چهارشنبه 7 آذر 1403

30 درصد ضایعات محصولات کشاورزی با تکمیل زنجیره کاهش پیدا می‌کند

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
30 درصد ضایعات محصولات کشاورزی با تکمیل زنجیره کاهش پیدا می‌کند

سخنگوی کمیسیون اصل نود گفت: بر اساس گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس در صورت تکمیل زنجیره محصولات کشاورزی حدود 30 درصد ضایعات این محصولات کاهش پیدا می‌کند و ارزش افزوده زیادی به محصولات صنعت غذایی و کشاورزی می‌بخشد.

- اخبار سیاسی -

به گزارش گروه پارلمانی خبرگزاری تسنیم، علی خضریان سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس در تشریح جلسه این کمیسیون که در خصوص توسعه صنایع تبدیلی کشاورزی برگزار شد، اظهار داشت: با وجود تولید قابل توجه محصولات کشاورزی در کشور به دلیل نبود عدم توسعه صنایع تبدیلی متناسب با نیاز بخش کشاورزی، بخشی از محصولات به ضایعات تبدیل می‌شود.

مأموریت به کمیسیون کشاورزی برای بررسی علت فساد 6 هزار تن نهاده دامی در کشور

خضریان افزود: بر اساس گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس حدود 30 درصد ضایعات محصولات کشاورزی در صورت تکمیل زنجیره محصولات کشاورزی کاهش پیدا می‌کند و ارزش افزوده زیادی به محصولات صنعت غذایی و کشاورزی می‌بخشد. در حالی که بر اساس قوانین کشور نظیر قانون افزایش بهره محصولات کشاورزی و قانون برنامه ششم توسعه به صراحت آمده است که دولت‌ها موظف به توانمندسازی بخش‌های غیر دولتی برای توسعه صنایع تبدیلی هستند، اما وزارتخانه‌های جهاد کشاورزی و صمت نتوانستند اقدامات لازم را در این حوزه را انجام دهند و از ظرفیت‌های قانونی به خوبی استفاده نشده است.

عضو هیأت رئیسه کمیسیون اصل نود مجلس خاطر نشان کرد: بنا بر اهمیت صنایع تبدیلی پیرو گزارشات واصله کمیسیون اصل نود مأموریتی به وزارتخانه های جهاد کشاورزی و صمت تفویض کرد تا برنامه اقدامی برای حل مشکلات این حوزه تدوین کنند. اما برنامه تحولی ارائه نشد که به هیچ عنوان قابل قبول نبود.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس تصریح کرد: در همین راستا و به دنبال این ترک فعل‌ها کمیسیون اصل نود به منظور رسیدگی به مکاتبات نمایندگان محترم در جهت حل مشکلات کشاورزان و رسیدگی به موضوع صنایع تبدیلی جلسه‌ای را با حضور نمایندگان وزارتخانه‌های جهاد کشاورزی، صنعت، معدن و تجارت، مرکز پژوهش‌های مجلس برگزار کرد و مقرر نمود تا دستگاه‌های مذکور با محوریت مرکز پژوهش‌های مجلس با برگزاری جلساتی با در نظر گرفتن سند آمایش سرزمینی، الگوی کشت، لحاظ نمودن منافع کشاورزان، توجه به وضعیت صنایع تبدیلی فعال از حیث درصد فعالیت و میزان برخورداری از مواد خام کشاورزی، اولویت‌بندی صنایع تبدیلی در دست احداث با توجه به نیاز و اقلیم هر منطقه و موارد دیگر، بسته پیشنهادی حمایتی از این صنعت را ظرف یک ماه آینده برای اقدامات بعدی به کمیسیون ارایه نمایند.