شنبه 4 مرداد 1404

یک رسانه انگلیسی خواستار کناره گیری زلنسکی شد

وب‌گاه دنیای اقتصاد مشاهده در مرجع
یک رسانه انگلیسی خواستار کناره گیری زلنسکی شد

رسانه انگلیسی تلگراف در یادداشتی تاکید کرد: زلنسکی دیگر بخشی از راه‌حل پایان دادن به درگیری با روسیه نیست. او اکنون بخشی از مشکل است و باید بخاطر اوکراین کناره‌گیری کند.

روزنامه چاپ لندن در یادداشت خود با اشاره به روزهای ابتدایی آغاز جنگ روسیه و اوکراین در فوریه 2022 و تلاش نیروهای ویژه روس برای پیشروی به سمت مرکز کی‌یف، پایتخت اوکراین نوشت: در چنین شرایطی بود «ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین از ترک خانه خودداری و در عوض، مردم خود را به مقاومتی قهرمانانه بسیج کرد که جهان و خود اوکراینی‌ها را شگفت‌زده کرد. به لطف لابی‌گری بی‌وقفه و نمایش الهام‌بخش زلنسکی بود که کشورهای غربی ترغیب شدند موشک، توپخانه و تانک بفرستند که زمانی تنها کلاهخود و بانداژ به آن ارائه می‌دادند.

روزنامه تلگراف با این مقدمه نوشت: اما آن دوران گذشته است. زلنسکی دیگر بخشی از راه حل اوکراین نیست، او بخشی از مشکل است.

زلنسکی در طول سال گذشته از اختیارات اضطراری زمان جنگ برای تبعید، تحقیق و زندانی کردن بسیاری از مخالفان و منتقدان سیاسی برجسته استفاده کرده است. رسانه‌های مخالف تعطیل شده‌اند و هزاران کسب و کار توسط نزدیکان زلنسکی به بهانه ارتباط ادعایی با روسیه توقیف شده است.

چندین عضو ارشد کابینه به دلیل فساد گسترده اخراج شده‌اند اما تحت پیگرد قانونی قرار نگرفته‌اند. این هفته، حزب زلنسکی دستور تصرف دو آژانس کلیدی مبارزه با فساد را داد که در حال تحقیق در مورد صدها مقام دولتی، نمایندگان مجلس و افراد نزدیک به دولت و ریاست جمهوری بودند.

تلگراف در ادامه با اشاره به اینکه اقدام زلنسکی برای از بین بردن استقلال نهادهای مبارزه با فساد اولین اعتراضات گسترده را در اوکراین علیه دولت او در پی داشته است، خاطر نشان کرد: این اقدام همچنین هدیه‌ای نه تنها برای حامیان روسیه، بلکه برای همه کسانی در غرب بود که با کمک نظامی بیشتر به مقاومت مداوم کی‌یف مخالفند.

اقدام زلنسکی به‌علاوه محکومیت اتحادیه اروپا را به همراه داشت که در شرف آغاز مذاکرات الحاق اوکراین به اتحادیه اروپا با کی‌یف بود.

در ادامه این یادداشت آمده است: و این در حالی است که دوره ریاست جمهوری زلنسکی رسماً در ماه مه 2024 به پایان رسید و او به‌رغم درخواست‌ها برای ایجاد دولت وحدت ملی، همچنان تحت اختیارات اضطراری زمان جنگ در سمت خود باقی مانده است.

در حال حاضر درخواست‌های فزاینده‌ای در اوکراین برای برگزاری انتخابات جدید وجود دارد. بیش از 70 درصد از اوکراینی‌ها معتقدند که رهبرانشان از جنگ سود می‌برند و خستگی ناشی از جنگ در میان سربازان و غیرنظامیان به‌طور یکسان بسیار شدید است.

به نوشته تلگراف، در این میان، «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهو روسیه نیز هیچ نشانه‌ای از جدی بودن در مورد صلح نشان نداده است. و رویکرد او نسبت زلنسکی، رابطه‌ای نیست که احتمالاً به صلح منجر شود. بنابراین، یک رئیس جمهور جدید اوکراین نقطه عطفی خواهد بود - به خصوص اگر او آماده باشد از حقوق روس زبانان در اوکراین محافظت کند، خواسته‌ای کلیدی از سوی کرملین و از قضا، از اتحادیه اروپا.

روزنامه چاپ لندن در پایان تصریح کرد: اگرچه زلنسکی نقشی حماسی در نجات کشورش ایفا کرده است، اکنون خطر پیروی او از روسای جمهور قبلی وجود دارد و او باید به خاطر اوکراین کناره‌گیری کند.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.