گمرک ایران
گمرک ایران
واردات درمقابل صادرات خود تنها رویه ای است که بانک مرکزی از نوع ارز و قیمت گذاری نهایی کالای وارداتی مطلع نیست.
یکی از بازارهایی که در سالهای اخیر به شدت به واسطه بیتوجهی سیاستگذار آسیب دیده؛ بازار «پسته» است.
اقتصادنیوز: آخرین آمار گمرک ایران حاکی از این است که میزان صادرات پسته ایران نزدیک به 52 هزار تن است؛ درحالیکه است این رقم در آمارهای یازده ماهه سال 1399 بالغبر 135 هزار تن بود.
به باور تولیدکنندگان و صادرکنندگان پسته آنچه منجر به افت صادرات در سالهای اخیر شده است، سیاست رفع تعهدات ارزی است که از دولت روحانی آغاز شد و در دولت رئیسی با قدرت ادامه یافت.
پس از اعمال سیاست ارز 28 هزار و 500 تومانی، مدت کوتاهی واردات برخی از تلفنهای همراه نیز شامل این ارز شد که با توجه به سابقه ارز 4200 تومانی لازم است تا دستگاههای ذیربط مانند گمرک ایران در مورد شرایط رفع تعهد ارزی دریافت کنندگان این ارز اقدام کند.
با توجه به تجربیاتی که در ابتدای تخصیص ارز 4200 تومانی به وجود آمد، این انتظار وجود دارد تا دستگاههای مسئول از جمله گمرک ایران و یا بانک مرکزی لیست کالاهایی که ارز 28500 دریافت و رفع تعهد ارزی خود را انجام دادند را منتشر کنند.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، معاون وزیر جهاد کشاورزی در مکاتبهای با رئیس کل گمرک ایران خواستار کاهش مالیات ارزش افزوده وصولی از کالاهای اساسی از 9 درصد به یک درصد و طبق روال گذشته شد. وزیر جهاد کشاورزی در 8 اسفند ماه در مکاتبهای با معاون اول رئیس جمهور خواستار تسری مالیات ارزش افزوده کالاهای اساسی از جمله گندم، برنج، دانه روغنی، روغن خام، گوشت قرمز، گوشت مرغ، قند و شکر...
با وجود حذف تلفنهای همراه از دایره شمول برخورداری از تسهیلات ضمانتنامه بانکی در گمرک، تبلت و تجهیزات تلفن همراه شامل این محدودیت نشدهاند و با توجه به ابهامات لازم است گمرک ایران در این خصوص شفافسازی کند.
گمرک ایران در بخشنامهای موضوع ضوابط اجرایی ورود و صدور فلزات گرانبها موضوع ماده 10 آئین نامه ورود و صدور فلزات گرانبها مصوب شورای پول و اعتبار را ابلاغ کرد.
با وجود اینکه جزئیات بیشتری از روند وصول حدود 16 هزار میلیارد تومان درآمد مربوط به مطالبهنامه گمرکی سال گذشته اعلام نشده است، وزارت اقتصاد همچنان در این خصوص سکوت کرده و توضیحی در خصوص اقدامات انجام شده ارائه نکرده است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در مکاتبه با رئیس گمرک خواستار تسری مالیات بر ارزش افزوده از 9 به 1 درصد برای کالاهای اساسی شد.
راساس برخی گمانهزنیها با وجود عدم امکان رجیستر آیفونهای 14 طی بازه زمانی مهر تا اسفند سال گذشته ورود 40 تا 50 هزار آیفون 14 به ثبت رسیده که لازم است گمرک ایران عدد دقیق این موارد را اعلام کند.
رئیس کل گمرک ایران در احکام جداگانه، مدیران کل حوزه ریاست، گمرک استان البرز و دو عضو کمیسیون رسیدگی به اختلافات گمرکی را منصوب کرد.
پس از صدور مطالبهنامه کسر دریافتی گمرک شاهد بودیم که برخی از فعالان اقتصادی خوشحساب اقدام به پرداخت مالیات کردند اما سازمان امور مالیاتی فیش پرداختی به گمرک را نمیپذیرد و در حقیقت شاهد مالیات مضاعف یا جرایم مربوط به دیرکرد پرداخت مالیات هستیم.