چهارشنبه 30 آبان 1403

کشت قراردادی 200 هزار هکتار دانه های روغنی در سال زراعی جاری

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
کشت قراردادی 200 هزار هکتار دانه های روغنی در سال زراعی جاری

مجری طرح دانه های روغنی وزارت جهاد از کشت قراردادی 200 هزار هکتار دانه های روغنی در سال زراعی جاری خبر داد.

مجری طرح دانه های روغنی وزارت جهاد از کشت قراردادی 200 هزار هکتار دانه های روغنی در سال زراعی جاری خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، مجری طرح دانه‌های روغنی وزارت جهاد کشاورزی با دعوت از کشاورزان برای کشت این گیاهان در زمان مناسب باقی مانده، پیش بینی کرد: در صورت استقبال کشاورزان حدود 900 هزار تن دانه‌های روغنی در سال زراعی 1400-1399 در کشور تولید شود.

علیرضا مهاجر گفت: با تحقق این پیش بینی، رشد 50 درصدی در تولید دانه‌های روغنی نسبت به سال گذشته خواهیم داشت.

مجری طرح دانه‌های روغنی وزارت جهاد کشاورزی برآورد کرد که در سال زراعی جاری 550 هزار هکتار از اراضی، زیر کشت دانه‌های روغنی برود.

وی افزود: برای کشت کل سطح 550 هزار هکتار دانه‌های روغنی، نهاده‌های مورد نیاز مانند کود، بذر و سم تدارک دیده شده است.

مهاجر، سطح کشت کلزا را 350 هزار هکتار با تولید 600 هزار تن، سطح کشت سویا را 100 هزار هکتار با تولید حداقل 200 هزار تن و سطح کشت سایر دانه‌های روغنی را 100 هزار هکتار با تولید 100 هزار تن در سال زراعی 1400-1399 پیش بینی کرد.

وی درباره تأمین بذر دانه‌های روغنی نیز اظهار داشت: تأمین بذر کلزا در کشور صورت گرفته و تا دو سال آینده نیازی به بذر این گیاه نداریم، اما برای کشت سویا در سال زراعی جاری نیاز به حدود 8 هزار تن بذر داریم که باید یارانه آن تأمین شود.

مجری طرح دانه‌های روغنی وزارت جهاد کشاورزی در مورد قیمت تضمینی دانه‌های روغنی گفت: قیمت‌های تضمینی دانه‌های روغنی برای سال زراعی جاری، قیمت کف است و بنابراین کشاورزان می‌توانند محصولات خود را با قیمتی بالاتر در بازار آزاد بفروشند، اما اگر به هر دلیلی در سال 1400 قیمت دانه‌های روغنی پایین آمد، دولت با همان قیمت کف تعیین شده محصولات را خریداری می‌کند.

وی افزود: قیمت تضمینی 7,800 تومان برای هر کیلو گرم کلزا به عنوان قیمت کف قابل قبول است، اما از نظر ما، قیمت 9,800 تومان برای قیمت سقف، عدد خوبی است.

مهاجر درباره میزان کشت قراردادی دانه‌های روغنی اذعان داشت: تاکنون بیش از 10 کارخانه روغن کشی برای کشت قراردادی حدود 200 هزار هکتار کلزا، سویا و آفتابگردان در سال زراعی جاری با وزارت جهاد کشاورزی تفاهمنامه منعقد کرده اند تا بر اساس آن بتوانند با کشاورزان قرارداد مستقیم کشت داشته باشند.

وی ادامه داد: ما معتقدیم اگر این شیوه کار به درستی انجام شود و کشاورزان از کشت قراردادی دانه‌های روغنی استقبال کنند، کارخانجات روغن کشی می‌توانند سطح بیشتری از کشت قراردی این محصولات را نصیب خود کنند.

مهاجر، کشت قراردادی دانه‌های روغنی را از سیاست‌های وزارت جهاد کشاورزی برای مشارکت و به میدان آوردن کارخانه‌های روغن کشی در عرصه تولید عنوان کرد و گفت: در کشت قراردادی، کارخانجات روغن کشی متعهد می‌شوند ضمن تأمین نهاده‌های کود، سم و بذر مورد نیاز، بیمه کشاورزان را نیز انجام دهند و در زمینه آموزش و ترویج در کنار آنها باشند.

وی ابراز داشت: کارخانجات روغن کشی بعد از برداشت محصولات، هزینه‌هایی را که برای کشت دانه‌های روغنی انجام داده اند با کشاورزان محاسبه می‌کنند.

مجری طرح دانه‌های روغنی وزارت جهاد کشاورزی ارتقای کیفیت روغن، عدم نیاز به پرداخت یارانه برای خرید دانه‌های روغنی و نهاده‌ها و همچنین آموزش و ترویج کشاورزان را از مزیت‌های توسعه کشت قراردادی برشمرد.