کره شمالی آب پاکی را روی دست ژاپن ریخت
رسانههای دولتی کره شمالی امروز (سه شنبه) با رد هرگونه تماس یا مذاکره بیشتر میان مقامات پیونگ یانگ با توکیو، اعلام کردند که نشست «کیم جونگ اون» رهبر این کشور و «فومیو کیشیدا» نخست وزیر ژاپن به نفع کره شمالی نیست.
«کیم یو جونگ» خواهر رهبر کره شمالی، موضع پیونگ یانگ را در بیانیه انتشار یافته توسط خبرگزاری مرکزی رسمی کره شمالی روشن کرد. این بیانیه یک روز پس از آن انتشار یافت که کیشیدا اعلام کرده بود، قصد دارد در اولین فرصت با رهبر کره شمالی دیدار کند.
به گزارش خبرگزاری کره شمالی، کیم یو جونگ، یکی از مقامات ارشد حزب حاکم کارگران کره، در ماه فوریه (اسفند ماه) گفته بود: اگر ژاپن موضوع ربایش اتباع ژاپنی در گذشته را به مانعی تبدیل نکند، سفر کیشیدا به پیونگ یانگ امکان پذیر خواهد بود.
کره شمالی معتقد است که موضوع اتباع ژاپنی ربوده شده توسط ماموران این کشور در دهه های 1970 و 1980 حل شده است و کیم یو جونگ در بیانیه روز دوشنبه خود از ژاپن خواست موضع خود را در این مورد تغییر دهد.
همان روز «یوشیماسا هایاشی» دبیر ارشد کابینه و سخنگوی ارشد دولت ژاپن، این ایده را «کاملا غیرقابل قبول» دانست و رد کرد.
کیشیدا نیز با تاکید بر اهمیت گفتوگوهای اجلاس سران برای تضمین بازگشت ربودهشدگان ژاپنی، گفت: تاکنون درباره برگزاری نشست میان سر 2 کشور تصمیمگیری نشده است.
به گزارش ایرنا، توکیو به طور رسمی 17 شهروند ژاپنی را به عنوان ربوده شدگان توسط کره شمالی معرفی می کند. پیشتر کره شمالی از ژاپن خواسته بود تا برای بهبود روابط دوجانبه و تحقق اولین نشست دوجانبه بعد از 20 سال، حُسن نیت خود را نشان دهد و منابع کره شمالی روز گذشته اعلام کردند کیشیدا برای ملاقات با رهبر کره شمالی درخواست داده است.
در ماه فوریه، خواهر رهبر کره شمالی بیانیهای در مورد روابط دوجانبه صادر کرد و گفت که کشورش آماده بهبود روابط با ژاپن و حتی دعوت از کیشیدا به پیونگ یانگ است.
اما او این سفر را مشروط و تاکید کرد: این دیدار در صورتی امکانپذیر خواهد بود که توکیو عادت بد خود در نقض حقوق کره شمالی را ترک کند.
در سال جاری میلادی (2023)، مقامات ژاپن چندین بار ارتباط غیررسمی با طرف کره شمالی برقرار کردند.
در سپتامبر 2002، «جونیچیرو کویزومی» نخست وزیر وقت ژاپن به پیونگ یانگ سفر و برای عادی سازی روابط «اعلامیه پیونگ یانگ» را با حضور «کیم جونگ ایل» پدر کیم جونگ اون، امضا کرد.
سپس، کره شمالی برای اولین بار درباره این پروندههای آدم ربایی به صورت رسمی عذرخواهی کرد و در ماه بعد، پنج فرد ربوده شده آزاد شدند اما این پرونده هنوز به طور کامل بسته نشده است.
--> اخبار مرتبط- «رهبر کره شمالی» زنده است
- چرا رهبر کره شمالی پاسپورت جعلی برزیلی داشت؟
- همه چیز درباره یک سوپراستار تلویزیونی
- سکوت عجیب رسانههای کره شمالی در روز تولد اون
- پیام روحانی در پی ترور آبه شینزو
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.