پنج‌شنبه 8 آذر 1403

کیانوش رستمی و مرگ تدریجی یک رویا

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
کیانوش رستمی و مرگ تدریجی یک رویا

تهران - ایرنا - ناکامی کیانوش رستمی در کسب امتیاز لازم برای حضور در المپیک توکیو رویای وی را برای رسیدن به عنوان پرافتخارترین المپین ایرانی را بر باد داد و این ملی‌پوش کرمانشاهی برای رسیدن به این عنوان باید سه سال دیگر منتظر بماند.

به گزارش ایرنا، کیانوش رستمی یکی از نخبگان وزنه‌برداری ایران به شمار می‌رود که عناوین زیادی در سطح المپیک، جهان و آسیا را از آن خود کرده است. در کنار این عناوین نام رستمی با خبرسازی‌هایی گره خورده که بیش از آنکه برای این ملی‌پوش کرمانشاهی سودمند باشد وی را به حاشیه خواهد برد حاشیه‌هایی که در برخی از مواقع به حریفی مقتدر تر از فولاد سرد برای این ورزشکار تبدیل می‌شود و یکی از مهمترین عوامل ناکامی او در برخی از مسابقات داخلی و بین‌المللی به شمار می‌رود.

یکی از این حاشیه ها دوری رستمی از تمرینات گروهی و عدم پایبندی به توصیه‌های فدراسیون و کادر فنی تیم ملی وزنه‌برداری مردان است؛ رستمی این رویه را از سال 2015 شروع و تا کنون نیز ادامه داده است رویه‌ای که برخی از آن به عنوان بازیکن‌سالاری یاد می‌کنند اما رستمی بازیکن سالاری را قبول ندارد بلکه باور دارد آنچه که وی در تمرینات انفرادی به دنبال آن است استفاده از دانش و تجربیاتی است که توانسته به کمک آن مدال طلا المپیک را در سال 2016 کسب کند مدالی که در حضور وزنه‌برداران بزرگی ضرب شد. رستمی به صورت غیر رسمی دانش مربیان ایران را به چالش خواهد کشید. وی در یک دهه گذشته با مربیان مانند کوروش باقری، سجاد انوشیروانی، حسین توکلی و محمدحسین برخواه و علی جباری چالش‌های متفاوتی را تجربه کرده است.

افتخارات رستمی و توانایی‌های وی در دسته 85، 89 و 96 کیلوگرم در یک دهه گذشته بر کسی پوشیده نیست اما سال 1400 برای رستمی یک سال به معنای تمام ناکامی بود زیرا تمام تلاش این نابغه وزنه‌برداری حضور در مسابقات المپیک توکیو و کسب نشان طلای این دوره از بازی‌ها بود که در این راه موفق نشد تا فارس الباخ قطری در دسته 96 کیلوگرم بتواند سکوی نخست این دسته را از آن خود کند.

رستمی برای رسیدن به این مدال برنامه‌ریزی‌های ویژه‌ای داشت اما تمام کارشناسان متفق‌القول باور دارند که اشتباه راهبری رستمی در تغییر دسته وزنی بود که وی را در منجلاب اوت‌های پرتکرار قرار داد. رستمی که در سال 2016 توانسته بود در دسته 85 کیلوگرم مدال طلای المپیک را در رشته وزنه‌برداری کسب کند با حذف این دسته از رقابت های وزنه‌برداری، به دسته 96 کیلوگرم کوچ کرد تا رقیب جدی برای سهراب مرادی، فارس الباخ و تیان‌تائو باشد. البته رستمی در این دسته نتوانست موفقیت‌های گذشته را تکرار کند بلکه نامش با اوت های پرتکرار گره خورد. تنها موفقیت رستمی در دسته 96 کیلوگرم کسب عنوان قهرمانی مسابقات قطر کاپ در سال 2020 بود.

