آتش همچنان در کمین جنگلهای کردستان / 96 مورد آتش سوزی در جنگل ها و مراتع استان رخ داده است
آمارهای اعلامی از سوی مسئولان نشان میدهد که بخش زیادی از آتش سوزیهای جنگلها و مراتع استان کردستان به دلیل سهوی و عمدی ردپای انسانی دارد و متأسفانه علیرغم وعدههای مختلف اقدامات قابل توجهی در راستای فرهنگ سازی در بین مردم برای سامان دادن این آتش سوزیها صورت نگرفته است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کردتودی، آتش سوزی در جنگلها و مراتع استان کردستان به یکی از مشکلات این استان طی چند سال اخیر تبدیل شده و متأسفانه علیرغم بروز خسارتهای جدی بر محیط زیست و منابع طبیعی این استان، نه تنها زمینه برای کاهش این آتش سوزیها فراهم نشده که در کنار آن در حوزه مهار آتش سوزی نیز کردستان همچنان دست خالی است.
بر اساس آمارهای اعلام شده از سوی سازمانهای مسئول و متولی امر هم اکنون بخش زیادی از کوههای سر به فلک کشیده در کردستان مملو از جنگلهای بلوط و مرتعهای غنی از گیاهان دارویی و گیاهی است، آتش یکی از مهمترین تهدیدهای از بین رفتن این سرمایه مهم و عظیم خدادادی است و متأسفانه هر سال هزاران هکتار از جنگلهای غنی کردستان خاکستر میشود.
طی چند سال اخیر و علیرغم تمامی اقدامات صورت گرفته و پای کار آمدن سازمانهای مردم نهاد دوست دار محیط زیست، ولی متأسفانه آتش سوزیها در جنگلها و مراتع کردستان نه تنها کاهش پیدا نکرده که در بعضی از شرایط روند فزونی نیز گرفته و متأسفانه هیچ گونه برنامه و چشم اندازی برای عبور از این شرایط از سوی مسئولان ارائه نشده است.
بروز آتش سوزی در شهرستانهای مختلف استان کردستان از مریوان و بانه گرفته تا کامیاران و سنندج باعث شده است که نه تنها بخشی از جنگلهای این استان از بین برود که آسیب جدی نیز به جانداران ساکن در این مناطق نیز وارد شود و متأسفانه این روزها چهره جنگلهای این استان به شدت از آتش سوزیهای اخیر آزرده خاطر است.
آمارهای اعلامی از سوی مسئولان نشان میدهد که بخش زیادی از آتش سوزیهای جنگلها و مراتع استان کردستان به دلیل سهوی و عمدی ردپای انسانی دارد و متأسفانه علیرغم وعدههای مختلف اقدامات قابل توجهی در راستای فرهنگ سازی در بین مردم برای سامان دادن این آتش سوزیها صورت نگرفته است.
وقوع 96 مورد آتش سوزی در جنگل ها و مراتع کردستان
مدیر کل منابع طبیعی کردستان از وقوع 96 مورد آتش سوزی در سطح جنگل ها و مراتع استان از ابتدای سال جاری تا تیرماه خبر داد.
سعدی نقشبندی اظهار کرد: از ابتدای سال جاری تا 12 تیرماه 17 مورد آتشسوزی در بانه، 43 مورد در مریوان، 12 مورد در سروآباد، هشت مورد در کامیاران، 9 مورد در سقز، چهار مورد در قروه، دو مورد در سنندج و یک مورد در بیجار به وقوع پیوسته است.
وی افزود: مریوان با 43 مورد آتشسوزی در جنگلها و مراتع در مجموع 45 درصد آتشسوزیهای استان را داشته است.
مدیرکل منابع طبیعی کردستان اظهار کرد: عوامل انسانی، تغییرات اقلیمی و کمبود بارش، توپوگرافی، نوع بیولوژیکی و پوشش گیاهی منطقه در بروز آتشسوزی ها در استان مؤثر بوده است.
نقشبندی اعلام کرد: علت اصلی 95 درصد آتشسوزی در جنگلها و منابع طبیعی استان مربوط به عوامل انسانی است چرا که برخی آتشسوزیها در جنگلها به دلیل سهلانگاری اتفاق میافتد و در این راستا مردم نقش مهمی در پیشگیری و حفاظت از منابع طبیعی به عهده دارند.
وی بر نقش و مشارکتهای مردمی در حفظ و صیانت از جنگلها و مراتع تاکید کرد و از شهروندان خواست در صورت هرگونه تخریب اراضی، قطع درختان و آتش سوزی در جنگلها و مراتع با شماره تلفن 1504 یا سامانه 139 تماس بگیرند.
فرهنگ سازی درست و اصولی در بین مردم برای جلوگیری از وقوع آتش سوزی و مهار به موقع آتش سوزیها یکی از نیازهای لازم و ضروری برای حفاظت از محیط زیست و منابع طبیعی در استان کردستان است و به همین دلیل باید تلاشها در این حوزه بیشتر شود تا آسیب کمتری متوجه این بخش مهم و حیاتی در استان شود.
انتهای پیام /