کشف قربانگاهی از کودکان بدون قلب در پرو
احتمالاً تعداد زیادی قربانی کودک در نزدیکی هوانچاکو در کشف خواهد شد. حتا ممکن است تعداد این قربانیان به بیش از 1000 قربانی برسد.
باستانشناسان در نزدیکی هوانچاکو در پرو، گورستانی کشف کردند که محل دفن قربانیهایی است که قلب آنها کنده شده است.
به گزارش ایلنا به نقل از لایوساینس، باستانشناسان در پامپا لا کروز در نزدیکی هوانچاکو پرو بقایای کودکانی را کشف کردند که به احتمال زیاد قربانی شده بودند.
گابریل پریتو (استادیار انسانشناسی در دانشگاه فلوریدا و سرپرست کاوش در پامپا لا کروز) درخصوص یافتههای این کاوش گفت: اسکلتها شواهدی را نشان میدهند که قلب کودکان برداشته شده است. تمام 76 اسکلت دارای یک برش عرضی بر روی جناغ سینه بودند، که نشان میدهد آنها احتمالا قفسه سینه را باز کرده و سپس قلب را بیرون آوردهاند.
پریتو با اشاره به وسعت این گورستان، گفت: هرچند تصور نمیکردیم که در این محوطه چنین تدفینهایی بدست آوریم اما یافتههای ما چیز دیگری رانشان داد. تدفینها به این صورت است که پاها به سمت شرق است و قلب کودکان از سینه خارج شده است. چندین سال است که حفاری در پامپا لا کروز در حال انجام است. تاکنون 323 قربانی کودک در این مکان پیدا شده و 137 قربانی کودک و سه قربانی بزرگسال دیگر نیز در نزدیکی این مکان، در جایی به نام لاس لاماس پیدا شده است. این بقایا هم نشان میدهد که قلب بچهها کنده شده بود.
او گفت: بر اساس یافتههای باستانشناسی احتمالاً تعداد زیادی قربانی کودک در نزدیکی هوانچاکو در کشف خواهد شد. حتا ممکن است تعداد این قربانیان به بیش از 1000 قربانی برسد.
این باستانشناس اعلام کرد: تاریخگذاری رادیوکربن باید روی 76 اسکلت تازه کشفشده انجام شود، اما قدمت قربانیانی که قبلاً در پامپا لا کروز پیدا شده بودند، بین سالهای 1100 و 1200 میلادی بود. تقریباً در این زمان، مردم چیمو که به خاطر فلزکاری خوب و شهر چان چان معروف بودند، در این منطقه ساکن بودند. البته هنوز نمیدانیم این مردمان چرا در چنین حجم وسیعی قربانی انجام میدادند. میدانیم که چیموها سیستم آبیاری مصنوعی و مزارع کشاورزی جدید در آن نزدیکی ساختهاند و ممکن است برخی از قربانیها برای تقدس بخشیدن به این زمینها انجام شده باشد.
البته ریچارد ساتر (استاد مردمشناسی در دانشگاه پوردو فورت وین) معتقد است: افرادی که در هزاره اول پس از میلاد در هوانچاکو زندگی میکردند، انسان را برای اهداف خود قربانی میکردند. احتمالا مردم چیمو نیز سالها به قربانی کردن انسان برای خدایان خود میپرداختند.
برخی از محققان معتقد هستند: شاید قربانی کردن کودکان به تغییرات آب و هوایی باز گردد. چراکه تغییرات آب و هوایی سبب مختل شدن کشاورزی در این منطقه شده بود و کودکان قربانیهایی برای بهبود این شرایط بودند.
تماشاخانه