آزمایش موفقیت آمیز واکسن ویروس مرگبار ماربورگ
به گزارش خبرنگار گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از نیواطلس، برای نخستین بار واکسنی بر ضد ویروس ماربورگ تولید شده و وارد مرحله دوم آزمایش انسانی شده است.
ماربورگ که از خانواده ویروسهای فیلوویریدا (Filoviridae) مانند ابولا است، مانند پسر عموی شناختهشدهاش، کشنده است؛ البته کمی کمخطرتر. این ویروس برای اولین بار در سال 1967 شایع شد و شیوع محدود آن در اروپا باعث بیماری های مرگبار شد. مطالعات بعدی منشا آن را به اوگاندا و کنیا برمیگرداند.
از زمان پیدایش این ویروس، بیش از دوازده مورد شیوع آن در طول 50 سال گذشته رخ داده و آخرین بار این ویروس در سال گذشته برای اولین بار در غنا ظاهر شد. با این حال، نرخ مرگ و میر وحشتناک ماربورگ تا 90% باعث شد کارشناسان بیماری های عفونی در مورد قابلیت همه گیری قابل توجه آینده این ویروس هشدار دهند.
موارد شیوع قبلی ویروس ماربورگ در جمهوری دموکراتیک کنگو (1998-2000) و آنگولا (2004-2005) نشان داد که در شرایط خاص، مانند موقوع درگیری در مناطقی با زیرساخت های بهداشتی ضعیف، شیوع بیماری می تواند ماه ها یا سال ها کنترل نشده باقی بماند.
برخلاف ابولا که هم درمان مبتنی بر آنتی بادی و هم واکسن موثری دارد، هیچ درمان یا واکسن تایید شده ای برای بیماری ناشی از ویروس ماربورگ وجود ندارد. این امر باعث شده که موسسه خیریه واکسن جهانی Gavi، ماربورگ را به عنوان یک نگرانی بزرگ برای همه گیری در آینده معرفی کند.
مصرف یک دوز از واکسن جدید ماربورگ با نام (cAd3-Marburg) باعث ایجاد پاسخ ایمنی محافظتی در حیوانات تا یک سال می شود.
در مرحله اول بررسی، 40 بزرگسال سالم برای دریافت واکسن آزمایشی ثبت نام کردند. این واکسن به خوبی تحمل شده و عوارض جانبی جدی نداشت. پاسخ های ایمنی قابل توجهی نیز در 95 درصد افراد مشاهده شد که در 70 درصد آنان در کل دوره 48 هفته پیگیری ادامه داشت.
پایان پیام /