کاهش سطح آب دریای خزر، اصلیترین چالش کشورهای حاشیهای آن است / توسعه کریدور شمال - جنوب مطالبه مهم ایران در اجلاس وزرای حوزه خزر
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، نشست سالیانه وزرای امور خارجه کشورهای حوزه دریای خزر روزسه شنبه 14آذر در مسکو برگزار شد. بر همین اساس به منظور بررسی ابعاد اقتصادی این اجلاس، گفتگویی با آقای سید جلیل جلالی فرد، کارشناس مسائل اقتصادی حوزه دریای خزر صورت گرفته است. این کارشناس مسائل اقتصادی حوزه دریای خزر در پاسخ به این سوال که هدف و ماموریت اصلی اجلاسیه امسال خزر چیست، پاسخ داد:...
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، نشست سالیانه وزرای امور خارجه کشورهای حوزه دریای خزر روزسه شنبه 14آذر در مسکو برگزار شد. بر همین اساس به منظور بررسی ابعاد اقتصادی این اجلاس، گفتگویی با آقای سید جلیل جلالی فرد، کارشناس مسائل اقتصادی حوزه دریای خزر صورت گرفته است.
این کارشناس مسائل اقتصادی حوزه دریای خزر در پاسخ به این سوال که هدف و ماموریت اصلی اجلاسیه امسال خزر چیست، پاسخ داد: یکیاز چالشهای اصلی دریای خزر، کاهش سطح آب آن است که مشکلات فراوانی را در حوزههای اقتصادی و خصوصاً در حوزه حمل و نقل دریایی برای همهی کشورهای همسایه به همراه داشته است.
جلالی فرد ادامه داد: همکاریهای بین سازمانی میان کشورهای اجلاس دریای خزر بسیار حائز اهمیت است و نقش بسزایی در حل چالشهای پیش رو خواهد داشت و مطالبه حفظ ذخائر آبزی برای ایران امری مهم تلقیشود؛ چراکه این موضوع مرتبط با مسئله امنیت غذایی است.
جلالی فرد در مورد جایگاه ایران در میان کشورهای حوزه خزر اشاره کرد و گفت: با توجه به نقش کریدور شمال و جنوب برای توسعه حمل و نقل دریایی و تاکید مقام معظم رهبری بر توسعه این کریدور، اجلاس خزر از اهمیت بالایی برای جمهوری اسلامی برخوردار است. وی با بیان اینکه اجلاس دریای خزر میتواند بستری برای فراهم کردن زیرساختها برای احداث کریدورهای منطقهای شود، خاطرنشان کرد: میتوان از ظرفیت اجلاس خزر برای معطوف کردن توجهات به تهدیدهای پیش رو در حوزه شیلات و نیز تالابهای طبیعی، بهره گرفت.