سه‌شنبه 4 دی 1403

آغاز استقرار اولین موشک‌های بالستیک قاره‌پیما

وب‌گاه اقتصاد نیوز مشاهده در مرجع
آغاز استقرار اولین موشک‌های بالستیک قاره‌پیما

اقتصادنیوز: روسیه استقرار اولین موشک‌های بالستیک قاره‌پیمای سارمات را در نیروهای ارتش خود آغاز کرد.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از مهر، وزیر دفاع روسیه روز چهارشنبه در نشست مقامات ارشد دفاعی این کشور با «ولادیمیر پوتین» گفت که اولین موشک‌های بالستیک قاره‌پیمای سارمات (ICBM) جدید روسیه در سال آینده در نیروهای ارتش به خدمت گرفته خواهند شد.

پاسخ تند فرمانده کل ارتش به تهدیدات نتانیاهو علیه ایران

راشاتودی گزارش داد، سرگئی شویگو گفت: «پرتاب موفقیت‌آمیز سامانه موشکی سنگین جدید سرمات بکارگیری و استقرار آن را ممکن کرده است.»

وزیر دفاع روسیه گفت: «در مجموع حدود 22 موشک جدید راهبردی هسته‌ای از جمله موشک‌های سرمات و همچنین سامانه‌های آوانگارد و یارس قرار است در سال آینده در نیروهای موشکی راهبردی کشور (SMF) مستقر و آماده استفاده شوند.»

در این نشست، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه نیز گفت که تلاش‌ها برای بهبود نیروهای موشکی راهبردی روسیه ادامه خواهد یافت و افزود: «سهم انواع سلاح‌های مدرن در نیروهای راهبردی هسته‌ای [روسیه] در سال جاری از 91 درصد فراتر رفته است.»

رئیس جمهور روسیه افزود: «ما به حفظ و بهبود آمادگی رزمی سه گانه هسته‌ای خود ادامه خواهیم داد. این ضمانت اصلی برای حفظ حاکمیت و تمامیت ارضی، برابری استراتژیک و توازن کلی قوا در جهان است.»

تایید سفیر جدید دولت بایدن در روسیه از سوی سنا

موشک‌های بالستیک قاره‌پیمای سارمات با سوخت مایع برای اولین بار در ماه آوریل با موفقیت به فضا پرتاب شد. این سیستم جدید در نهایت قرار است جایگزین موشک‌های R-36M2 Voevoda مبتنی بر سیلوهای قدیمی شود که ستون فقرات بازدارندگی هسته‌ای استراتژیک روسیه است.

ژنرال سرگئی کاراکائف، رئیس نیروهای موشکی راهبردی روسیه نیز پیشتر در گفتگو با روزنامه ستاره سرخ (Krasnaya Zvezda)، به عنوان روزنامه رسمی ارتش روسیه گفته بود که موشک‌های جدید دارای قابلیت‌های بسیار بزرگ‌تری نسبت به نسل قبلی خود است. کاراکائف به این روزنامه گفته بود: «سامانه موشکی سارمات دارای طیف گسترده‌ای از قابلیت‌ها برای استقرار انواع محموله‌های جنگی است و بر اصولی استوار است که نفوذ تضمینی به اهداف دشمن را چه در حال حاضر و چه در آینده تضمین می‌کند.»

پیش از این یک مقام نزدیک به وزارت دفاع روسیه اعلام کرده بود که این کشور ممکن است تا قبل از پایان سال 2022 دومین آزمایش جدیدترین موشک بالستیک قاره پیمای خود با عنوان «موشک سارمات» را انجام دهد.

تصمیم جدید «بایدن» درباره پهپادهای ساخت ایران

این مقام ارشد نظامی که نامش اعلام نشده، همچنین گفت: «آزمایش‌های طراحی پرواز سارمات ممکن است تا قبل از پایان سال جاری با پرتاب آزمایشی موشک دوم ادامه یابد.»

اولین پرتاب آزمایشی موشک سارمات در 20 آوریل 2022 انجام شده بود.

به طور کلی، نیروهای موشکی راهبردی روسیه به پنج نوع موشک بالستیک قاره پیما «یارس -24»، «ساتان -36»، توپل»، «سارمات» و «آوانگارد» مسلح هستند که موشک آوانگارد، با قدرت انفجار تا 2 مگاتن و 20 برابر سرعت صوت، قوی‌ترین موشک در جهان محسوب می‌شود.

پیشتر نیز «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه اعلام کرده بود که مسکو آماده است تا موشک بالستیک میان قاره‌ای سنگین سارمات و موشک ابرصوت آوانگارد را در یک پیمان استارت جدید بگنجاند. وزیر خارجه روسیه در ادامه افزود که روسیه همچنین آماده است تا موشک سارمات را به ایالات متحده آمریکا نشان دهد.

وزارت خارجه روسیه یک بیانیه داد

روسیه موشک بالستیک قاره پیمای سارمات را به عنوان جایگزین موشک بالستیک «وایوودا» که از سال 1988 یکی از موشک‌های راهبردی روسیه است، تولید کرده است. این موشک که قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای بیشتر نسبت به «وایوودا» دارد، توانایی نفوذ در سامانه‌های پدافند ضدموشکی و عبور از سپرهای ضد موشکی را هم دارا می‌باشد.

چند ماه پیش نیز، مقام ارشد فضایی روسیه اعلام کرده بود که این کشور انبوه‌سازی موشک بالستیک قاره‌پیمای سارمات را آغاز کرده است.

در بهار امسال نیز، ولادیمیر پوتین پس از پرتاب آزمایشی موشک بالستیک قاره‌پیمای سارمات، این رویداد را عظیم و چشمگیر توصیف کرد. وزارت دفاع روسیه اعلام کرده است که موشک بالستیک قاره‌پیمای جدید «سارمات» که قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای دارد، در حال حاضر مشابهی در دنیا ندارد و در حقیقت سارمات یک سلاح منحصر به فرد است که توان دفاعی نیروهای مسلح روسیه را ارتقا می‌دهد.