دوشنبه 16 شهریور 1405

کشاورزان ابرکوه بدون خاموشی چاه برداشت آب را مدیریت می‌کنند

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
کشاورزان ابرکوه بدون خاموشی چاه برداشت آب را مدیریت می‌کنند

یزد - ایرنا - مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای یزد بابیان اینکه امسال برای دومین سال متوالی طرح خاموشی 90 روزه چاه‌های کشاورزی در ابرکوه اجرا نمی‌شود، گفت: کشاورزان این شهرستان طرح یادشده را برای نخستین بار تا آخر اسفندماه آینده با برنامه ریزی متناسب با حجم آب تحویلی مدیریت می کنند.

محمدمهدی جوادیان زاده روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، افزود: با برداشت بی رویه آب به عنوان ارزشمندترین ماده حیاتی در گذشته، سالانه سطح منابع آب های زیرزمینی ابرکوه حدود 63 سانتیمتر کاهش یافته است.

وی با بیان اینکه سال گذشته با اجرای خاموشی 60 روزه چاه‌های کشاورزی در استان 99 میلیون مترمکعب آب صرفه جویی شد، تاکید کرد: با خاموشی چاه‌ها علاوه بر افزایش کیفیت آب، افت سطح منابع آبی نیز کاهش می یابد.

وی اظهار کرد: سه هزار و 600 حلقه چاه کشاورزی در استان یزد وجود دارد این درحالی است که وضعیت آب 16 دشت استان ناپدار است و دشت های یزد - اردکان و ابرکوه هم در وضعیت بحرانی قرار دارد.

جوادیان زاده یادآور شد: باتوجه به کسری مخازن آب زیرزمینی عمق برخی فروچاله ها در ابرکوه به 200 متر رسیده و بایستی کشاورزان در مدیریت برداشت آب و حفاظت از این سرمایه، جدی باشند.

وی با بیان اینکه ایجاد فروچاله ها نشان دهنده مرگ آبخوان های منطقه است، ادامه داد: در اثر افت آب های زیرزمینی، سطح زمین نشست و فروکش کرده است.

جوادیان زاده در ادامه تصریح کرد: طرح احیا و تعادل بخشی با هدف حفظ منابع موجود مربوط به کل کشور است و این طرح در استان های همجوار هم اجرا می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای یزد خاطرنشان کرد: هم اکنون بیش از نیمی از چاه های کشاورزی یزد با همکاری کشاورزان و شرکت توزیع برق استان، برای مدیریت برداشت آب به کنتور هوشمند تجهیز شده است.

این مسوول حفاظت منابع آب استان یزد تاکید کرد: طرح خاموشی چاه های کشاورزی از سال 1395 در استان یزد اجرا شده است.

جوادیان زاده اضافه کرد: با اجرای طرح خاموشی 30 روزه چاه‌های کشاورزی در سال 1395، 45 روزه در سال 1396، 60 روزه در سال 1397 و برداشت حجمی در سال 1398، جمعا حدود 302 میلیون مترمکعب در مصرف آب صرفه‌جویی و آب سفره های زیرزمینی تقویت شد.

شهرستان ابرکوه 662 حلقه کشاورزی دارد که بیش از 90 درصد آب استحصالی آن در بخش کشاورزی مصرف می شود.

مرکز این شهرستان 55 هزار نفری در 140 کیلومتری جنوب غربی شهر یزد قرار دارد.

*س_برچسب‌ها_س*