سه‌شنبه 6 آذر 1403

90 درصد فعالان صنایع دستی در خراسان جنوبی بانوان هستند

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
90 درصد فعالان صنایع دستی در خراسان جنوبی بانوان هستند

بیرجند - ایرنا - سرپرست معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی گفت: 90 درصد فعالان صنایع دستی خراسان جنوبی را بانوان تشکیل می‌دهند و 50 درصد تولیدات صنایع دستی این استان در مناطق روستایی تولید می‌شود.

به گزارش روز سه‌شنبه روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی، زهره اسدپور افزود: زنان نیمی از جمعیت روستایی کشور را تشکیل می‌دهند که از قدیم در کنار فعالیت‌های دامداری و کشاورزی به تولید انواع صنایع‌دستی نیز اشتغال داشته‌اند و زنان روستایی، پیشرو در تولید محصولات صنایع دستی استان هستند.

وی گفت: مهمترین تاثیری که صنایع دستی در روستاها برجا گذاشته، خوداشتغالی زنان روستایی و در نتیجه توانمندسازی آنان برای ارتقا و بهبود شرایط زندگی است همچنین اشتغال زنان روستایی در حوزه صنایع دستی یک ضرورت اجتماعی و فرصت اقتصادی برای کشور است که توسعه روستایی را به همراه دارد.

سرپرست معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی ادامه داد: در این استان نیز تولید درصد بالایی از محصولات صنایع دستی برعهده زن روستایی است و این زنان توانمند در زمینه تولید انواع پارچه دستباف شامل حوله، برک، مله، جاجیم، انواع گلیم، پلاس، گوهرسنگ، رودوزی‌های سنتی و حصیربافی فعال بوده و سهم عمده‌ای از پیکره تولید صنایع دستی خراسان جنوبی و ایران را به خود اختصاص داده‌اند.

وی گفت: خراشاد، شورستان، سیدال، دهسلم، میغان، کوشه، ماه‌بانو، خیرآباد، چرمه، خانکوک، فلک، شیر مرغ، گارجگان، بیهود، حاجی‌آباد و خدآفرید از جمله روستاهای فعال خراسان جنوبی در تولید صنایع دستی هستند.

اسدپور اظهار داشت: از ابتدای سال جاری تاکنون 2 میلیون و 450 هزار و 250 مترمربع بافته‌های داری، جاجیم و پارچه دست‌بافت در استان خراسان جنوبی تولید شده است.

وی با بیان اینکه بیشترین تولیدات صنایع دستی استان به پارچه‌های دستباف اختصاص دارد افزود: یک میلیون و 556 هزار و 400 قطعه تراش سنگ، محصولات چرم، سفال و سرامیک و سوزن‌دوزی در 9 ماه گذشته تولید شده است.

روستای خراشاد از توابع شهرستان بیرجند سال 1397 به عنوان روستای جهانی توبافی (حوله‌بافی سنتی) از سوی شورای جهانی صنایع دستی به ثبت رسید.

با احیای هنر 300 ساله حوله‌بافی سنتی در این روستا با مشارکت روستاییان تعداد کارگاه‌های انفرادی، مشاغل خانگی و اشتغال در این حوزه افزایش چند برابری داشته است.

برچسب‌ها