یارانه مصرف نهاده سورگوم تصویب شد
مدیرول دفتر بهبود و تغذیه وزارت جهاد از اختصاص یارانه برای مصرف سورگوم به منظور رقابت پذیری این گیاه کم آب بر نسبت به ذرت دانه ای وارداتی خبر داد.
آقای احمدرضا سید علیان مدیرکل دفتر بهبود تغذیه و جایگاه دام وزارت جهاد گفت: در جلسه تحول، نوآوری و یشرفت با حضور سرپرست وزارت جهاد کشاورزی، مقرر و مصوب شد برای مصرف سورگوم در خوراک دام و طیور و به منظور رقابت پذیری و جایگزینی آن با ذرت که با ارز نیمایی وارد کشور میشود، یارانه تعلق بگیرد.
سید علیان افزود: پیشنهاد دفتر ما مبنی بر ایجاد زیرساخت فروش سورگوم و سایر گیاهان کم آب بر و مقاوم به کم آبی و شوری دربازارگاه برای جایگزینی با ذرت و سویا مورد موافقت قرار گرفته و این زیرساخت اکنون توسط معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی برای 13 قلم کالای کشاورزی و در گام نخست برای کنجاله سویا و سورگوم آماده شده است.
اودرباره میزان تعلق یارانه به سورگوم گفت: پیشنهاد ما اختصاص یارانه به میزان حدود 15 درصد قیمت سورگوم است، اما معاونت برنامه ریزی و اقتصادی و معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی در حال بررسی و تعیین مقدار یارانه هستند. سیدعلیان ادامه داد: انتظار داریم تا یک ماه آینده مقدار یارانه مصرف سورگوم تعیین و اعلام شود تا تاثیرش را بر کشت این گیاه در سال جاری بگذراد. او با بیان اینکه تولید سورگوم دانهای برای تامین خوراک دام و طیور در اولویت قرار دارد، افزود: کشت سورگوم علوفهای و سورگوم دانهای باید برای جایگزینی با ذرت دانهای و ذرت علوفهای توسعه پیدا کند، اما با توجه به تولید سالانه حدود 16 میلیون تن ذرت علوفهای و حدود 900 هزار تن ذرت دانهای در کشور، اولویت ما توسعه کشت سورگوم دانهای است، زیرا به شدت به ذرت دانهای در تامین خوراک دام و طیور وابسته هستیم. مدیرکل دفتر بهبود تغذیه و جایگاه دام تولید گیاهان و علوفههای کم آب بر و مقاوم به خشکی و شوری را برای تامین بخشی از خوراک دام و طیور ضروری خواند و گفت: دفتر بهبود تغذیه و جایگاه دام وزارت جهاد کشاورزی از سال 1400 برای گیاهان و دام و طیور کم آب بر و مقاوم به کم آبی و شوری ریزی کرده است.
او اضافه کرد: ذرت و سورگوم از نظر پروتیین و انرژی تقریبا نزدیک به هم هستند و این درحالی است که نیاز آبی سورگوم یک سوم ذرت میباشد. سیدعلیان گفت: از سال 1400 به بعد کشت گیاهان مقاوم به کم آبی و شوری حدود 50 درصد در کشور افزایش نشان میدهد.
اوبا اشاره به این که از 18میلیون هکتار زمین کشاورزی تنها یک میلیون هکتار اراضی حاصلخیز در کشور وجود دارد، گفت: آب و خاک در کشور ما رو به شوری است و برای تامین امنیت غذایی و تولید پایدار دام و طیور باید به سمت گیاهان مقاوم به کم آبی و شوری برویم. سیدعلیان گفت: در کشور ما با دست اندازی به منابع آبی طی 50 سال اخیر، آب سفرههای زیرزمینی کاهش یافته و این امر موجب شده امروزه با پدیدههای جدیدی همچون فرونشست زمین هم رویرو شویم.
باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت، تجارت و کشاورزی