15 هزار شغل برکت در جنوب شرق دریای خزر
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، با برخورداری کشور از دریا در شمال و جنوب و وجود پتانسیلهای متعدد، هدفگذاری استفاده از ظرفیتهای دریاها شامل صنعت آبزیپروری، گردشگری دریایی و صنایع وابسته در قالب مقولهای تحت عنوان «اقتصاد دریا» بیش از پیش ضروری به نظر میرسد. متاسفانه علیرغم اقدامات صورت گرفته، وجود حلقههای مفقوده از جمله عدم تعریف زنجیره ارزش و فقدان یک نگاه سیستماتیک،...
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، با برخورداری کشور از دریا در شمال و جنوب و وجود پتانسیلهای متعدد، هدفگذاری استفاده از ظرفیتهای دریاها شامل صنعت آبزیپروری، گردشگری دریایی و صنایع وابسته در قالب مقولهای تحت عنوان «اقتصاد دریا» بیش از پیش ضروری به نظر میرسد.
متاسفانه علیرغم اقدامات صورت گرفته، وجود حلقههای مفقوده از جمله عدم تعریف زنجیره ارزش و فقدان یک نگاه سیستماتیک، باعث شده تا فعالیتهای حول محور «اقتصاد دریا» آنچنان که باید و شاید با توفیق و بازدهی بالا همراه نبوده باشد.
در همین راستا، بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان امام با توجه به ظرفیتها و پتانسیلهای فوقالعاده در شمال کشور و با مطالعات گسترده و آسیبشناسیهای کارشناسانه، طرح توسعه کارآفرینی و تکمیل زنجیره تأمین تولید آبزیان را در جنوب شرق دریای خزر تهیه کرده است.
محمد ترکمانه، مدیرعامل بنیاد برکت درباره این طرح توضیح داد: بنیاد با هدف تشکیل و تکمیل زنجیره ارزش در حوزه آبزیپروری، گردشگری دریایی و صنایع وابسته و اشتغالزایی در این حوزه در جنوب شرق دریای خزر، طرح توسعه کارآفرینی و تکمیل زنجیره تامین تولید آبزیان را در استان گلستان و با محوریت شهرهای گمیشان و بندر ترکمن اجرا میکند.
مدیرعامل بنیاد برکت خاطرنشان کرد: در این طرح 7 هزار میلیارد ریال سرمایهگذاری برای ایجاد 15 هزار شغل در مناطق محروم استان گلستان در حوزه آبزیپروری، گردشگری دریایی و صنایع وابسته صورت میگیرد و بزرگترین سایت پرورش ماهی در قفس در کشور در منطقه گمیشان احداث میشود.
وی یادآور شد: 7 هزار و 800 شغل از این 15 هزار شغل به شکل مستقیم ایجاد میشود.
ترکمانه ادامه داد: برای اجرای هر چه بهتر این طرح، تفاهمنامه همکاری میان بنیاد برکت، استانداری و شیلات استان گلستان با هدف مشارکت در تولید کالاهای اساسی با تمرکز بر آبزیان، محرومیتزدایی از منطقه گمیشان و ترکمن صحرا با ایجاد فرصتهای شغلی و توسعه منطقهای به امضا رسیده است.
وی از در اولویت بودن طرحهای اشتغالزایی در حوزه آبزیپروری خبر داد و گفت: بنیاد برکت از سال 1399 راهاندازی طرحهای اشتغالزایی در رسته آبزیپروری را به شکل ویژه در دستور کار خود قرار داده است.
ترکمانه اضافه کرد: تا به امروز 2 هزار و 100 طرح اشتغالزایی در حوزه پرورش آبزیان راهاندازی شده است و تا پایان امسال نیز 920 طرح دیگر به بهرهبرداری خواهد رسید.
به گفته مدیرعامل بنیاد برکت، این بنیاد حمایت و ارائه تسهیلات به طرحهای تولید آبزیان در مدلهای پرورش در قفس و پن را در استانهای برخوردار از دریا به شکل ویژه دنبال میکند.
وی اظهار امیدواری کرد به زودی طرح توسعه کارآفرینی و تکمیل زنجیره تامین تولید آبزیان در سایر استانهای همجوار با دریا اجرایی شود.
ترکمانه با اشاره به فعالیتهای بنیاد برکت در استان گلستان خاطرنشان کرد: تاکنون 4 هزار و 656 طرح اشتغالزایی اجتماعمحور در مناطق محروم استان اجرا شده که ایجاد فرصتهای کسب و کار برای 14 هزار نفر را به دنبال داشته است.
مدیرعامل بنیاد برکت ادامه داد: صاحبان یکهزار و 113 طرح اجتماعمحور دیگر نیز برای اخذ تسهیلات به بانک عامل معرفی شدهاند و به زودی کار خود را آغاز خواهند کرد.
گفتنی است، مدیرعامل بنیاد برکت در سفر به استان گلستان با آیتالله سیدکاظم نورمفیدی نماینده، ولی فقیه و امام جمعه گرگان دیدار کرد و از تعدادی از طرحهای اشتغالزایی بنیاد در استان بازدید بهعمل آورد.