12 اثر تاریخی، فرهنگی و طبیعی قزوین منتظر ثبت در فهرست ملی هستند
قزوین - ایرنا - معاون اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی قزوین گفت: 12 اثر تاریخی، فرهنگی و طبیعی به عنوان آثار منقول و غیرمنقول و ناملموس از استان در انتظار ثبت در فهرست آثار ملی هستند.
احسان نورانی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اعلام این خبر اظهار داشت: از این تعداد پنج اثر منقول، سه اثر تاریخی غیرمنقول و چهار اثر ناملموس هستند.
این مسوول گفت: این آثار در نشست های بررسی آثار واجد شرایط برای ثبت در وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مورد ارزیابی قرار گرفته و در صورت برخوردار بودن شرایط لازم به فهرست آثار ملی افزوده می شوند.
وی اظهار داشت: آثار طبیعی واجد شرایط مانند غارها و درختان کهنسال به همراه بناهای تاریخی جزو آثار غیرمنقول و ادوات و اشیای تاریخی جز آثار منقول بوده و آثار ناملموس نیز شامل هنرهای دستی، حرفه ها و پیشه های قدیمی، آئین ها، فرهنگ و رسوم قدیمی و غذاهای محلی هستند.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی قزوین خاطرنشان کرد: با ثبت آثار تاریخی، طبیعی و فرهنگی در فهرست آثار ملی زمینه صیانت و حفاظت بهتر از آنها و معرفی بیشترشان به جامعه فراهم می شود.
این مسوول همچنین گفت: از ابتدای امسال تاکنون 12 اثر از استان قزوین به فهرست آثار ملی اضافه شده اند که خانه های تاریخی صدرالعلما و صادقی پور در قزوین، آسیاب و بندسید علیخان باراجین گرمابه پیش دره فارسجین و محوطه پیش از تاریخ چهاربنه سگزآباد از جمله آنها بوده است.
تاکنون نزدیک به 1450 اثر از استان قزوین در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
*س_برچسبها_س*