جمعه 9 آذر 1403

کتابخانه مرکزی یزد، نمونه بارز کتابخانه استاندارد در کشور / استان یزد نیازمند کتابخانه سیار است

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
کتابخانه مرکزی یزد، نمونه بارز کتابخانه استاندارد در کشور / استان یزد نیازمند کتابخانه سیار است

معاون اداری و مالی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در یزد گفت: کتابخانه دیگر مجموعه‌ای صرفا برای سالن مطالعه و امانت کتاب نیست و کتابخانه مرکزی یزد نمونه بارز کتابخانه‌های جدید و استاندارد در کشور است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از یزدرسا، محمد احمد‌وند، ظهر امروز در آیین تکریم و معارفه مدیر پیشین و جدید نهاد کتابخانه‌های عمومی استان یزد با اشاره به خدمات و تلاش‌های مدیر کل پیشین کتابخانه‌های عمومی یزد، راه‌اندازی کتابخانه مرکزی یزد پس از 25 سال را نتیجه تلاش، پیگیری و ممارست وی و همکارانش در این نهاد خواند.

وی با اشاره به خدمات ارائه شده در کتابخانه مرکزی یزد ادامه داد: با تعریف جدیدی که از کتابخانه‌ها در دنیا وجود دارد، کتابخانه دیگر مجموعه‌ای صرفا برای سالن مطالعه وامانت کتاب نیست که کتابخانه مرکزی یزد نمونه بارز کتابخانه‌های جدید نه تنها در استان یزد بلکه در کشور است.

معاون اداری و مالی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور افزود: خدمات وسیع کتابخانه مرکزی یزد موجب شده که در نقاط دیگر کشور، تعریف دیگری از کتابخانه ارائه دهیم و تمایل مدیران ارشد کشوری برای راه‌اندازی کتابخانه‌های استاندارد پس از بازدید از این کتابخانه، بیشتر شود که موجب توسعه خدمات نهاد کتابخانه‌ها به مردم خواهد شد.

احمدوند با بیان اینکه نباید به خدمات فعلی کتابخانه مرکزی بسنده کرد، افزود: کتابخانه مرکزی در حال حاضر ظرفیت‌های دیگری دارد که قابلیت راه‌اندازی دارد و باید ظرفیت‌های جدید نیز به آن اضافه شود که مدیر کل جدید این نهاد در این زمینه اقدام کند.

وی گفت: استان یزد با 112 کتابخانه، از نظر فضای سرانه کتابخانه‌ای رتبه اول را در کشور به خود اختصاص داده است ولی هم در استان یزد و هم در کشور با نقطه آرمانی فاصله داریم که نیاز به همراهی و همکاری مسئولان فرهنگی استان و کشور برای کم کردن این فاصله داریم.

احمدوند همچنین با اشاره به رزومه کاری مدیرکل جدید نهاد کتابخانه‌های عمومی استان یزد نیز گفت: رسیدن مدیرکل جدید از ستون پایه خدمت در این نهاد به مدیرکلی نشانگر توانایی مبتنی بر تخصص وی است و در کشور نیز انتخاب مدیران از بدنه نهاد کتابخانه‌ها در هر استان مورد توجه بوده است.

وی لازمه پیشرفت کتابخانه‌های استان را همکاری مدیران فرهنگی و سایر مدیران استان به خصوص استانداری و شهرداری دانست و ادامه داد: در استان یزد تعامل خوبی بین نهاد کتابخانه‌ها و شهرداری برقرار شده است که استان یزد در این زمینه جز استان‌های پیشتاز است و امیدواریم این همکاری ادامه پیدا کند و منجر به توسعه خدمات کتابخانه‌ای در استان شود.

معاون اداری نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با اشاره به اهمیت به روز رسانی منابع کتابخانه‌ای گفت: میزان قابل‌توجهی کتاب جدید خریداری شده است که تا پایان سال توزیع می‌شود و استان یزد نیز سهم خوبی از این منابع خواهد داشت.

احمدوند تصریح کرد: با وجود اینکه استان یزد در سرانه کتابخانه‌های شهری و روستایی به نسبت سایر استان‌ها وضعیت خوبی دارد اما تنها از یک کتابخانه سیار برخوردار است که از مسئولان فرهنگی درخواست داریم خیران را متقاعد کنند تا در زمینه ایجاد کتابخانه سیار ورود پیدا کنند.

وی با بیان اینکه قابل انتقال بودن کتابخانه سیار نوع خدمات آن متفاوت را کرده است، ادامه داد: ایجاد کتابخانه ثابت با محدودیت جغرافیایی در یک روستا یا شهر هزینه بسیار بالایی در بردارد، بنابراین منابع ریالی موردنیاز برای راه‌اندازی کتابخانه ثابت را می‌توان صرف ایجاد کتابخانه سیار با تعداد بیشتر کرد و با قرار دادن کتابخانه پشتیبانی که می‌تواند منابع مکتوب آن‌ها را تأمین کند خدمات خوبی به یک محله، روستا یا منطقه فراهم می‌شود.

احمدوند اضافه کرد: نگاه مسئولان استانی و خیران مبنی بر افزایش تعداد کتابخانه‌های شهری و روستایی خوب است اما باید توجه داشت وجود کتابخانه‌های سیار با هزینه بسیار پایین‌تر در وضعیت کنونی بخش زیادی از نیاز به دسترسی کتابخانه‌ای ما را حل می‌کند.

وی یادآور شد: فرصت خدمتگزاری را باید غنیمت بشماریم و راه شکرگزاری این خدمت، همت بلند و برنامه‌ریزی برای خدمت به مردم است و همه باید همت ویژه داشته باشیم تا با برنامه‌ریزی و ارتباط منظم با ستاد نهاد کتابخانه‌ها از این فرصت استفاده کنیم.

انتهای پیام /