1500 مرکز جوار و بینکارگاهی تا پایان سال راه اندازی میشود
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور از راهاندازی 1500 مرکز جوار و بینکارگاهی تا پایان سال خبر داد.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور از راهاندازی 1500 مرکز جوار و بینکارگاهی تا پایان سال خبر داد.
به گزارش خبرگزاری مهر، مهرداد عظیمی، معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، توسعه سرمایه انسانی، تدوین استانداردها و سرفصلهای آموزشی، ارائه آموزشهای مهارتی، سنجش صلاحیت حرفهای و تربیت مربیان در حوزه صنعت، خدمات، کشاورزی و فرهنگ و هنر را مأموریت اصلی این سازمان برشمرد.
وی افزود: بیش از 11700 استاندارد مهارتی تدوین شد و آموزشهای مهارتی به 5 میلیون و 200 هزار نفر با رشد 34 درصدی همراه بود.
وی با بیان این که سنجش صلاحیت حرفهای 4 میلیون و 100 هزار نفر با رشد 51 درصدی همراه شد، ادامه داد: رشد 1194 درصدی در صدور مجوز آموزشگاه آزاد و واگذاری بیش از 60 درصد از مأموریتهای ذاتی سازمان به بخش خصوصی و... در دو سال اخیر نسبت به مدت مشابه از عملکردهای سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور در بخشهای دولتی و خصوصی بود.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور با بیان اینکه یکی از حوزههایی که با افتخار تحریمها را شکست، صنایع کشور بوده است، تصریح کرد: راه اندازی 1500 مرکز جوار و بین کارگاهی تا پایان سال در راستای برقراری ارتباط بین آموزش و صنایع، یکی از راهبردهای اساسی این سازمان متناسب با شعار سال صورت میپذیرد.
وی 659 مرکز و بیش از 4800 کارگاه آموزشی، بیش از 36 هزار آموزشگاه فنی و حرفهای آزاد و 40 هزار مربی در بخش دولتی و خصوصی را از ظرفیتهای سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور در برقراری عدالت آموزشی خواند.
ضرورت توجه ویژه به آموزشهای مهارتی
عظیمی با اشاره به عصر پیشرفت شتابان تکنولوژی و فناوری اطلاعات به عنوان یک پدیده جهانی، خاطرنشان کرد: بر اساس پایش دادههای آماری در خصوص کمترین نرخ بیکاری در دو سال اخیر، 79 درصد از افراد دارای شغل و درآمد، آموزشهای مهارتی را کسب کردهاند که این امر نشان دهنده تأثیر بسزای آموزشهای مهارتی در اشتغال است و توجه ویژه توسعه آموزشهای مهارتی با نگاه به آینده در کشور و توزیع متناسب منابع مالی در توسعه مهارت آموزی در کشور را میطلبد.
وی با بیان اینکه آزمونهای استخدامی در کشور به صورت تئوری و نظری برگزار میشود و بعضاً افراد استخدام شده از مهارت کافی برخوردار نیستند، اذعان کرد: در آزمونهای مهارتی 25 درصد دانش و 75 درصد عملی مورد سنجش قرار میگیرد و بازآموزی شاغلین در صنایع، پس از سنجش صلاحیت حرفهای و فرآیند جذب نیروی جدید الاستخدام از مسیر موفقیت در آزمونهای سازمان آموزش فنی و حرفهای از عملکرد موفق این سازمان در ورود به حوزه اشتغال است.