آخرین توصیه های کنکوری برای داوطلبان
در این گزارش توصیه های بهداشتی، تغذیه ای، روان شناسی، آموزشی و طب سنتی برای کنکوری ها بیان شده است.
خبرگزاری میزان - فرایند برگزاری آزمون سراسری سال 99 از صبح فردا چهارشنبه 29 مرداد شروع میشود و تا صبح شنبه اول شهریور ادامه دارد. بر این اساس گروه آزمایشی هنر صبح فردا با شرکت 113 هزار و 732 داوطلب گروههای ریاضی و انسانی نیز صبح روز پنجشنبه با شرکت 510 هزار و 830 داوطلب به رقابت میپردازند و در صبح روز جمعه 31 مرداد نیز تعداد 594 هزار و 259 داوطلب در گروه آزمایشی علوم تجربی رقابت میکنند و در نهایت آزمون زبانهای خارجی روز شنبه اول شهریور با رقابت 174 هزار و 412 داوطلب برگزار خواهد شد.
در همین خصوص ما به بیان توصیه های بهداشتی، تغذیه ای، روان شناسی، آموزشی و طب سنتی برای کنکوری ها پرداخته ایم.
- بیشتر بخوانید:
- صدور 501 هزار ورود به جلسه آزمون سراسری
توصیه های روان شناسی برای کاهش استرس
انسیه قائدی مشاور تحصیلی در گفتوگو با میزان بیان کرد: برای کاهش اضطراب کنکور بهتر است به تواناییهای خود ایمان داشته باشید و به این نکته توجه کنید که شما نهایت تلاش خود را برای کنکور کرده اید و در هر سطح علمی که قرار دارید متقابلا نسبت به آن نتیجه خواهید گرفت.
این مشاور تحصیلی ضمن تاکید بر اینکه به هیچ وجه اجازه ورود افکار منفی به ذهنتان را ندهید به شکست فکر نکنید و تمرکز خود را بر روی موفقیتت بگذارید، افزود: کنکور یک آزمون عادلانه است و تمامی داوطلبان در شرایط برابری آزمون میدهند، بنابراین فکر کردن به این افکار مثبت، از استرس و اضطراب شما میکاهد و روحیه تان را تقویت میکند.
فرشته کریمی زاده در گفتوگو با میزان دکتری روان شناسی در خصوص راهکارهای کاهش استرس داوطلبان کنکور گفت: کنکور در کشور ما یک رقابت سخت و نفسگیر است و استرس برای آن امری اجتناب ناپذیر محسوب میشود، همچنین شیوع ویروس کرونا و ترس داوطلبان از ابتلا در حین برگزاری کنکور که این استرس را دو چندان کرده است.
وی ادامه داد: مقداری از استرس در شرایط امتحان، مسابقه، آغاز کار جدید و کنکور وجود دارد که نه تنها امری طبیعی محسوب میشود، بلکه برای موفقیت لازم و ضروری هم است.
کریمی زاده عنوان کرد: برای کاهش استرس در روزهای پایانی بهتر است داوطلبان از دمنوشهای آرامشبخش نظیر گل گاو زبان استفاده کنند و سعی کنند افکار مثبت را در ذهن خود بپروارنند و به چیزهای آرامبخش و ارزشمند زندگی خود بیندیشند. وی اضافه کرد: توصیه می شود در شرایط کنونی که داوطلبان علاوه بر استرس کنکور با اضطراب کرونا هم مواجه هستند، حتما وسایل و لوازم ضروری برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری را به همراه داشته باشند و نکات بهداشتی را رعایت کنند تا کمتر دچار استرس شوند.
کریمی زاده ضمن تاکید به نقش وزش و فعالیتهای بدنی در کاهش استرس بیان کرد: داوطلبان باید برای کاهش اضطراب خود حتما به انجام فعالیتهای بدنی هرچند کوتاه و ساده نظیر پیاده روی بپردازند.
