شنبه 3 آذر 1403

200 کشور جهان مقصد صادراتی محصولات باغبانی ایران

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
200 کشور جهان مقصد صادراتی محصولات باغبانی ایران

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزای دانشجو به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از ایرنا، محمدمهدی برومندی در همایش کشاورزی ارگانیک با عنوان «راه‌های رفته و مسیر پیش‌رو» افزود: تولید محصولات ارگانیک شرایط خاص خود را دارد و اکنون ما دوران گذار را برای تولید محصولات ارگانیک طی می‌کنیم. وی اظهار داشت: آنچه مهم است باید در برنامه هفتم توسعه و قوانین بالادستی سازوکار‌های لازم...

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزای دانشجو به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از ایرنا، محمدمهدی برومندی در همایش کشاورزی ارگانیک با عنوان «راه‌های رفته و مسیر پیش‌رو» افزود: تولید محصولات ارگانیک شرایط خاص خود را دارد و اکنون ما دوران گذار را برای تولید محصولات ارگانیک طی می‌کنیم. وی اظهار داشت: آنچه مهم است باید در برنامه هفتم توسعه و قوانین بالادستی سازوکار‌های لازم را فراهم کنیم. معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی با بیان این که ابلاغ برنامه هفتم توسعه در خصوص محصولات ارگانیک را در دستور کار داریم، تصریح کرد: براساس آمار‌ها سه میلیون هکتار معادل 18 درصد خاک بخش کشاورزی متعلق به بخش باغبانی است. به گفته وی، کشور در همه محصولات باغی به جز چهار محصول گرمسیری نارگیل، آناناس، موز و انبه خودکفا است.

200 کشور جهان مقصد صادراتی محصولات باغبانی

برومندی با بیان این که 200 کشور مقصد صادراتی محصولات باغبانی ایران است، گفت: قوانین کشور‌ها برای مراقبت از مصرف کنندگان نسبت به گذشته سخت‌گیرانه شده و استاندارد‌ها افزایش یافته است. وی افزود: طی سال‌های گذشته در خصوص صادرات فلفل دلمه‌ای دچار مشکل شدیم و برای نخستین بار تصمیم گرفتیم که باغ‌های کشور شناسنامه‌دار شوند تا عملیات کشاورزی اعم از روز‌های سمپاشی یا تعداد دفعات استفاده از سموم و نوع سموم مصرفی ثبت شود. معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: طی 2 سال اخیر برای 500 هزار هکتار از باغات کشور شناسنامه صادر کردیم که متعاقب آن شناسنامه تولید خواهیم داد تا مصرف کنندگان بدانند محصول در کجا تولید شده و چه سمومی برای آن مصرف شده است.

راه‌اندازی دفتر فنی برای گلخانه‌ها

برومندی با بیان این که تولید در واحد سطح پایین است، تصریح کرد: اکنون برای همه واحد‌های گلخانه دفتر فنی راه‌اندازی کردیم و براساس توافق‌های انجام شده همه محصولات گلخانه‌ای مرتب به آزمایشگاه‌ها می‌روند و سپس برای کشور‌های صادراتی گواهی سلامت صادر می‌شود. به گفته وی، سالانه مقادیر زیادی اراضی کشاورزی به دلیل دخالت‌های انسانی از مدار تولید خارج می‌شود، بنابراین تمرکز ما تولید در واحد سطح با افزایش نفوذ علم و دانش است. این مقام مسوول افزود: طی سال‌های اخیر وزارت جهاد کشاورزی با پیگیری انجمن ارگانیک و همه کسانی که دغدغه محیط زیست دارند، بسیاری از سموم پرخطر را حذف کرده است و بقیه نیز به تدریج حذف خواهد شد. معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: به دلیل مشکلات تحریم دسترسی سبد سموم ما نسبت به کشور‌های دنیا کمتر است، به طوری که دیگر کشور‌ها برای مقابله با یک افت سبد سموم بالاتری دارند و اگر قرار است چند مرحله مبارزه شیمیایی انجام بدهند از سموم مختلف استفاده می‌کنند، اما تولیدکنندگان ما ناچارند از یک سم برای مبارزه استفاده کنند که این مهم قابل توجه است.