جمعه 9 آذر 1403

3 کلان‌پروژه عمرانی پایتخت در مدار فعالیت

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
3 کلان‌پروژه عمرانی پایتخت در مدار فعالیت

گروه اجتماعی خبرگزاری فارس:بهره‌برداری از محورهای مواصلاتی نیمه کاره پایتخت قریب به 10 میلیون نفری کشور برای سهولت دسترسی شهروندان و تعدیل ترافیک حیاتی است. به ویژه آنها که گلوگاه‌های ترافیکی را روان می‌کنند و محورهایی نظیر آزادراه شهید شوشتری که حکم رینگ و کمربندی را دارند.

در همین راستا، 13 شهریورماه بود که علیرضا زاکانی شهردار تهران به صورت سرزده از روند پیشرفت پروژه‌های احداث شاخه غربی ادامه بزرگراه یادگار امام (ره)، بزرگراه شهید بروجردی و آزادراه شهید شوشتری بازدید کرد و از نزدیک در جریان رفع معارضین، آخرین وضعیت اجرایی و روند پیشرفت این پروژه‌ها قرار گرفت.

گفتنی است، شهرداری تهران در آغاز دوره ششم مدیریت شهری کلان پروژه‌های «آزادراه شهید شوشتری»، «بزرگراه شهید بروجردی» و «احداث شاخه غربی بزرگراه یادگار امام» را در اولویت پروژه‌های زیرساختی خود قرار داد. نیم نگاهی به وضعیت این پروژه‌ها، اهمیت و روند پیشرفتشان را بازگو می‌کند.

تعدیل بار ترافیکی بزرگراه بسیج با بهره‌برداری از آزادراه شهید شوشتری

بهره‌برداری از آزادراه شهید شوشتری، علاوه بر تکمیل رینگ بیرونی (کمربندی) بزرگراه‌های تهران، جریان ترانزیتی برون شهری را بدون نیاز به بزرگراه بسیج، راهی بزرگراه شهید یاسینی می‌کند که ترافیک و فشردگی بزرگراه بسیج در مناطق 14 و 15 را کاهش می‌دهد.

هرچند در دوره‌های گذشته تلاش‌هایی برای به سرانجام رسیدن مقطعی از این آزادراه صورت گرفته، اما درصد پیشرفت این ابرپروژه در آغاز دوره ششم مدیریت شهری تنها 2.5 درصد بوده و بعد از تبدیل آن از بزرگراه به آزادراه، پیشرفتی 11 درصدی تاکنون داشته و پیش‌بینی می‌شود، در صورت رفع معارضین، فاز نخست آن به طول 9.3 کیلومتر از تقاطع بزرگراه امام رضا تا بعد از ورزشگاه تختی، با 700 میلیارد تومان هزینه تا پایان سال به بهره‌برداری برسد. توافق با ارگان‌های نظامی، ورزشگاه تختی و رفع معارضین ملکی از عمده گره‌گشایی‌های این پروژه به موازات تأمین منابع مالی بوده است.

بزرگراه بروجردی در آستانه افتتاح 

روند پیشرفت عمرانی بزرگراه شهید بروجردی در امتداد آزادراه تهران ساوه و حدفاصل بزرگراه آزادگان تا بلوار بهار نشان می‌دهد، فاز نخست این پروژه، شامل یک مسیر 3.7 کیلومتری حدفاصل تقاطع بزرگراه آزادگان تا قبل از میدان جانبازان (بلوار الغدیر) تا پایان شهریورماه به بهره‌برداری می‌رسد. گفتنی است، احداث فاز نخست این بزرگراه در سال 1389 توسط شهرداری منطقه 18 آغاز شد و به دلیل مواجهه با معارضین ملکی و تاسیساتی بسیار در سال 1393 در حالیکه تنها 5 درصد پیشرفت فیزیکی داشت، به معاونت فنی و عمرانی شهرداری تهران تحویل شد. در طی7 سال فعالیت های اجرایی این فاز از بزرگراه شهید بروجردی با افت و خیزهای بسیاری همراه بود تا جایی که در آغاز دوره ششم مدیریت شهری به پیشرفت 69 درصدی رسید.

