2 شرکت پتروشیمی در استان بوشهر آماده افتتاح شد
بوشهر - ایرنا - رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر گفت: شرکت های پتروشیمی متانول کاوه و کیمیا پارس خاورمیانه روز پنجشنبه هفته جاری با ارتباط ویدئو کنفرانسی رئیس جمهور در شهرستان های دیر و عسلویه استان بوشهر افتتاح میشود.
سید حسین حسینی ر روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: مجتمع پتروشیمی متانول کاوه در زمینی به مساحت 220 هکتار در سواحل غربی شهرستان دیر احداث شده که به عنوان یکی از بزرگترین تولیدکننده استان بوشهر واقع در پارس شمالی با ظرفیت تولید روزانه هفتهزار تن متانول است.
وی یادآورشد: احداث اسکله اختصاصی در سواحل خلیج فارس و در مجاورت این واحد پتروشیمی برای صادرات محصولات تولیدی از مزایای این طرح به شمار می رود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر ادامه داد: با اجرا این طرح یکهزار و 350 فرصت اشتغالزایی ایجاد شده است.
حسینی افزود: خوراک مور نیاز روزانه متانول کاوه 6 میلیون مترمکعب گاز طبیعی است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر در ارتباط با مجتمع پتروشیمی کیمیای پارس خاورمیانه نیز گفت: این مجتمع پتروشیمی با ظرفیت تولید یک میلیون و 600 هزار تن متانول همزمان با متانول کاوه با دستور رئیس جمهور به صورت ویدئو کنفرانس افتتاح میشود.
وی افزود: مجتمع پتروشیمی کیمیای پارس خاورمیانه در زمینی به مساحت حدود هشت هکتار در فاز دوم پتروشیمی منطقه ویژه اقتصادی عسلویه به مدت چهار سال اجرایی شده و براساس برنامه زمانبندی استاندارد با بیش از 14 میلیون نفرساعت کار بدون حادثه، ساخته شده است.
حسینی با اشاره به ایجاد 700 فرصت شغلی مجمع کیمای پارس خاورمیانه عنوان کرد: این مجتمع با تولید مستمر و پایدار خود ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی کشور را در سال جهش تولید افزایش میدهد.
وی ادامه داد: مجتمع کیمای پارس خاورمیانه همچنین در تلاش است تا با انجام کار مطالعاتی برای ساخت بخش پایین دستی و تولید محصولات دیگر از متانول، در جهت جلوگیری از خام فروشی گام بردارد که در صورت تحقق این امر میتوان به درآمدزایی بسیار قابل توجهی در راستای تکمیل زنجیره ارزش دست یافت.
حسینی گفت: ظرفیت تولید این مجتمع بالغ بر یک میلیون 600هزار تن متانول در سال است و بر اساس برنامهریزی انجام شده هر روز یک میلیون دلار درآمد از محل صادرات این محصول نصیب کشور خواهد شد.
وی یادآورشد: عملیات احداث مجتمع کیمای پارس خاورمیانه 56 ماه از مهرماه 94 تا خرداد 99 انجام شده است.
حسینی افزود: از آثار اجتماعی و اقتصادی طرح می توان به افزایش تولید محصولات پتروشیمی در سال جهش تولید، جلوگیری از خام فروشی گاز طبیعی و افزایش سهم صادرات غیرنفتی، افزایش صادرات با ارزش افزوده بالاتر، ایجاد اشتغال مستقیم و غیرمستقیم، ایجاد فرصت برای تکمیل زنجیره ارزش در صنایع پایین دست و بهبود معیشت و شرایط زندگی فرهنگیان به عنوان سهامداران اصلی شرکت اشاره کرد.
وی گفت: طبق توصیه هیات مدیره مهیا شدن ورود این طرح به بورس در دستور کار قرار گرفته و برنامهای 2 ساله برای تحقق این مهم پیش بینی شده است.
به گفته بهزاد محمدی مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در جهش دوم صنعت پتروشیمی کشور 27 طرح تعریف شده که تا پایان سال 1400 به بهرهبرداری خواهند رسید.
از این سبد 17 طرح تا پایان امسال به بهرهبرداری خواهند رسید و ظرفیت این صنعت را از 66 میلیون تن کنونی تا پایان سال یا یکی دو ماه اول سال آینده به 90 میلیون تن افزایش خواهند داد.
در پایان سال 1400 نیز کشور به ظرفیت 100 میلیون تنی و درآمد 25 میلیارد دلاری دست پیدا خواهد کرد.
از مجموع این 17 طرح یکی از آنها به عنوان پتروشیمی میاندوآب در هفته گذشته افتتاح شد.
در هفته جاری نیز سه طرح از 17 طرح پتروشیمی به بهرهبرداری میرسد که طرح نخست متانول کاوه است که بزرگ ترین طرح متانول جهان با ظرفیت هفت هزار تن در روز معادل 2.3 میلیون تن در سال و با حجم سرمایهگذاری 950 میلیون دلار شامل طرح متانول، یوتیلیتی و اسکلههای صادراتی است.
طرح دوم نیز پتروشیمی کیمیا پارس خاورمیانه است که این طرح متانول به ظرفیت تولید پنج هزار تن در روز و معادل 1.650 میلیون تن در سال با 600 میلیون دلار ظرفیت سرمایهگذاری بهرهبرداری میشود.
طرح سوم نیز طرح ارزشی تولید کاتالیست پلیمرهای صنعت است که در منطقه لرستان افتتاح خواهد شد.
در مجموع در روز پنجشنبه، یک میلیارد و 570 دلار طرح به دست ریاست جمهوری افتتاح خواهد شد.
*س_برچسبها_س*