شنبه 17 آبان 1404

6 هفته آرامش در بازار بین‌بانکی؛ نرخ سود روی عدد 24 درصد ماند

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع
6 هفته آرامش در بازار بین‌بانکی؛ نرخ سود روی عدد 24 درصد ماند

بازار بین‌بانکی برای ششمین هفته متوالی بدون هیچ تغییر در نرخ سود، در سطح 24 درصد به ثبات رسیده است؛ وضعیتی که از تثبیت سیاست‌های کوتاه‌مدت بانک مرکزی و آرامش جریان نقدینگی حکایت دارد.

به گزارش مشرق، بررسی آمار رسمی بانک مرکزی نشان می‌دهد نرخ سود بازار بین‌بانکی برای ششمین هفته متوالی بدون تغییر در سطح 24 درصد تثبیت شده است؛ وضعیتی که بیانگر حفظ تعادل در جریان نقدینگی میان بانک‌ها و استمرار سیاست پولی در محدوده ثابت نرخ‌های کوتاه‌مدت است.

بر اساس تازه‌ترین داده‌های بانک مرکزی، نرخ سود معامله‌های بین‌بانکی از هفته دوم مهر ماه تا نیمه آبان 1404 در عدد 24.00 درصد مانده و هیچ نوسانی در این بازه مشاهده نمی‌شود.

در کنار آن، حداقل نرخ توافق بازخرید (ریپو) در سطح 23 درصد و نرخ اعتبارگیری قاعده‌مند بانک‌ها نیز در 24 درصد حفظ شده است. این هم‌گرایی میان نرخ‌های کلیدی بازار پول نشان‌دهنده‌ی ثبات شرایط کوتاه‌مدت نقدینگی در نظام بانکی است.

در همین مدت، نرخ سپرده‌گذاری قاعده‌مند نزد بانک مرکزی برابر با 17 درصد اعلام شده و فاصله میان نرخ سپرده‌گذاری و نرخ بین‌بانکی همچنان در بازه‌ی معمول باقی مانده است.

بررسی روند چند هفته گذشته نشان می‌دهد پس از دوره‌ای از نوسان‌های محدود در اواسط تابستان، بازار بین‌بانکی وارد فاز آرامش شده و نرخ سود آن در حدی ثابت قرار گرفته که بیانگر تعادل بین نیاز بانک‌ها به منابع و حجم تزریق بانک مرکزی است.

کارشناسان معتقدند ثبات شش‌هفته‌ای نرخ بین‌بانکی نشان از پایداری در تقویم تسویه وجوه و مدیریت نقدینگی بانک مرکزی دارد. در واقع، جریان منابع میان بانک‌ها در سطحی کنترل‌شده جریان دارد و هیچ علامتی از فشار یا کمیابی منابع مشاهده نمی‌شود.

این نوع آرامش، به‌ویژه در دوره‌های حساس مالی پایان فصل، نشانه اطمینان بازار پول از قابلیت پیش‌بینی نرخ‌ها نرخ تعادلی در دامنه مشخص است.

در مجموع، تثبیت نرخ سود در سطح 24 درصد را می‌توان علامتی از پایداری سیاست‌های پولی کوتاه‌مدت و هماهنگی بانک‌ها در بازار نقدینگی دانست؛ وضعیتی که تا زمان دریافت سیگنال‌های تازه از تورم یا سیاست‌های جدید پولی، احتمالاً ادامه خواهد داشت.

6 هفته آرامش در بازار بین‌بانکی؛ نرخ سود روی عدد 24 درصد ماند 2