شنبه 29 دی 1403

کودکان و نوجوانانی که «منطق‌الطیرِ» عطارخوان شدند / عکس

وب‌گاه خبر آنلاین مشاهده در مرجع
کودکان و نوجوانانی که «منطق‌الطیرِ» عطارخوان شدند / عکس

تعدادی از هنرمندان کودک و نوجوان در قالب پروژه نمایشی - موسیقایی «سیمرغ‌نامه» که در تالار وحدت برگزار شد، به بیان دغدغه‌های محیط‌زیستی خود با تکیه بر ادبیات کلاسیک و موسیقی کشورمان پرداختند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، پروژه موسیقی - نمایش «سیمرغ‌نامه» با موسیقی مریم شریف‌زاده شیرازی و نویسندگی و کارگردانی میترا کریم‌خانی توسط تعدادی از هنرمندان کودک و نوجوان در تالار وحدت تهران روی صحنه رفت.

براساس اعلام روابط عمومی این پروژه، دست‌اندرکاران این اثر موسیقایی - نمایشی تلاش کرده بودند تا با استفاده از «منطق‌الطیر» عطار نیشابوری توجه مخاطبان را به موضوعات محیط زیستی، معرفی میراث طبیعی و طبیعت کشورمان جلب کنند.

گروه اجرایی این پروژه در توضیحات تکمیلی این اثر چنین نوشته است:

«منطق‌الطیر روایت گروهی از پرندگان است که در جست‌وجوی شهریار سرزمین‌شان، به راهنمایی هدهد سلیمان، پا در مسیری می‌نهند و به اشتیاق دیدار سیمرغ، در گذر از هفت وادی عرفانی طلب، عشق، معرفت، استغنا، توحید، حیرت، فقر و فنا، به آینه‌ای در برابرشان در کوه قاف می‌رسند و سیمرغ وجود خود را ملاقات می‌کنند. در شرایط سخت بیماری کرونا که جهان و به ویژه کودکان و نوجوانان با آن مواجه هستند، منطق‌الطیر استعاره‌ای برای گذر از وادی‌های سخت زندگی و مواجه شدن با بخشی از وجود و رسیدن به خودشناسی و خداشناسی است. کودکان و نوجوانان این نمایش مانند پرندگان این داستان، عبور از مسیر سخت زندگی را در شرایطی که با بحران جهانی این بیماری همه‌گیر مواجه هستند، تجربه خواهند کرد و دنیایی بهتر را خواهند ساخت. این پروژه ورای تاکید بر ارزش‌های ادبی و هنری یک اثر کلاسیک، قصد دارد احساس مسئولیت اجتماعی و ایجاد آشتی هر چه بیشتر کودکان و نوجوانان با طبیعت را نیز فراهم کند. نسلی که آینده‌ساز کشورمان هستند. نسلی که دیگر صدای پرندگان شهرهایشان را نشنیده‌اند و فرسنگ‌ها از اسطوره، شعر و طبیعت فاصله دارند. تک‌تک بازیگران نمایش منطق‌الطیر با پرندگان قصه سفر کرده‌اند و می‌خواهند راز این سفر را با شما درمیان بگذارند.»

براساس این گزارش حجت‌الله ایوبی، محمد درویش، وارطان ساهاکیان، محمدرضا تفضلی، حمیدرضا دیبازر، رضا مهدوی، آرمان نوروزی، هاسمیک کارپتیان، بهزاد عبدی، علی جعفری‌پویان، حامی حقیقی، فریبرز نجفیان، نازلی بخشایش، کاوه رمضان‌زاده، سهیلا پورگرامی، هنگامه مفید، مریم کاظمی، هما جدیکار، پوپک عظیم‌پور، امیر مشهدی‌عباس، فریبا دلیری، آلبرت بیگجانی، علیرضا شجاع‌نوری، مونا زندی، رویا نونهالی، حسین پارسایی، منصوره یزدانجو، جمیل رستمی، الهام نامی، عارفه معماریان، بهرنگ دزفولی‌زاده، آناهیتا دری، شهرام پوراسد، فرخ محمدزاده‌مهر، نسیم معماریان، خاطره حاج‌سیدجوادی، علی احسانی، حبیب شیبانی، مهین جواهریان، ماکان زهرایی، حامد محسن و یوسف پیری از جمله هنرمندانی بودند که در این برنامه به عنوان مهمان ویژه حضور داشتند.

