آشنا نبودن نیروی انسانی با فرایند کسب و کار، مشکل واحدهای فناور است
اصفهان - ایرنا - مدیر مراکز رشد فناوری شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان گفت: بیشترین مشکل واحدهای فناور در کشور این است که نیروی انسانی و دانشآموختگان دانشگاهی با فرایند کسب و کار و تولید، کمتر آشنا هستند.
کسب و کار شامل فعالیتهایی است که تولید و خرید کالا و خدمات با هدف فروش آنها را بهمنظور کسب سود، در بر میگیرد.
حسین حدیدی روز جمعه در گفت و گو با ایرنا افزود: نیروی انسانی کشورمان از نظر علمی و فنی در منطقه و دنیا بینظیر هستند اما آشنایی چندانی با اینکه چگونه مدل کسب و کار خود را پایدار و تبدیل به ثروت کنند، ندارند.
وی با بیان اینکه لازمه این کار وارد کردن مباحث مدیریتی، صنعتی و بازاری به فعالیتهای دانش بنیان در مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری است، تاکید کرد: در زمان حاضر وضعیت آشنایی دانشآموختگان دانشگاهی ما با شرایط و قوانین کسب و کار نسبت به گذشته بهبود یافته است و نمره قابل قبولی دارد اما هنوز کار زیادی برای رسیدن به وضعیت مطلوب نیاز است.
وی از جمله عوامل تاثیرگذار در بهبود آشنایی با مباحث کسب و کار در بین واحدهای فناور را ارتقای وضعیت اکوسیستم (زیست بوم) کارآفرینی در کشورمان، افزایش نقش بازیگران این زیستبوم در کشور مانند مجموعههای حمایتی از جمله پارکهای علم و فناوری و مراکز رشد و صندوقهای پژوهش و فناوری استانی برشمرد.
حدیدی با اشاره به اینکه فنآفرینان جوان کشورمان در چند سال اخیر با مسیرهای جدیدی آشنا شدند، تصریح کرد: آنها آگاه هستند که رشد و بهبود کسب و کار واحدهای دانشبنیان تا چه اندازه در رشد کشور و منطقه تاثیرگذار است اما برای رشد باید ارتباط بیشتری با صنعت و بازار برقرار کنند.
به گفته وی با وجود گذشت حدود 2 دهه از فعالیت مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری در کشور هنوز در ابتدای راه قرار داریم و فناوران ما از جاده خاکی وارد آسفالت شدند اما باید در مسیر اتوبان قرار گیرند.
حدیدی با بیان اینکه دانشگاهها باید سرعت حرکت خود به سمت کارآفرینی و تاثیرگذاری را بیشتر کنند، اضافه کرد: حمایتهای قانونی، معنوی و مالی از شرکتهای دانشبنیان و واحدهای فناور نیز باید گسترش یابد و برخی موانع مانند تسهیلات بانکی تسهیل شود.
مدیر مراکز رشد فناوری شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با اشاره به اینکه هنوز در مدل فکری نیروهای کارآمد و تاثیرگذار بخش کسب و کار دانشبنیان، افراد زیادی با تاثیرگذاری بالا نداریم، خاطرنشان کرد: نوسان قیمتها نیز از جمله مشکلات کلی فضای کسب و کار است که بر واحدهای فناور و شرکتهای دانش بنیان مانند سایر صنایع تاثیر میگذارد.
وی همچنین با بیان اینکه حدود 185 واحد فناور و شرکت دانشبنیان در مرکز رشد جامع شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان مستقر و فعال است و سالانه حدود یکصد هسته فناور وارد مرکز رشد مقدماتی میشود، گفت: این مرکز در چهاردهمین جشنواره برترین شرکتهای فناوری نانو در دی ماه جاری، رتبه دوم مرکز رشد برگزیده در حوزه نانو فناوری را کسب کرد.
حدیدی با اشاره به اینکه حدود 20 شرکت فعال در زمینه نانو در مرکز رشد فناوری شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان فعال است، ادامه داد: در این رویداد، شاخصهایی مانند تعداد هستهها و شرکتهای دانشبنیان و فناوریها، نوع حمایتها و خدماتی که در اختیار شرکتها قرار میگیرد مانند آزمایشگاه و رشد جذب سرمایه برای تولید محصولات جهت رتبهبندی مراکز رشد در نظر گرفته شد.
وی خاطرنشان کرد: اصفهان، ظرفیت ایجاد مرکز رشد تخصصی نانو فناوری را با توجه به تواناییهایش در زمینههای مختلف از جمله صنایع شیمیایی و لیزر دارد. شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان نخستین و تنها سازمان در نوع خود است که با بیش از ربع قرن سابقه، اولین مرکز رشد کشور را در سال 1381 تاسیس کرد.
مرکز رشد، تحت مدیریت متخصصان حرفهای است که از ایجاد و توسعه فعالیتهای جدید توسط کارآفرینانی که در قالب واحدهای نوپای فعال در زمینههای مختلف فناوری تشکیل شدهاند و اهداف اقتصادی مبتنی بر دانش و فناوری دارند، پشتیبانی میکند.
بیش از 500 واحد فناور و شرکت دانشبنیان در استان اصفهان فعال است که رتبه دوم را در این زمینه در کشور دارد.
*س_برچسبها_س*