53 ماهواره استارلینک در مدار زمین قرار گرفت

تهران - ایرنا - شرکت فضایی «اسپیس ایکس» 53 ماهواره اینترنتی استارلینک را سوار بر موشک «فالکون 9» از ایستگاه فضایی کیپ کاناورال در فلوریدای آمریکا به فضا پرتاب کرد و آنها با موفقیت در مدار زمین قرار گرفتند.
به گزارش روز یکشنبه گروه علم و آموزش ایرنا از خبرگزاری یونایتدپرس، استارلینک یک صورت فلکی اینترنتی ماهواره ای است که توسط شرکت اسپیس ایکس طراحی و ساخته شده است که می تواند اینترنت با سرعت و با تاخیر کم را برای افرادی که در نقاط دورافتاده و روستایی در سراسر جهان زندگی می کنند ارایه دهد.
این پرتاب روز گذشته دومین دسته از ماهواره های اینترنتی استارلینک اسپیس ایکس بود که اخیرا ارتقا یافته اند. اسپیس ایکس این پرتاب را ابتدا برای صبح جمعه برنامه ریزی کرده بود اما به دلیل نگرانی های آب و هوایی آن را به تعویق انداخت.
شرکت اسپیس ایکس با موفقیت اولین دسته ماهواره های ارتقا یافته استارلینک را که شامل 51 ماهواره بود در ماه سپتامبر (شهریور) از پایگاه نیروی فضایی وندنبرگ در کالیفرنیا به فضا پرتاب کرد.
این شرکت فضایی، پرتاب ماهواره های استارلینک را در ماه مه سال 2019 میلادی آغاز کرد و اکنون حدود هزار و 500 ماهواره در مدار زمین دارد تا خدمات اینترنت پهن باند را به کاربران زمینی ارایه دهد.
شرکت فضایی اسپیس ایکس اعلام کرد که تابستان امسال، حدود 100 هزار پایانه زمینی -- دیش های کوچک برای دریافت سیگنال -- را برای مشترکین ارسال کرده است.
تیم فارار مشاور مخابراتی مستقر در کالیفرنیا گفت: این شرکت فضایی معمولا هر ماه 2 دسته حدود 60 ماهواره را پرتاب کرده است، اما سرعت ارسال این ماهواره ها امسال با اضافه شدن پیوندهای لیزری جدید کاهش یافت. لیزرها با ارایه اتصالات متقابل بین ماهواره های استارلینک، امکان انتقال سریع تر داده ها را در فضا فراهم می کند.
وی افزود: به نظر میرسد که اتصالات متقابل ماهوارهها را بزرگتر و سنگینتر میکند، زیرا پرتاب اخیر تنها 51 ماهواره داشت که کمتر از حد معمول بود.
این محقق خاطرنشان کرد: راه اندازی ماهواره های استارلینک سریع و با استقبال خوبی مواجه شده است اما صنعت ارتباطات منتظر است تا ببیند این سیستم چقدر قابل اعتماد است. آنچه که هنوز نمیدانیم، قابلیت اطمینان طولانیمدت است، اینکه این دیش ها اگر ماهها یا سالها در زیر باران، برف، باد باشند، چقدر دوام می آورند.
وی یادآور شد: یک اشکال بزرگ برای بسیاری از کاربران اینترنت این است که دیش های ماهواره های استارلینک باید دید واضحی از کل آسمان داشته باشند، به این معنی که در نزدیکی آن درخت یا ساختمان بلند وجود نداشته باشد.
اسپیس ایکس اخیرا دیش های جدیدی با شکل مربع تولید و اعلام کرده است که این دیش ها نسبت به دیش های گرد قبلی بادوام تر است.
شرکت فضایی اسپیس ایکس اعلام کرد: استارلینک برای مناطقی که اتصال غیرقابل اعتماد یا کاملا در دسترس نبوده، ایده آل است.
اسپیس ایکس به مشتریان هشدار داد که برای استفاده از این محصول به آسمانی صاف نیاز دارند و یک برنامه ساده برای گوشی هوشمند ارایه می دهد که آسمان را اسکن و مشکلات را از قبل شناسایی می کند. این شرکت برای راه اندازی و سخت افراز استارلینک 499 دلار بعلاوه 99 دلار در ماه هزینه می گیرد.
در وب سایت استارلینک آمده است: استارلینک نیاز به دید واضحی از آسمان دارد تا بتواند در حین حرکت ماهواره ها در بالای سر خود در ارتباط بماند. اشیایی که مانع اتصال میان استارلینک و ماهواره می شوند، مانند شاخه درخت، تیرک یا سقف، باعث وقفه در سرویس می شوند.
تقویت کننده مرحله اول راکت فالکون 9 برای پرتاب، پیش از این چهار ماموریت استارلینک را به همراه چهار ماموریت دیگر که شامل ماموریت سرنشین دار «دمو -2» در ماه مه سال 2020 بود، انجام داده است.
پرتاب روز گذشته استارلینک، بیست و پنجمین ماموریت فالکون 9 برای اسپیسایکس در سال 2021 تاکنون است. این پرواز همچنین صد و بیست و هشتمین پرواز برای تقویت کننده موشک 70 متری فالکون 9 و همچنین نود و چهارمین پرواز تقویت کننده مرحله اول فالکون 9 از زمان فرود اولین موشک توسط این شرکت در دسامبر 2015 بود.
شرکت اسپیسایکس برنامه استارلینک خود را با هدف ارایه دسترسی به اینترنت پرسرعت برای کاربران در سراسر جهان و به عنوان وسیلهای برای کمک به تامین مالی جاه طلبیهای خود در اعماق فضا راه اندازی کرده است.
این سرویس برای دسترسی مردم در سراسر جهان، با تمرکز ویژه بر روی کاربران واقع در مناطق روستایی یا دورافتاده که اتصال دشواری به شبکه جهانی اینترنت دارند یا کاملا فاقد اتصال هستند، در نظر گرفته شده است.
*س_برچسبها_س*