(به ترتیب حروف الفبا) رها افضلی، رادوین بروجردی، هانا پدرام، پوریا پروری، مایا پوراسد، چیستا سینایی پورفره، دایانا شکوفان، هستی علی بابایی شهرکی، آرنیکا علی‌نژاد کلیانی، نیکان فلاحتی مجاوری، ویستا کلهری، آمیتیس گازرانی، سید نیروان عبداللهی، سیده نیکی عبداللهی، ماهور محمودپور، حانا محمودی و پارمیس یوسفی سالکده گروه بازیگران این پروژه را تشکیل می‌دادند و مریم شریف‌زاده مدرس آواز این پروژه نیز بوده است.

در بخش موسیقی نیز علی جعفری‌پویان و علیرضا چهره‌قانی (نوازندگان ویولن)، پژمان عباس (نوازنده پیانو)، علی جعفری‌پویان (نوازنده ویولا)، حامی حقیقی و رضا فرهادی (صدابرداران)، نیما باتقوی (دستیار صدابردار) و حامی حقیقی (میکس و مسترینگ) گروه اجرایی را تشکیل می‌دادند.

در گروه حرکات فرم نیان هم دلدار احتشام‌زاده، الینا اخوان‌ثالث، شاینا پرویزی، تارا حبیبی، تیارا خادمان حاجی‌مرادی، دلنیا دلجوان، ستاره ستاری، رکسانا روحی، کاملیا رضایی‌موید، رادین فخاریه، هیلا فیضی، نیکی علوی‌نیکو، مهرسا نکویی‌منفرد و در گروه موسیقی ویونا به سرپرستی نگار اعزازی هنرمندانی چون پانیذ ترحمی، رومینا حاجی‌نجفی، هانا حیدری، دانیال خوش‌سیرت، کیانا سلطان‌محمدی، دنیا شهاب‌فر، سارینا فراهانی، الیسا قدسی، مهسا کلاهدوز، پرنیا عمرانی و پرنیا یزدان‌شناس به هنرنمایی پرداختند.

امیر عابدی و مریم شریف‌زاده شیرازی (تهیه‌کنندگان)، مریم شریف‌زاده شیرازی (سرمایه‌گذار)، خشایار حاجی سیدجوادی (مجری طرح)، پانته‌آ صفامنش (دستیار کارگردان)، پگاه نیایی (حرکات فرم)، مونا صدفی (دستیار حرکات فرم)، سیده‌شیوا احمدی (هماهنگی)، مرجان اندرودی (گرافیست و طراح پوستر)، امیر عابدی و سیدمحمد عصاریان (عکاسان)، جعفر باقری (مشاور امور بین‌الملل)، علیرضا صفرنژاد (ساخت تیزر)، میترا کریم‌خانی (طراح لباس)، زهرا مریدی (دوخت لباس)، کتایون مسعودی (طراحی عروسک)، فاطمه حسین‌زاده و احمد قرایلو (ساخت عروسک)، آیدا آب‌پرور (ساخت تصویر ویدئو)، حامد محمدیان (ساخت تیزر و فیلم‌های آموزشی)، سعید بهشتی (کارگردان مستند)، بهنام تاجمیر ریاحی (مدیر تصویربرداری)، حسین مقری موذن و امید نوبر (تصویربرداران) دیگر اعضای پروژه موسیقایی - نمایشی «سیمرغ‌نامه» را تشکیل می‌دادند.

موسسه فرهنگی هنری «نغمه جاودان آفرینش» از سال 1394 با تمرکز روی نمایشنامه‌های مطرح جهان به اجرای نمایش‌های موزیکال پرداخته است. این موسسه که با هدف آشنایی کودکان و نوجوانان با موسیقی و ادبیات ایران و جهان فعالیت خود را آغاز کرده تاکنون، نمایش‌هایی مانند «جوجه اردک زشت» اثر هانس کریستین اندرسن و «شیرشاه» نوشته کریستین سندرز را به زبان انگلیسی در فرهنگسرای نیاوران روی صحنه برده است. این در حالی است که تشکیل گروه کُر بزرگسال و اجراهای مختلف در تالار وحدت و نیاوران، تشکیل اولین گروه کُر چهارصدایی «کودکان کار و خیابان» و اجراهای متعدد به همراه این کودکان از دیگر فعالیت‌های مجموعه است. از فعالیت‌های پیش روی موسسه هم می‌توان به آماده سازی نمایشنامه «زنان کوچک» و داستان «حضرت ابراهیم (ع) و اسماعیل (ع)» در قالب پروژه‌های نمایشی - موسیقایی به طراحی و آهنگسازی مریم شریف‌زاده اشاره کرد.

259259

کد خبر 1629027
کودکان و نوجوانانی که «منطق‌الطیرِ» عطارخوان شدند / عکس 2
کودکان و نوجوانانی که «منطق‌الطیرِ» عطارخوان شدند / عکس 3
کودکان و نوجوانانی که «منطق‌الطیرِ» عطارخوان شدند / عکس 4