آمریکا تمایلی به حمایت از تشکیل دولت به رهبری طالبان ندارد
متقاعد کردن اعضای کنگره به انجام کاری که حمایت از دولت طالبان به نظر می رسد، دشوار است.
آمریکا که تمایلی به حمایت از تشکیل دولت به رهبری طالبان در افغانستان ندارد، اعلام کرده است که شانسی برای تامین مالی مستقیم دولت جدید کابل که تحت هدایت این گروه باشد، وجود ندارد.
به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری رویترز، دستیاران کنگره آمریکا گفتند که احتمال دارد کنگره از سازمان ملل یا دیگر نهادهای تامین کننده کمک های بشردوستانه برای افغانستان حمایت مالی کند، اما شانسی برای کمک مالی مستقیم دولت جدید تحت رهبری طالبان فراهم نیست.
دموکرات ها که هر دو مجلس کنگره را کنترل می کنند و همچنین جمهوریخواهان گفته اند که قانونگذاران آمریکایی تقریبا به طور قطع از تامین کمک های انسانی برای افغان های بی خانمان در افغانستان و پناهجویان افغان حمایت می کنند، اما این کمک ها به دولت افغانستان تعلق نمی گیرد.
یک دستیار ارشد دموکرات سنا گفت: متقاعد کردن اعضای کنگره به انجام کاری که حمایت از دولت طالبان به نظر می رسد، دشوار است.
یک نماینده جمهوریخواه کنگره نیز اعلام کرد: جمهوریخواهان ابدا از کمک مالی به طالبان حمایت نمی کنند.
در حالی که نهادهایی چون برنامه جهانی غذا و کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل به کمک مالی نیاز دارند، جمهوریخواهان گفته اند که قانونگذاران آمریکایی خواستار اتخاذ شرایط سخت تری درمورد نحوه هزینه شدن کمک های مالی هستند.
به گفته بازرس ویژه بازسازی در آمریکا، برای سال مالی 2022 که از 1 اکتبر (9 مهر) آغاز می شود، کنگره 136.45 میلیون دلار از صندوق کمک های مالی که منبعی برای پرداخت دستمزدهای دولت افغانستان است و همچنین 52.03 میلیون دلار برای کمک های بشردوستانه به افغانستان اختصاص داده است.
همه متحدان کنگره از مشارکت در پرداخت دستمزدهای کارمندان دولتی که تحت حکومت دولت طالبان اداره می شوند و ممکن است بر خدمات اولیه ای چون اداره مدارس، کلینیک های بهداشتی و بیمارستان ها نظارت داشته باشند، خودداری کردند.
یک دستیار ارشد دموکرات سنا گفت: چطور می توان مطمئن شد که این وجوهات مالی به دست افراد اشتباهی نمی افتد؟
متحد کنگره همچنین گفت که کنگره ممکن است 144 میلیون تا 279 میلیون دلار در سال برای مایحتاجات انسانی افغان ها در یک دهه گذشته اختصاص داده باشد که این بسته به نیازهای نهادهای سازمان ملل و سایر نهادهاست.
منابع طالبان اعلام کردند که «ملا عبدالغنی برادر» از موسسان این گروه ریاست دولت جدید را در افغانستان برعهده می گیرد.
نیروهای طالبان 15 اوت (24 مرداد) وارد کابل (پایتخت) شدند. طالبان خبر داد که تمامی نیروهای نظامی خارجی از خاک افغانستان خارج شدهاند و اکنون سراسر این کشور تحت کنترل نیروهای طالبان قرار دارد.
پس از خروج آخرین هواپیمای نظامی آمریکا از فرودگاه کابل که نقطه پایانی بر اشغالگری 20 ساله این کشور در افغانستان محسوب میشود، ذبیح الله مجاهد سخنگوی طالبان با اعلام پیروزی گفت که این موفقیت به همه ما (افغانها) تعلق دارد.
لینک کوتاه: asriran.com/003MT5