کدامیک از خدمات ماماها تحت پوشش بیمه است؟
معاون بیمه و خدمات سازمان بیمه سلامت درباره پوشش بیمه ای خدمات مامایی گفت: فعلا ویزیت مامایی در تعهد سازمان بیمه سلامت قرار ندارد، اما در سنوات گذشته طرح پوشش ویزیت و خدمات مامایی به صورت آزمایشی در سه استان کشور به شکل پایلوت انجام شد که با استقبال چندانی مواجه نشد.
دکتر کورش فرزین در گفت و گو با ایسنا، در خصوص پوشش خدمات تجویزی توسط ماماها گفت: در حال حاضر اطلاعات بیش از 38 هزار ماما به سامانه شرکای کاری سازمان منتقل شده است و نسخ تجویزی آنها که بیش از 130 قلم داروی در تعهد و خدمات روتین پاراکلینیک است، از طریق موسسات قابل ارائه می باشد.
وی تاکید کرد: فعلا ویزیت مامایی در تعهد سازمان بیمه سلامت قرار ندارد، اما در سنوات گذشته طرح پوشش ویزیت و خدمات مامایی به صورت آزمایشی در سه استان کشور به شکل پایلوت انجام شد که با استقبال چندانی مواجه نشد.
وی با بیان اینکه برای ارائه خدمت به خانمهای باردار، مطابق پروتکلهای ابلاغی وزارت بهداشت امکان تجویز آزمایشات و سونوگرافیهای مرتبط فراهم است، تصریح کرد: بر اساس این پروتکل کلیه موارد تجویزی اعم از تجویز ماما یا پزشک نباید از سقف تعداد قابل ارائه به بیمه شده، بیشتر باشد.
*س_انجام سالانه بیش از 350هزار زایمان طبیعی در بیمارستانهای دانشگاهی_س* *س_هزینه سالانه 500 میلیارد تومانی بیمه سلامت برای پوشش زایمانهای طبیعی_س*فرزین با اشاره به اینکه سالانه بیش از 350 هزار زایمان طبیعی در بیمارستانهای دانشگاهی انجام میشود، اظهار کرد: بر همین اساس سازمان بیمه سلامت سالانه بیش از 500 میلیارد تومان هزینههای زایمان طبیعی را پرداخت میکند. این در حالی است که در مقایسه با زایمان طبیعی، سالانه 250 هزا مورد سزارین انجام میشود که به همان میزان برای این خدمات نیز هزینه شده است. به عبارتی نسبت سزارین به کل موارد ختم بارداری حدود 40 درصد است که کاهش این نسبت میتواند با کمک همکاران ماما در بیمارستانها انجام شود.
وی افزود: برای این منظور، امکان بستری بیمه شده برای زایمان به دستور ماما، تدوین کد و تعرفه جداگانه جهت زایمان توسط ماما و اختصاص حق الزحمه زایمان به وی در صورت ارائه خدمت توسط او از الزاماتی است که در راستای خرید راهبردی خدمات مامایی ضروری به نظر می رسد.
وی با بیان اینکه ماماها به عنوان یکی از اعضای تیم سلامت در بحث پزشک خانواده و نظام ارجاع در سلامت بیمه شدگان تحت پوشش صندوق روستاییان و عشایر و بویژه مادران باردار نقش مهمی به عهده دارند، ابراز امیدواری کرد که با گسترش برنامه پزشک خانواده به کل صندوقهای بیمهای، بتوان از این پتانسیل در مناطق شهری نیز بیشتر استفاده کرد.
انتهای پیام