85 درصد کرسیهای دانشگاه بدون آزمون و رقابت جدی
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: رقابت کنکور سراسری تنها برای 15 درصد صندلیهای دانشگاهها است و 85 درصد کرسیهای دانشگاه بدون آزمون و رقابت جدی، برای داوطلبان امکان ورود به دانشگاهها را ایجاد کرده است.
به گزارش ایسنا، دکتر سعیدرضا عاملی در همایش ملی «سنجش علمی و آزمونهای ورودی آموزش عالی: مبانی، چالشها و راهکارها» گفت: امیدوارم این همایش بتواند مصوبه جلسه 843 شورای عالی انقلاب فرهنگی مبنی بر «سیاستها و ضوابط ساماندهی سنجش و پذیرش متقاضیان ورود به آموزش عالی (پس از پایان متوسطه)» در قالب مبانی، چالشها و راهکارها بتواند با ساز و کار نوینی زمینه ساز اجرایی شدن آن را فراهم کند.
وی افزود: مصوبه اخیر کنکور مطالبه 40 ساله کشور و چه بسا قبل از انقلاب اسلامی است در واقع روش سنجش و پذیرش به شکلی است که سرنوشت داوطلب را در چهار ساعت کنکور سراسری تعیین میکند، با این مصوبه تبدیل به ظرفیت جدیدی شده که 60 درصد سنجش در دوره دبیرستان شکل بگیرد. این دیدگاه مدلی است که نظام آموزش و پرورش و فعالیت 12 ساله معلمان و تلاش دانش آموزان را مورد توجه قرار میدهد تا در مسیر زندگیشان نقش آفرینی کنند.
استاد دانشگاه تهران اجرای مصوبه جلسه 843 در سال 1402 را روشی اعتمادآفرین دانست و گفت: نظام سنجش و پذیرش ساختاری قابل اعتماد دارد و اگر نواقصی هم وجود دارد تا اجرایی شدن مصوبه باید برطرف شود. بنابراین باید گفت یکی از مزیت های نظام سنجش و پذیرش آزمون سراسری، اعتمادآفرینی، امنیت و سلامت آزمونها است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به منقضی شدن روش فعلی برگزاری آزمون سراسری در بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیا، تصریح کرد: هم نظام آموزش و پرورش نقش تعیین کنندهای در تعین بخشی به وضعیت متقاضی در دانشگاه دارد و هم دانشگاه نقش جدی در پذیرش آنها دارد. با اتخاذ روش فعلی برگزاری کنکور سراسری، هم آموزش و پرورش را کم کارکرد و بی کارکرد کردهایم و هم دانشگاههای کشور نقش جدی در پذیرش داوطلبین ندارند.
دکتر سعیدرضا عاملی اظهار کرد: به هر حال رقابت کنکور سراسری تنها برای 15 درصد صندلیهای دانشگاهها است و 85 درصد کرسیهای دانشگاه بدون آزمون و رقابت جدی، برای داوطلبان امکان ورود به دانشگاهها را ایجاد کرده است.
به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی؛ وی افزود: در واقع 70 درصد افراد شرکت کننده در کنکور، متقاضی رشتههای پزشکی هستند بنابراین یک فشار حداکثری بر روی داوطلبان پزشکی (علوم تجربی) ایجاد کردهایم؛ لذا این مصوبه با اصول کارشناسی همراه با مطالعات مقایسهای، همکاری و همفکری متخصصین آموزش عالی کشور و نیز آموزش و پرورش بوده است و امیدوارم این همایش بتواند ساز و کارهای اطمینانبخشی در اجرای این مصوبه فراهم کند. نکات ریز و کارشناسی جدی این حوزه باید از زبان متخصصین امر گفته شود تا وضعیت بهینه و موفقتری در نظام سنجش و پذیرش کشور را شاهد باشیم.
انتهای پیام