8 ایستگاه نمونهبرداری آب رودخانه زایندهرود در شهرستان سامان فعال شد
شهرکرد - ایرنا - مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری، به کارگیری فناوریهای نوین در حفظ محیطزیست را از شاخصترین برنامههای دولت تدبیر و امید عنوان کرد و گفت: در همین راستا در استان برای حفظ کمی و کیفی آب و گونههای جانوری و گیاهی وابسته به آن، هشت ایستگاه نمونهبرداری در مسیر این رودخانه ایجاد شده است.
شهرام احمدی روز پنجشنبه در آیین افتتاح طرحهای هفته دولت شهرستان سامان اظهار داشت: در ایستگاهها آب مورد نظر با 17 پارامتر پایش و اندازهگیری میشود تا در حفاظت از آن همت لازم به کار گرفته شود.
وی، احیای تالاب گندمان را از دیگر دستاودرهای دولت تدبیر و امید در حوزه حفاظت محیطزیست در استان برشمرد و گفت: خشکیدگی تالاب به نحوی بود که با وقوع حریق در حدود 40 شبانهروز در آتش میسوخت اما با تدبیر دولت این تالاب احیا شده است.
احمدی در ادامه با بیان اینکه 2 هزار و 72 مورد استعلام در سال گذشته به این ادارهکل ارائه شد، تصریح کرد: از این تعداد یک هزار و 967 مورد معادل بیش از 95 درصد پاسخ مثبت دریافت کردهاند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری، تنوعزیستی را یکی از مهمترین ظرفیتهای این استان برشمرد و گفت: هماینک یک هزار و 400 گونه گیاهی و 400 گونه جانوری در استان شناسایی شده که باید در حفظ و حراست آن بیش از پیش تلاش کرد.
احمدی، تقاضای بیش از حد آب در قالب طرحهای انتقال آب بین حوضهای را از مهمترین تهدیدات محیطزیست استان عنوان کرد و افزود: زوال اکوسیستم، گرد و غبار و وابستگی معیشت مردم به محیطزیست از دیگر این تهدیدات به شمار میرود.
به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری دارای یک پارک ملی، یک اثر طبیعی ملی و پنج منطقه حفاظت شده به مساحت 155هزار و 844 هکتار و 2 منطقه شکار ممنوع به مساحت 51 هزار و 724هکتار است.
هماکنون 12.5 درصد مساحت چهارمحال و بختیاری تحت مدیریت حفاظت محیط زیست قرار دارد.
با احتساب ذخیرهگاه زیستکره تنگ صیاد و سبزکوه میتوان گفت، نیمی از مساحت استان چهارمحال و بختیاری جزو مناطق حفاظت شده و ثبت ملی و جهانی است.
منطقه حفاظت شده شیدا، هلن، قیصری، سبزکوه و پارک ملی و منطقه حفاظت شده تنگ صیاد، منطقه شکار ممنوع خدا آفرید، اثر طبیعی ملی لاله واژگون از مناطق تحت مدیریت اداره کل محیط زیست چهارمحال و بختیاری است.
*س_برچسبها_س*