2 حفار غیرمجاز آثار تاریخی در دامغان دستگیر شدند
![2 حفار غیرمجاز آثار تاریخی در دامغان دستگیر شدند](https://www.irna.ir/sd/d79164d7fa49a762d1c98da6e10287972eec2053eea2471451b7399cde91d2af03f0ed098633b62ba195c8344acd0bb0.jpg)
سمنان - ایرنا - رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دامغان گفت: 2 حفار غیرمجاز در حال انجام حفاری در مناطق جنوبی این شهرستان دستگیر شدند
مهدی قاسمی روز جمعه در گفت و گو با ایرنا، افزود: عصر دیروز با حضور نیروهای انتظامی و یگان، 2 متخلف همراه با ادوات حفاری در گردنه رشم دامغان دستگیر شدند.
وی اضافه کرد: در راستای حراست و حفاظت از آثار ارزشمند تاریخی و فرهنگی، و جلوگیری از وقوع جرایم در حوزه میراث فرهنگی و به دنبال گزارش های مردمی، با اقدام به موقع نیروهای یگان حفاظت و همکاری عوامل انتظامی، حفاری غیرمجاز در این منطقه متوقف شد.
قاسمی اظهار داشت: این 2 متخلف در محور دامغان به معلمان و در محدوده گردنه رشم در حال حفاری بودند.
وی بیان کرد: دستگیری این 2 نفر با اعلام گشت یگان حفاظت اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دامغان و حضور عوامل پاسگاه سرکویر انجام شد.
قاسمی خاطر نشان کرد: لوازمی همچون دیلم، بیل، کلنگ، فلزیاب، دوربین شکاری و دیگر ادوات حفاری از این افراد کشف و ضبط شد.
وی ادامه داد: باتوجه به سرعت عمل نیروهای یگان و انتظامی، این افراد در مراحل اولیه حفاری دستگیر شدند و هیچ گونه اثر کشف شده از آنها رویت نشده است.
رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دامغان تصریح کرد: پس از بررسی و انجام اقدامهای لازم توسط نیروهای پاسگاه سرکویر، متخلفان برای اجرای مراحل قانونی به مراجع قضایی ارجاع میشوند.
مطابق ماده 562 قانون مجازات اسلامی کشور، "هر گونه حفاری و کاوش به قصد به دست آوردن اموال تاریخی - فرهنگی ممنوع بوده و مرتکب به حبس از شش ماه تا سه سال محکوم می شود."
شهرستان دامغان با قدمت هفت هزار ساله، دارای 2 هزار اثر تاریخی و فرهنگی است که از این تعداد 400 اثر شناسایی و تاکنون 126 اثر ثبت ملی شدند.
*س_برچسبها_س*