرزندآوری و کاهش جمعیت قطعا یک مسئله فرهنگی است و الزاما به موضوع اقتصاد به تنهایی مرتبط نمی شود، گفت: امروزه اکثر خانواده های مرفه از فرزند کمتری برخوردارند، براین اساس مسئله فرزند آوری الزاما موضوع اقتصادی نیست.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حجتالاسلام محمد کمالی، کارشناس دینی و مذهبی و استاد حوزه علمیه در گفتگو با خبرنگارعصراترک در رابطه با اهمیت موضوع فرزندآوری و افزایش جمعیت اظهار داشت: در سال 65 نرخ باروری 6.4 بوده که اکنون این نرخ باروری به 1.6 رسیده و این نگرانی قابل توجهی است.
وی با اشاره به اینکه چالش فرزندآوری و کاهش جمعیت قطعا یک مسئله فرهنگی است و الزاما به موضوع اقتصاد به تنهایی مرتبط نمی شود، ادامه داد: امروزه اکثر خانواده های مرفه از فرزند کمتری برخوردارند، همچنانکه اکثر خانواده های پرجمعیت از طبقه متوسط و بلکه معمولی جامعه هستند و بیشترین آمار فرزند آوری در کشور متعلق به استان های محروم مانند سیستان و بلوچستان است.
حجت الاسلام کمالی اضافه کرد: این در حالی است که از لحاظ کیفی نیز خانواده هایی که از تعداد فرزند کمتری برخوردار هستند، الزاما در تربیت موفق تر عمل نکردند و بالعکس خانواده های پرجمعیت در تربیت و کنترل فرزندان موفقیت های بیشتری داشته اند.
وی یادآور شد: گاهی اوقات رابطه ها در خانواده های کم جمعیت سردتر شده و کمتر می توانند با والدین انس بگیرند و این انس در قالب وابستگی است و والدین و فرزندان از یکدیگر جدا نمی شوند و این وابستگی شدید می تواند در تربیت تاثیر منفی داشته باشد.
حجت الاسلام کمالی ادامه داد: همچنین خانواده هایی که تک فرزند یا کم جمعیت هستند، در ایام پیری، از نگرانی بیشتری برخوردارند، چراکه اگر به هر دلیلی فرزند از خانواده دور شود و یا برعکس فرزند از پدر و مادر محروم شود، باعث آسیب های بیشماری خواهد شد که نشان از بخش اجتماعی این موضوع است و براین اساس مسئله فرزند آوری الزاما موضوع اقتصادی نیست.
این کارشناس دینی با بیان اینکه در موضوع فرزندآوری مادران یکی از مهمترین مخاطبان هستند، گفت: نکته قابل توجه این است که موفقیت های وجودی یک فرزند به دلیل صبر و گذشت مادر و وجود او به دست می آید و داشتن فرزند متعدد برای یک مادر علاوه بر محسنات الهی، صبر و از خود گذشتگی را نیز در مادر تقویت می کند که این خود دارای ارزش فراوان است.
وی بیان داشت: داشتن فرزندان متعدد علاوه بر دنیا افتخاری در آخرت نیز به حساب می آید، زیرا براساس آیات قرآن، در روز قیامت فرزندان صالح را به خانواده ها ملحق می کنند و در کنار هم قرار می گیرند و درجات بهشتی مادران تک فرزند با مادران دارای فرزندان متعدد یکی نیست.
حجت الاسلام کمالی با بیان اینکه معمولا در سنین بالا زمینه افسردگی برای والدین پیش می آید، توضیح داد: والدینی که دارای فرزندان متعدد و صالح هستند کمتر از این افسردگی برخوردار می شوند، زیرا بعد از بررسی والدینی که در خانه سالمندان به سر می برند، مشخص می شود که اکثر آنها از خانواده های کم جمعیتی هستند که پدر و مادر را رها کرده اند.
وی اظهار داشت: جمعیت ثروت یک جامعه محسوب می شود و جامعه و کشوری که از این ثروت بیشتر برخوردار باشد، قدرتمند و موفق تر خواهد شد، همچنین جمعیت باعث افزایش سرمایه اقتصادی یک جامعه و حتی امنیت اقتصادی جامعه می شود، مانند کشور چین که بیشترین جمعیت دنیا را دارد و دارای بیشترین سهم اقتصاد دنیا است.
انتهای پیام /