این روان شناس افزود: بهتر است داوطلبان قبل از شروع کنکور برای کنترل اضطراب خود 3 بار نفس عمیق بکشند و آزمون را با دعا و نام خدا آغاز نمایند.
توصیه های تغذیه ای برای کاهش استرس کنکور
مرجان عجمی متخصص تغذیه در گقتوگو با میزان ضمن اشاره به اینکه تغذیه صحیح میتواند کمک موثری برای کنترل استرس باشد، اظهار کرد: یک رژیم غذایی درست مبتنی بر 3 اصل مهم تعادل، تنوع و البته میانه روی در دریافت گروههای غذایی مختلف است و علاوه بر رعایت این اصول کلی باید توجه داشت که نوشیدن آب کافی و فعالیت فیزیکی کافی میتواند تاثیر بسزایی در کاهش بروز استرس داشته باشد.
وی افزود: همچنین دریافت منابع غذایی حاوی ویتامین B6، B12 و فولات و پرهیز از دریافت منابع غذایی حاوی کافئین برای کاهش استرس و اضطراب مهم است.
این متخصص تغذیه گفت: به طور کلی برای حفظ سلامتی و کاهش استرس و اضطراب سعی کنید منابع حاوی قند و شکر مثل انواع شیرینی جات، آب میوههای سنتتیک، آب نبات، انواع نوشابهها و نوشیدنیهای حاوی قند و یا شکر را محدود کرده و به جای آن منابع حاوی فیبر، میوه و سبزی و غلات کامل و سبوسدار استفاده کنید تا نوسانات قند خون که یکی از عوامل ایجاد استرس است را به حداقل برسانید.
وی با بیان اینکه بسیاری از افراد به مصرف قهوه و یا نوشیدنیهای انرژی زا عادت دارند، متذکر شد: مصرف زیاد کافئین فارغ از اینکه از چه منبع و یا منابعی باشد میتواند باعث تغییرات خلق و خو شود و به ایجاد استرس، اضطراب و حتی افسردگی کمک کند.
عجمی با اشاره به اینکه برای کاهش دریافت کافئین، توصیه میشود قهوه را با چای سبز جایگزین کنید، اشاره کرد: چای سبز علاوه بر کافئین کمتر حاوی اسید آمینهای به نام تیانین است که برای کاهش استرس و اضطراب مفید است؛ همچنین دریافت آب کافی و فعالیت فیزیکی روزانه به حفظ سلامتی و آرامش بیشتر کمک میکند.
انسیه قائدی مشاور تحصیلی در گفتوگو با میزان متذکر شد: اگر عادت به خوردن صبحانه ندارید سعی کنید در روزهای پایانی باقی مانده تا کنکور هر روز صبحانه مقوی میل کنید تا در روز کنکور نیز بتوانید پس از میل کردن صبحانه سرجلسه آماده شوید همچنین بهتر است در وعده ناهار سعی کنید حتما از گروه کربوهیدراتها استفاده کنید و در وعدههای شام سبکتر غذا بخورید تا خواب راحت و با آرامشی داشته باشید.
توصیه های آموزشی روز های پایانی کنکور
انسیه قائدی بیان کرد: بر خلاف تصور عدهای از داوطلبان کنکور سراسری بهتر است در رزوهای پایانی ساعت مطالعه خود را کاهش دهید و سعی کنید صبحها زود بیدار شده و شبها زودتر به رخت خواب بروید چرا که این کار علاوه بر ایجاد فرصت بازیابی اطلاعات برای مغز شما، آرامش و تمرکز ذهنیتان را نیز افزایش میدهد و در موفقیت شما تاثیر به سزایی دارد.
وی با اشاره به اینکه برخی از داوطلبان در هفته آخر سراغ منابع و تستهایی میروند که تاکنون آنها را ندیده اند، تاکید کرد: سرفصل و تستهایی که تا به حال سراغ آنها نرفته اید را کاملا فراموش کنید؛ زمان باقی مانده تا کنکور سراسری به هیچ وجه وقت مناسبی برای خواندن مطالب جدید نیست و باید به مطالبی که تا به امروز خوانده اید اکتفا کنید و سعی کنید تسلط خود را در آن دروس افزایش دهید.
