کاهش پوشش گیاهی، حیات وحش را روانه جوامع انسانی کرد / سوء استفاده صیادان و شکار حیات وحش
کاهش پوشش گیاهی در شهرستان سربیشه باعث حضور حیات وحش منطقه در روستاها شده و این مسئله باعث سوء استفاده صیادان و شکار غیر مجاز شده است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از خاورستان، با توجه به کاهش نزولات جوی و خشکسالیها کوهها، دشتها و بیابانهای خراسانجنوبی خالی از پوشش گیاهی است و شرایط تغذیه برای حیوانات حیات وحش استان از جمله آهو، وحش، قوچ، کل، بز و... سخت شده است. در برخی از مناطق حفاظت شده استان به دلیل کاهش و نبود پوشش گیاهی حیوانات حیات وحش برای تامین آب و غذا وارد روستاها شده و متاسفانه بعضا مورد شکار صیادان قرار میگیرند.
اهالی منطقه میانکوه چنشت از توابع شهرستان سربیشه از ورود آهو و وحشهای منطقه حفاظت شده این شهرستان به روستاها خبر داده و خواستار رسیدگی محیط زیست به این موضوع به دلیل جلوگیری از شکار این حیوانات شدند. چراکه شنیده شده برخی از افراد از ورود این حیوانات که برای تامین علوفه و آب وارد روستاها شده سوء استفاده کرده و اقدام به شکار میکنند.
برای پیگیری این موضوع با مسئول حفاظت محیط زیست شهرستان سربیشه صحبت کردیم.
خزاعی رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان سربیشه در گفتوگو با خاورستان، اظهار کرد: بدلیل کاهش نزولات جوی در سال زراعی جاری شاهد کاهش سطح پوشش گیاهی مناسب در اکثر زیستگاههای حیات وحش و مناطق تحت مدیریت حفاظت محیط زیست شهرستان هستیم.
کاهش نزولات جوی حیات وحش را روانه مزارع و باغات کشاورزی کرد
وی افزود: کاهش نزولات جوی و در پی آن افزایش تنش خشکی موجب کاهش منابع تغذیهای حیات وحش در اکثر مناطق و زیستگاه های حیات وحش باعث هجوم حیات وحش به مزارع و باغات کشاورزی گشته که این مسئله تهدید نسل حیات وحش و بروز خسارت به محصولات زراعی و باغات کشاورزان شده است.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان سربیشه بیان کرد: گستردگی و پراکندگی زیستگاههای حیات وحش در مناطق تحت مدیریت باعث تردد حیات وحش در اراضی اطراف جوامع انسانی علی الخصوص اراضی زراعی و باغی کشاورزان گشته که گاهی افراد سودجو و متخلفین شکار و صید اقدام به شکار غیر مجاز حیات وحش میکنند. که در این رابطه نیازمند همکاری مردم و جوامع محلی برای جلوگیری از شکار غیر مجاز حیات وحش هستیم.
نیازمند جوامع محلی برای جلوگیری از شکار غیر مجاز هستیم
خزاعی عنوان کرد: به منظور جلوگیری از شکار غیر مجاز حیات وحش و حفظ تنوع زیستی نیازمند همت و تلاش جوامع محلی و همیاران محیط زیست هستیم ضمن اینکه اداره حفاظت محیط زیست شهرستان سربیشه تاکنون اقداماتی در خصوص جلوگیری از شکار غیر مجاز و دستگیری متخلفین شکار و صید در مناطق تحت مدیریت علی الخصوص مناطق آزاد سطح شهرستان انجام داده است.
وی اظهار کرد: در همین راستا اداره حفاظت محیط زیست شهرستان سربیشه؛ به دلیل خشکسالیهای اخیر در سالیان گذشته ساخت آب انبار و آبشخور برای حیات وحش در زیستگاه های مختلف منطقه حفاظت شده درمیان سربیشه را در دستور کار قرار داده است. توزیع علوفه یکی دیگر از برنامههایی است که با مطالعه و دقت زیاد و زیر نظر کارشناسان محیط زیست در مناطقی که پوشش گیاهی تخریب و یا کاهش یافته و منابع غذایی اندکی برای حیات وحش وجود دارد و با در نظر گرفتن استانداردها و شرایط اصولی در حال انجام است.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان سربیشه گفت: تغذیه دستی حیات وحش باید با مطالعه و دقت زیادی اقدام شود. اما در زمانی که شرایط یک زیستگاه نامناسب و سخت شود، برخی کارشناسان ترجیح میدهند با تغذیه دستی، حیات وحش علفخوار را در زیستگاهها نگه دارند. در این راستا محیط بانان با توزیع علوفه در زیستگاههای حساس و بحرانی با نظارت و هماهنگی کارشناسان حفاظت محیط زیست نسبت به تغذیه دستی این حیوانات اقدام میکنند.
انتهای پیام /