یک تیر و دو نشان کشت سویا / حمایت دولت، کشاورزان را به کشت گیاهان روغنی ترغیب میکند
سویا یکی از محصولات کمتوقع در زمینه مصرف آب است و میتواند جایگزین خوبی برای محصولات پرمصرف باشد، ازهمینرو وزرات جهاد کشاورزی اقدام به ارائه بستههای حمایتی به پرورشدهندگان این گیاه کرده است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از جهانبین نیوز؛ خشکسالی معضلی است که این روزها همه کشور را درگیر کرده و در همین راستا مصارف شرب، کشاورزی و صنعت با مشکلات بسیاری مواجه شده است. از آنجایی که مصارف شرب از اهیمت بالایی برخوردار است لازم است تغییراتی در سایر مصارف ایجاد شود و از همینرو در کشاورزی با تغییر سیستم آبیاری از غرقابی به آبیاری تحت فشار و یا تغییر الگوی کشت به سمت صرفه جویی در مصرف آب پیش میروند. سویا یکی از محصولات کمتوقع در زمینه مصرف آب است و میتواند جایگزین خوبی برای محصولات پرمصرف چون ذرت باشد، ارزش تناوبی سویا و نقش آن در افزایش تولید سایر محصولات زراعی، تقویت خاکهای زراعی از طریق تثبیت بیولوژیکی ازت، استفاده از شاخ و برگ سویا بهعنوان خوراک دام از دیگر مزایایی است که برای کشت سویا عنوان میشود. این ویژگیهای گیاه سویا سبب شده است که وزرات جهاد کشاورزی بهمنظور ترغیب کشاورزان به کشت این گیاه اقدام به ارائه بستههای حمایتی به کشاورزان کند.
بسته حمایتی وزارت جهاد کشاورزی برای کشاورزان سویاکار
در همین راستا محمد قربانی، معاون برنامهریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی در گفتوگویی که با رسانهها داشت با بیان اینکه این وزارتخانه بابت هر هکتار کاشت سویا به کشاورزان کمک بلاعوض 3 میلیون تومان پرداخت میکند، اظهار داشت: به غیر از پاداش کشت سویا، اگر سویاکاران بتوانند در هر هکتار عملکرد خود را افزایش دهند، به آنها پاداش افزایش بهرهوری تعلق میگیرد. وی درباره نحوه پرداخت پاداش بهرهوری تصریح کرد: برای برداشت محصول، در هر هکتار از 2 هزار تا 2 هزار و 500 تن مبلغ 500 هزار تومان، 2 هزار و 500 تا 3 هزار تن در هر هکتار مبلغ یک میلیون تومان و از 3 هزار و تا 3 هزار و 500 تن در هر هکتار مبلغ 2 میلیون تن و بیشتر از 3 هزار و 500 تن در هر هکتار مبلغ 3 میلیون تومان پاداش بهره وری بهمراه با خرید تضمینی سویا تعلق میگیرد. معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی گفت: با اجرای این طرح حاشیه سود تولیدکنندگان 10 تا 15 درصد افزایش پیدا میکند. قربانی نیاز سالیانه به سویا را چهار و نیم میلیون تن اعلام کرد و گفت: سویا در کشور فقط در 26 هزار هکتار کشت میشود که حدود 53 هزار تن محصول برداشت میشود.
وی با بیان اینکه سویا علاوه بر کابردی که در صنایع روغن کشی دارد میتواند در بخش خوراک دام و طیور به عنوان کنجاله سویا استفاده شود افزود: اجرای این طرح هم درآمد کشاورزان را افزایش میده و هم سطح زیر کشت سویا اضافه میشود. معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: سیاست ارز ترجیحی کشت کشاورزی را نابود کرد بطوریکه کشاورزان زمینهای زراعی خود را واگذار و یا اجاره داده اند، ولی با اجرای سیاست ارز آزاد، رونق خیلی خوبی در بخش کشاورزی اتفاق خواهد افتاد و تولید در حوزه کشاورزی اقتصادی میشود. به گزارش جهانبین نیوز؛ سویا گیاهی روغنی است که از روغن آن در تغذیه انسان و از علوفه و بهویژه کنجاله آن به دلیل پروتئین بالا در جیره غذایی دام و طیور استفاده میشود.
کشت سویا در چهارمحال و بختیاری بهصورت پایلوت
عطاءالله ابراهیم رئیس جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری در گفتوگو با جهانبین نیوز؛ اظهار کرد: سویا دانهای روغنی است که مورد مصرف دامی هم دارد و دامداران از کنجاله آن بهعنوان خوراک دام استفاده میکنند. وی با بیان اینکه با توجه به اینکه طرح مردمیسازی یارانهها و توزیع عادلانه یارانهها در دست اجرا است کشور باید از ظرفیت درونی برای تامین روغن بهره بگیرد تصریح کرد: از همینرو بهصورت پایلوت اولین مزرعه سویا را در استان زیرکشت میبریم. ابراهیمی بیان داشت: علاوهبر این در سالیان گذشته هم یکی از کشتهایی که مورد توجه حهادکشاورزی بوده کلزار بود که نوعی دیگر از دانههای روغنی است و قیمت خرید تزمینی دارد اما قیمت آن در بازار با توجه به حذف یارانه روغن در فضای رقابتی تعیین میشود و بسته به میزان عرضه و تقاضا دارد.
رئیس جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری یادآور شد: کلزا هم جزء کشتهایی است که در این استان برای توسعه آن تلاش میشود. به گزارش جهانبین نیوز؛ ترغیب کشاورزان برای کشت سویا که از سالها قبل مدنظر قرار گرفته و دنبال شده است، با این طرح دولت میتواند بهخوبی از سوی کشاورزان پذیرفته شود و در آینده شاهد کشت بیشتر سویا در کشور باشیم چراکه کاشت این محصول، علاوهبر منافع اقتصادی فراوانی که برای بهرهبرداران حوزه کشاورزی به دنبال خواهد داشت، زمینهساز تامین بخشی از نیاز به نهادههای دامی نیز خواهد بود. انتهای پیام /