توصیه های طب سنتی برای کاهش استرس
مژگان تن ساز - متخصص طب سنتی گفت: یکی از بهترین اقدامات برای کاهش استرس بوییدن سیب، به، گلاب، گل مریم، گل یاس، بهار نارنج و بیدمشک است. سعی کنید یک عدد سیب کنار تختتان قرار دهید.
وی ضمن اشاره به اینکه مخلوط آب و گلاب تهیه و به صورتتان اسپری کنید و روی بالشتتان کمی گلاب یا روغن گل سرخ بریزید، ادامه داد: مصرف دمنوش به و سیب با کمی زعفران و دمنوش بادرنجبویه نیز در این روزها توصیه میشود. البته افرادی که مزاج گرم و اندام لاغری دارند بهتر است در مصرف زعفران افراط نکنند، چراکه ممکن است منجر به تپش قلب شود.
این عضو هیات علمی دانشگاه در خاتمه با اشاره به اینکه مصرف مواد غذایی با طبع گرم همچون زنجبیل ممکن است باعث بیقراری و اضطراب شود، بیان کرد: نوشیدنی ترکیبی از یک قاشق مرباخوری تخم بالنگو، نصف لیوان گلاب و نصف لیوان آب با کمی شکر بهترین گزینه برای همراه بردن سر جلسه کنکور است، چراکه علاوه بر تامین آب مورد نیاز بدن، منجر به کاهش اضطراب میشود.
توصیه های بهداشتی برای مقابله با کرونا حین برگزاری کنکور
مینو محرز عضو ستاد ملی مقابله با در گفتوگو با میزان در خصوص رعایت نکات بهداشتی برای مقابله با کرونا حین برگزاری کنکور ضمن تاکید بر استفاده از ماسک در حین برگزاری کنکور و همچنین رعایت فاصله فیزیکی یک و نیم متری داوطلبان ازهم، گفت: با توجه به طولانی مدت بودن زمان برگزاری کنکور و همچنین بالاتر رفتن امکان ابتلا در زمان بیشتر توصیه میشود داوطلبان طی برگزاری کنکور تحمل داشته باشند و حتما از ماسک استفاده کنند. محرزهشدارداد: جمع کردن تعداد زیادی از داوطلبان در یک محیط آن هم برای مدت طولانی در شرایط شیوع ویروس کرونا ریسک است و توصیه میشود داوطلبان حتما پروتکل بهداشتی را رعایت کنند و حتی برای خوردن آب و خوراکی هم ماسک را از روی صورتشان بر ندارند، البته اگر فاصلهها زیاد باشد خوردن آب از زیر ماسک مشکلی ندارد.
همچنین یکی از نگرانیها تجمع والدین اطراف حوزههای امتحانی است، تجمع والدین در اطراف حوزه امتحانی میتواند خطرآفرین باشد و این تجمعها نه تنها هیچ سودی برای داوطلبان ندارد بلکه موجبات شیوع بیشتر بیماری را فراهم خواهد کرد.
آوردن کیف و تلفن همراه و سایر وسایل غیرضروری به داخل جلسه امتحان ممنوع است بنابراین داوطلبان تاجائیکه ممکن است از آوردن تلفن همراه و کیف خودداری کنند؛ چرا که در غیر اینصورت مجبور هستند این وسایل را به قسمت امانات تحویل داده و با توجه به شیوع پاندمی ممکن است مشکلات بعدی را در پی داشته باشد.
از آن جایی که احراز هویت داوطلبان در بیشتر موارد توسط اثر انگشت انجام میشود، بهتر است حتما ماده ضدعفونی کننده و یا پد الکلی همراه داشته باشید.