جمعه 7 دی 1403

کاهش وقت اداری به نام مردم، به کام کارمندان

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
کاهش وقت اداری به نام مردم، به کام کارمندان

کاهش وقت اداری و دورکاری کارمندان موجب بروز نارضایتی های گسترده ای در سطح کشور در خصوص ارائه خدمات ناقص اداری و طولانی شدن پروسه اداری شده و این طرح تنها به نفع کارمندان است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کردتودی، شرایط کرونایی کشورمان موجب شده است که علاوه بر اختلال در زندگی روزمره مردم شاهد کاهش ساعات و روزهای حضور کارمندان در دستگاه مختلف اجرایی و خدماتی باشیم.

بر اساس بخشنامه سازمان اداری و استخدامی کشور در شهرهای با وضعیت نارنجی دستگاه های خدماتی تا یک سوم و دیگر دستگاه ها تا نصف کارکنانش می توانند در محل کار حاضر نشوند.

این مهم در شهرهای با وضعیت قرمز به 50 درصد برای دستگاه های خدمت رسان و دو سوم برای دیگر دستگاه ها بوده و همین امر موجب نارضایتی ارباب رجوع به این ادارات است.

این ناهماهنگی اداری از اول تیرماه و با اوج گرفتن میزان مصرف برق با بخشنامه ای دیگر همراه شده و در همه استان های کشور شاهد تعطیل شدن روزهای پنجشنبه و کاهش ساعات اداری نیز بودیم.

در استان کردستان با آب و هوای معتدل کوهستانی هم اکنون ادارات پنج روز در هفته باز بوده، کارمندان به صورت 50 درصد سر کار حاضر می شوند و ساعت اداری هم از ساعت 6:30 صبح تا 13:30 ظهر تعیین شده است.

نکته قابل تأمل در این خصوص این است که در فصل بهار و تابستان حدود نیمی از مردم کردستان در مناطق روستایی و حواشی شهرها ساکن شده و برای پیگیری امور اداری خود در خوشبینانه ترین حالت ساعت 8 صبح بعد در شهرها حاضر می شوند لذا این تصمیم گیری مدیریتی موجب شلوغ شدن ادارات و دستگاه های خدمت رسان شده و به نوعی تشدید کننده همه گیری کرونا در این استان شده است.

احمدی یکی از مراجعه کنندگان به شعبه بانک در میدان آزادی سنندج در گفت و گو با خبرنگار کردتودی اظهار کرد: متاسفانه بیش از یک هفته است که برای پیگیری درخواست اولیه تسهیلات بانکی به شعبه مراجعه می کنم و هر بار به یک بهانه ای با جواب سر بالای بانک عامل مواجه می شوم.

وی افزود: یک روز اعلام می کنند که کارمندی که مسئول بخش اعتبارات است در دورکاری است و روز دیگر هم وقتی این کارمند حضور دارد مسئول ارشد وی در شعبه مرکزی استان دورکاری است.

این شهروند سنندجی خاطرنشان کرد: تصمیم گیران استانی و کشوری با این طرح تنها به کارکنان ادارات و بانک ها خدمت کرده و مردم را در نظر نگرفته اند و تنها استرس و دغدغه ما را در دوران کرونایی افزایش داده اند.

حقوق کارمندی که در ماه 10 روز در محل کار است حلال نیست

ماموستا سلمان احمدی از روحانیون اهل سنت منطقه کردستان و ارباب رجوع یکی از ادارات استان نیز با نارضایتی از عدم حضور کارشناسان مسئول در محل کار به دلیل شرایط کرونایی و قطعی برق اظهار کرد: مدیران ادارت و افرادی که این تصمیم را گرفته اند باید برای کارشناسانی که بر اساس این بخشنامه در محل کار حاضر نمی شوند افراد جایگزین انتخاب کنند نه اینکه ارباب رجوع را به روزهای آتی واگذار کنند.

وی افزود: بدون شک کارمندی که تنها برای حضور 10 یا 12 روز در محل کار حقوق کامل یک ماه را دریافت می کند و چندین ساعت اولیه روز هم که از ساعت 6و نیم شروع می شود هیچ خدمتی به مردم ارائه نمی دهد باید در سلامت مبلغ دریافتی خود شک کند.

این روحانی اهل سنت تصریح کرد: به دلیل نارضایتی عمومی از عملکرد ادارات و کارکنان آن ها در این شرایط بدون شک حقوقی که از بیت المال به این افراد پرداخت می شود حلال نبوده و باید در این خصوص تجدید نظر صورت گیرد.

وی خاطرنشان کرد: دلیلی ندارد کارمندی که یک سوم ایام ماه را در محل کار حاضر می شود حقوق کامل یک ماه را دریافت کند و این نوعی خیانت به بیت المال است.

هرچند مدیران و تصمیم گیران از این طرح خود دفاع می کنند اما ازدحام در بانک ها و نارضایتی گسترده مردم از خدمات ضعیف ادارات و نهادهای عمومی و دولتی در این چند ماه گویای مطلب دیگری است.

بسیاری از شهروندان بر این باورند که این طرح به نام مردم و به کام کارمندان ادارات بوده است و تنها این قشر از این مبحث نفع برده اند.

خبرنگار کردتودی در سنندج در این راستا با شهروندان بسیاری مصاحبه داشته است اما بنا بر درخواست شهروندان و به دلیل ترس از ایجاد مانع در مسیر ارائه خدمت از سوی دستگاهی که آنان مراجعه کرده اند از انتشار مصاحبه ها و موارد مصداقی پرهیز کرده ایم اما آمادگی داریم تا بنا بر درخواست شهروندان به صورت موردی پیگیر دغدغه های شهروندان و نارضایتی آن ها از یک بخش یا یک دستگاه اجرایی باشیم.

انتهای پیام /

کاهش وقت اداری به نام مردم، به کام کارمندان 2