«کلیسای شیطان» بازنشر شد /17 داستان از چیرهدستترین نویسنده برزیل
چاپ دوم مجموعه داستان «کلیسای شیطان» نوشته ماشادو د آسیس و ترجمه عبدالله کوثری توسط نشر مد منتشر شد. این نویسنده پدر داستان کوتاه مدرن در برزیل است.
چاپ دوم مجموعه داستان «کلیسای شیطان» نوشته ماشادو د آسیس و ترجمه عبدالله کوثری توسط نشر مد منتشر شد. این نویسنده پدر داستان کوتاه مدرن در برزیل است.
به گزارش خبرنگار مهر، چاپ دوم مجموعه داستان «کلیسای شیطان» نوشته ماشادو د آسیس و ترجمه عبدالله کوثری در 198 صفحه و بهای 92 هزار تومان توسط مؤسسه فرهنگی هنری خانه هنر مَد منتشر شد. چاپ نخست این کتاب اوایل پاییز با شمارگان هزار نسخه و بهای 92 هزار تومان منتشر شده بود.
ژوآکیم ماریا ماشادو د آسیس نویسنده برزیلی به سال 1839 به دنیا آمد و به سال 1908 درگذشت. در تواریخ ادبیات آمریکای جنوبی اشاره شده که داستان کوتاه مدرن در برزیل با داستانهای کامل و بینقص این نویسنده آغاز میشود و همه صاحب نظران او را بزرگترین نویسنده برزیل میدانند. ماشادو از سالهای 1858 تا 1906 بیش از دویست داستان نوشت و تا دهه 1930 هیچکدام از نویسندگان برزیلی نتوانستند به مهارت و شهرت او در داستاننویسی دست پیدا کنند. با این اوصاف اما شهرت او در خارج از برزیل تا سالها ناشناخته مانده بود.
داستانهای ماشادو اغلب شامل تصویری چیره دستانه و طنزآمیز از ارزشهای طبقه متوسط و ساختار اجتماعی برزیل در دوره امپراتوری دوم و نخستین سالهای جمهوری در این کشور است. اگر ماشادو خود را به نوشتن داستانهای عاشقانه اخلاقی و مطبوع و نیز حکایاتی در باب دسیسهچینیهای محافل بالای جامعه محدود میکرد، میراث او برای نسلهای آینده چیزی نمیبود جز تصویر مینیاتوری اندکی طعنه آمیز و البته دلنشین و سرگرمکنندهای از دوران خوش جامعه برزیل.
اما از اواخر دهه 1870 داستانهای او رفته رفته بدل شد به حملهای هجوآمیز و ویرانگر به جامعه آن روز برزیل و البته کل بشریت. چنان که یکی از منتقدان به نام هلن کالدول میگوید، «در داستانهای ماشادو چیزی نمیبینیم که نشان دهد او از عصری که در آن میزیست و نیز از وطن خود چندان رضایتی داشته است.»
«کلیسای شیطان» شامل 17 داستان به ترتیب با این عناوین است: «پرستار»، «آدم و حوا»، «داستانی از اسکندریه»، «حیات»، «ماریانا»، «دخترعموها»، «دونا پائولا»، «دیپلمات»، «کلیسای شیطان»، «عمر دوباره»، «فصل آخر»، «ماجرایی عجیب»، «مارش عزا»، «غلت بزن حیوان»، «عقاید قناری»، «جناب استاد» و «تکامل».