چهارشنبه 5 دی 1403

724 میلیارد ریال اعتبار برای اجرای پروژه‌های تالاب زریبار تصویب شد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
724 میلیارد ریال اعتبار برای اجرای پروژه‌های تالاب زریبار تصویب شد

سنندج - ایرنا - مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کردستان از تصویب 724 میلیارد ریال اعتبار توسط ستاد ملی هماهنگی و مدیریت تالاب‌های کشور برای اجرای پروژه‌های زیست محیطی و عمرانی تالاب بین‌المللی زریبار خبر داد.

فریبا رضائی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این میزان اعتبار در جلسه ستاد ملی هماهنگی و مدیریت تالاب های کشور برای اجرای برنامه میان مدت پنج ساله در راستای ساماندهی، رفع مشکلات و اجرای پروژه های عمرانی در تالاب بین المللی زریبار اختصاص یافته است.

وی اضافه کرد: بر مبنای شرح وظایف تعریف شده ادارات، باید این اعتبار توسط دستگاه های مرتبط با حوزه تالاب زریبار جذب و برای اجرای پروژه های عمرانی این تالاب مورد استفاده قرارگیرد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کردستان افزود: تهیه برنامه جامع پایش کمی و کیفی آب تالاب و اجرای آن، برنامه مطالعات جامع اکولوژیک و لیمنولوژیک تالاب زریوار با هدف ارائه راهکارهای اجرایی احیای تالاب و تکمیل و اتمام سیستم فاضلاب شهری و روستاهای حاشیه تالاب، از جمله پروژه های مد نظر در این مدت خواهد بود.

پناهگاه حیات وحش زریبار و تالاب بین المللی آن که بیست و پنجمین عضو تالاب کنوانسیون رامسر محسوب می‌شود دارای حجم تقریبی آب بیش از 30 میلیون مترمکعب است و سرریز آب دریاچه از قسمت جنوبی با نام رودخانه مریوان خارج می‌شود.

طول دریاچه زریبار حدود پنج کیلومتر و عرض آن حدود 1.6 کیلومتر، وسعت تالاب به دلیل تغییرات حجم آبی در فصول مختلف متغیر و حداقل و حداکثر عمق آن به ترتیب 2 و 6 متر است، زریبار در یک دره طولی وسیع قرار دارد و از 2 طرف غرب و شرق با کوه‌های پوشیده از جنگل احاطه شده و پوشش غالب اراضی منطقه را جنگل و بیشه زارهای نیمه انبوه تشکیل می‌دهد که گونه غالب جنگلی آن بلوط ایرانی است.

تاکنون 312 نوع پرنده، 16 گونه پستاندار، 6 گونه خزنده، 11 نوع ماهی یک گونه مارماهی، پنج گونه فیتوپلانکتون و 17 گونه زئوپلانکتون در تالاب بین المللی زریبار شناسایی شده است، گیاهان شناوری چون سراتوفیلیوم، سریوفیلیوم و گونه‌هایی از گیاهان خاردار و گونه‌های نی، هزارنی، بارهنگ آبی، نیلوفر آبی، علف هفت بند، پیچک‌ها، لویی، بزواش، جگن و نعناع پوشش گیاهی این تالاب را تشکیل می‌دهد.

سیاه ماهی خالدار، سیاه ماهی معمولی، عروس ماهی و ماهی گامبوزیا از جمله گونه‌های بومی و ماهی آمور سفید، کپور آیینه‌ای، کپور معمولی، کپور سرگنده (بیگ هد) و فیتوفاک از جمله گونه‌های غیربومی این دریاچه است.

شهرستان مرزی مریوان در فاصله 130 کیلومتری غرب سنندج مرکز استان کردستان واقع شده است.

*س_برچسب‌ها_س*