تکمیل مسیر شمالی جنوبی بزرگراه یادگار امام

احداث شاخه غربی بزرگراه یادگار امام نیز با گذر از تقاطع‌های غیرهمسطح میدان‌های فتح و جی، یکی دیگر از کلان پروژه‌های عمرانی پایتخت است. درصد پیشرفت قبلی این پروژه، 2 درصد و درصد پیشرفت فعلی آن 11 درصد بوده و پیش‌بینی هزینه‌ای بالغ بر 1250 میلیارد تومان دارد.

این پروژه از شمال میدان شهیدان (جی) شروع در ادامه وارد پادگان جی (تحت تملک وزارت دفاع) می‌شود و به صورت زیرگذر از خیابان دکتر بدرالزمان قریب وارد قسمت غربی پادگان جی (مالکیت ارتش) شده و با گذر از زیر سوله‌های آموزش وپرورش به میدان فتح می‌رسد. تفاهم با دستگاه‌های مذکور و نیز تامین مالی متناسب پروژه، در دوره اخیر مدیریت شهرداری انجام شده و همچنان در حال انجام است و در صوت رفع معارضین در سال 1403، شاخه غربی بزرگراه یادگار امام (از میدان جی تا فتح) به بهره‌برداری می‌رسد.

با تکمیل شاخه غربی یادگار امام، اتصال بزرگراه یادگار امام به بزرگراه آزادگان (شامل احداث شاخه غربی بزرگراه یادگار امام، بلوار بهار تقاطع فتح و زرند و 2 فاز بزرگراه شهید بروجردی) محقق می‌شود تا بخشی از یک بزرگراه موثر شمالی جنوبی پایتخت در غرب تهران به طور کامل زیر بار ترافیکی برود.

چندی پیش معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران نیز ضمن اشاره به اهمیت تحقق درآمدها در دوره ششم مدیریت شهرداری از تأمین مالی پروژه‌های حیاتی تهران سخن به میان آورد و گفت: هیچ پروژه زیرساختی به دلیل کمبود تزریق منابع مالی متوقف نشده و همچنین تأمین مالی لازم بابت افتتاح‌های مستمر در قالب پویش امیدوافتخار انجام می‌شود.

بررسی دلایل اختلال در تکمیل اغلب پروژه‌های زیرساختی تهران نشان می‌دهد، در دوره گذشته مدیریت شهری محدودیت مالی و نیز ناتوانی در رفع معارضین بسیاری از کارگاه‌های عمرانی شهر را به تعطیلی کشانده و در این رابطه شهردار تهران نیز به مدفون شدن یکی از پل‌های جنوب شهر به عنوان مصداقی از توقف پروژه‌های عمرانی اشاره کرده است.

بر اساس آنچه مطرح شد، هرچند اجرای سیاست‌های کلی آمایش سرزمینی و تمرکززدایی رکن اصلی کنترل جمعیت و جلوگیری از مهاجرت بیشتر به تهران به شمار می‌رود، اما فعل‌وانفعالات درون حریم پایتخت این نوید را می‌دهد، در ماه‌ها و سال‌های پیش رو افتتاح‌های موثری در راستای کاهش بار ترافیکی و کوتاه شدن مسیرهای تردد درون تهران و جلب رضایت شهروندان، بروز و ظهور پیدا کند. پایان پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

شهرداری تهران

پروژه عمرانی بزرگراه یادگار امام این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است
3 کلان‌پروژه عمرانی پایتخت در مدار فعالیت 2
3 کلان‌پروژه عمرانی پایتخت در مدار فعالیت 3
3 کلان‌پروژه عمرانی پایتخت در مدار فعالیت 4
3 کلان‌پروژه عمرانی پایتخت در مدار فعالیت 5