دوشنبه 9 شهریور 1405

کلهر: باید ورزش روستا را به ورزش حرفه‌ای و قهرمانی متصل کنیم / امیری خراسانی: اکثر قهرمانان ما روستازاده و عشایرزاده هستند

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
کلهر: باید ورزش روستا را به ورزش حرفه‌ای و قهرمانی متصل کنیم / امیری خراسانی: اکثر قهرمانان ما روستازاده و عشایرزاده هستند

معاون توسعه ورزش همگانی و امور فرهنگی وزارت ورزش و جوانان گفت: امیدواریم جام پرچم یک تحول و آغازی برای وصل شدن ورزش روستا به ورزش قهرمانی باشد.

به گزارش خبرنگار ورزشی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ نشست خبری اولین دوره برگزاری رقابت‌های مینی‌فوتبال روستایی و عشایری قهرمانی کشور موسوم به جام پرچم، صبح امروز با حضور سینا کلهر معاون توسعه ورزش همگانی و امور فرهنگی وزارت ورزش و جوانان و امیری‌خراسانی رئیس فدراسیون ورزش‌های روستایی و بازی‌های بومی‌محلی در محل وزارت‌خانه برگزار شد.

کلهر در این مراسم اظهار داشت: علت این که بر این برنامه تاکید داشتیم، همین عنوان روستاهاست. ورزش روستا از ظرفیتش استفاده نشده با وجود تمام سرمایه‌گذاری‌ها. امیدواریم جام پرچم یک تحول و آغازی برای وصل شدن ورزش روستا به ورزش قهرمانی تبدیل شود. 7000 خانه ورزش روستایی تاکنون افتتاح شده اما تعداد خانه‌های فعال باید بیش‌تر از 1500 فعلی باشد.

وی با اشاره به جام پرچم گفت: برگزاری اولین دوره جام خوشه‌چین را سال گذشته در 6 رشته داشتیم اما تمرکز جام پرچم بر یک رشته است و بر بخش‌ها. ورزش باید در خود روستا و بخش فعال باشد، نه الزاما بخش ملی. هر روستای ما باید برای اولین بار صاحب تیم شود و امکان تجمیع استعدادها پدید آید که هر 3 یا 4 ماه، روستاها یک رویداد ورزشی داشته باشند.

وی افزود: باید برای این رویدادها گروه استعدادیاب متمرکز و سازمان‌یافته داشته باشیم و قهرمان مسابقات به‌عنوان نماینده ایران در رقابت‌های بین‌المللی معرفی شود. باید ورزش روستا را به ورزش حرفه‌ای و قهرمانی متصل کنیم و این جام اولین تلاش ماست.

معاون توسعه ورزش همگانی و امور فرهنگی وزارت ورزش درباره برنامه ریزی برای ورزش روستایی گفت: طی چند بررسی پیمایشی و میدانی دریافتیم که فوتبال انتخاب اول روستاها بوده. اعتبارات ما تاکنون فقط کفایت فوتبال را می‌کرد. اگر تداوم ورزش روستا را می‌خواهیم باید تیمی سازمان‌دهی کنیم. کسی کع در روستا به‌دنیا آمده، نباید حس کند از امکانات و موقعیت‌ها محروم مانده. امیدواریم این رویداد به رفع تبعیض‌ها و آسیب‌های موادمخدر کمک کند. اولویت اول ما جمعیت است و امکانات شرط نیست.

کلهر با اشاره به برنامه های معاونت ورزش همگانی وزارت ورزش در این حوزه بیان کرد: قرار بود 2 اقدام مکمل اقدام‌مان باشد؛ قرار بود بخش بازی‌های بومی و محلی را هم داشته باشیم که اعتبارش تخصیص نیافت و اتفاق نمی‌افتد. قرار است سمن‌ها را در بخش روستایی فعال کنیم که به همکاری معاونت جوانان نیاز داریم. امیدواریم برای سال آتی اعتبارات تخصیص یابد چون برنامه‌اش هست.

وی با اشاره به تنگناهای مالی گفت: سال 1400 چون بخش قهرمانی‌مان مشکل داشته، اعتبارات صرف آن شده و دردانه‌هایی مثل استقلال و پرسپولیس هم نیازهای‌شان تمام نمی‌شود. کل اعتبارمان 2.5 میلیارد است و با این اعتبار کم بدون دریافت هزینه‌ای می‌خواهیم جام پرچم را برگزار کنیم. در بخش همگانی هم 70 درصد پرداختی نداشته‌ایم. مشکل اصلی در بخش تخصیص است. از 850 میلیارد تومان بودجه همگانی کلی، 100 میلیارد تخصیص یافته و مابقی تاکنون نرسیده.

امیری‌خراسانی رئیس فدراسیون ورزش‌های روستایی و بازی‌های بومی‌محلی عنوان داشت: روند روبه‌رشد بهتری برای ورزش روستایی ترسیم و راهبری شده. فدراسیون ما در 2 بعد توسعه ورزش‌های کلاسیک و احیای ورزش‌های سنتی گام بر می‌دارد. این فدراسیون نقش حاکمیتی داشته و نمی‌تواند در ابعاد قهرمانی آن‌قدرها فعالیت کند. بخش خصوصی و بنگاه‌های اقتصادی اصلا به فدراسیون روستایی ورود نمی‌کنند و جامعه ما که جزو مظلومین هست، کار برایش سخت شده. اعتبارات تخصیص داده شده به روستاها مطلوب نیست و به کمک سایر فدراسیون‌ها باید به توسعه ورزش در روستا بپردازیم.

وی افزود: در برخی رشته‌ها که ماهیت عمومی بهتری دارد، فدراسیون‌ها گام خوبی بردارند و ما هم مثل یک هماهنگ‌کننده و ناظر به این امر بپردازیم. اکثر قهرمانان ما روستازاده و عشایرزاده هستند.

کریم مقدم رئیس انجمن مینی‌فوتبال در این نشست تصریح داشت: روند روبه‌رشد ساخت زمین‌های مینی‌فوتبال در دنیا سابقه نداشته و در روستاهای مرزی هم زمین داریم. مینی‌فوتبال محبوب‌ترین رشته آماتور ورزشی در دنیاست. برای اولین بار شرایطی مهیا شده که در جام جهانی حضور یابیم و به عنوان برترین فدراسیون مینی‌فوتبال در جهان انتخاب شدیم. 10 ماه مسابقات آتی به‌طول می‌انجامد و مثل لیگ حرفه‌ای رصد می‌کنیم.

انتهای پیام /