رستمی در آن مسابقات با رکورد 178 یک ضرب، 225 دوضرب و مجموع 403 کیلوگرم طلای یکضرب و دو مدال نقره دوضرب و مجموع را از آن خود کرد.

اوت رستمی در مسابقات حساس قهرمانی جهان 2019 تایلند و جام فجر در سال 1398، امتیازات مهم گزینشی المپیک را از وی گرفت تا کار صعود رستمی به بزرگترین آوردگاه ورزشی جهان با اما و اگرهای فراوان همراه باشد. البته رستمی در این راه تلاش زیادی انجام داد اما با وجود حضور در سوییس و وزنه‌زدن در آن کشور نتوانست امتیازی را کسب کند. رستمی آبان‌ماه سال 1398 با حضور در مسابقات گزینشی المپیک در کشور سوییس به روی تخته رفت و حتی به عنوان قهرمانی دسته 96 کیلوگرم رسید اما امتیازات این گزینشی به خاطر عدم ثبت‌نام رستمی در این تورنمنت برای او محاسبه نشد. البته فدراسیون وزنه‌برداری در خلال مسابقات قهرمانی آسیا ازبکستان برای محاسبه امتیازات این ملی‌پوش نامه ای به محمد جلود دبیرکل فدراسیون جهانی ارائه کرد که نتیجه‌ای در برنداشت.

ازبکستان آخرین آوردگاه رستمی برای رسیدن به توکیو بود. ملی‌پوش وزنه‌برداری ایران در مسابقات قهرمانی آسیا ازبکستان در دسته 89 کیلوگرم به روی تخته رفت. رستمی با وجود کسب مدال طلای مجموع این دسته نتوانست حدنصاب لازم را برای کسب بهترین وزنه‌برداری آسیا را کسب کند. فدراسیون وزنه‌برداری برای کسب این حد نصاب نام رستمی را برای مسابقات گزینشی المپیک کلمبیا رد کرد اما کیانوش از حضور در آن تورنمنت انصراف داد تا رسما رویای وی برای رسیدن به پرافتخارترین المپین ایرانی بر باد برود.

در مسیر رسیدن رستمی به توکیو فدراسیون وزنه‌برداری نیز تلاش‌های زیادی به کار گرفت و این ورزشکار نیز به عنوان نخبه ورزشی بورسیه کمیته بین‌المللی المپیک شد. اما با وجود نامه درخواست تجدیدنظر در امتیازات رستمی در مسابقات سوییس و تصمیم به اعزام کیانوش به کلمبیا تمام این راهبردهای با شکست مواجه شد تا رستمی جایی در بین کاروان اعزامی ایران به توکیو نداشته باشد. البته با وجود تمام این تلاش‌ها رستمی همچنان فدراسیون را مقصر در حذف وی از المپیک قلمداد می‌کند و به مانند گذشته ژست طلبکارانه از نهادهای ورزشی ایران دارد.

حذف رستمی از المپیک توکیو پایان رویای وی برای رسیدن به عنوان بهترین المپین ایران نیست بلکه تغییر دسته‌های وزنه‌برداری و بازگشت دسته 89 کیلوگرم به جمع دسته‌های المپیکی، کیانوش رستمی را امیدوار به رسیدن به این عنوان کرده است. البته در این مسیر ورزشکار نامداری به نام حسن یزدانی قرار دارد که از وی به عنوان نابغه کشتی جهان یاد می‌شود. یزدانی هم‌اکنون یک طلا و یک نقره المپیک در رشته کشتی کسب کرده و به نظر می‌رسد راه سختی برای کسب دومین مدال پیش رو نداشته باشد.

برچسب‌ها

کیانوش رستمی و مرگ تدریجی یک رویا 2
کیانوش رستمی و مرگ تدریجی یک رویا 3
کیانوش رستمی و مرگ تدریجی یک رویا 4
کیانوش رستمی و مرگ تدریجی یک رویا 5