11میلیون تن پلاستیک در اقیانوسها دفن شده است!
نتایج یک تحقیق جدید میزان پسماندهای پلاستیکی کف اقیانوسها را 11 میلیون تن تخمین میزند.
طبق یافتههای جدید CSIRO (آژانس ملی علوم استرالیا)، با همکاری دانشگاه تورنتو در کانادا، کف اقیانوس تا 11 میلیون تن زباله پلاستیکی را در خود جای داده است و هر دقیقه یک کامیون زباله پلاستیکی به اقیانوس ریخته میشود و پیشبینیها حاکی از دو برابر شدن احتمالی استفاده از پلاستیک تا سال 2040 است.
دنیز هاردستی یکی از نویسندگان این پژوهش، دانشمند ارشد تحقیقاتی در CSIRO، میگوید: ما میدانیم که سالانه میلیونها تن زباله پلاستیکی وارد اقیانوسها میشود، اما چیزی که نمیدانستیم این است که چهمقدار از این آلودگی به کف اقیانوس ما ختم میشود.
وی بیان کرد: ما کشف کردیم که کف اقیانوس به محل استراحت بیشتر آلودگیهای پلاستیکی تبدیل شده است و تخمین زده میشود 11 میلیون تن پلاستیک کف اقیانوس وجود دارد و این درحالی است که مقدار بسیار بیشتری نیز میکروپلاستیک کف دریا دفن شده است.
این مطالعه میافزاید، آلودگی پلاستیکی تأثیر عمیق و چندوجهی بر اکوسیستمهای اقیانوسی دارد و تقریباً هر سطح از شبکه غذایی دریایی را تحت تأثیر قرار میدهد. حیوانات دریایی از جمله فوکها، نهنگها، لاکپشتها و پرندگان میتوانند در زبالههای پلاستیکی مانند تورهای ماهیگیری، حلقههای ششتکه و کیسههای پلاستیکی گرفتار شوند که این میتواند منجر به آسیب، بیماری، خفگی، گرسنگی و حتی مرگ شود.
بلعیدن ذرات پلاستیک نیز رایج است که میتواند دستگاه گوارش را مسدود کند، منجر به گرسنگی شود و مواد سمی را وارد موجودات زنده کند.
همچنین بسیاری از پلاستیکها شامل مواد شیمیایی مضر از جمله بیسفنول A (BPA)، فتالاتها و دیگر مختلکنندههای غدد درونریز هستند که این مواد شیمیایی میتوانند در زنجیره غذایی تجمع کنند و بر تولید مثل، رشد و بقای حیات دریایی تأثیر بگذارند.
علاوه بر این، پلاستیکهای موجود در اقیانوس میتوانند آلایندهها را از آب اطراف جذب کنند و سمیت آنها را برای موجودات دریایی که آنها را بلعیدهاند افزایش دهند.
نتایج این مطالعه در مجله Deep Sea Research منتشر شده است.
منبع: تسنیم
باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی محیط زیست