دوشنبه 22 بهمن 1403

آگاهی مردم استان مرکزی در مقابله با بیابان‌زایی نیازمند نقویت است

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
آگاهی مردم استان مرکزی در مقابله با بیابان‌زایی نیازمند نقویت است

اراک - ایرنا - مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی گفت: آگاهی مردم این استان در راستای مقابله با بیابان‌زایی نیازمند تقویت است و می‌طلبد راهبرد هدفمندی در لایه‌های مختلف جامعه برای بیابان‌زدایی نهادینه شود.

«رضا میرزایی» روز چهارشنبه به مناسبت روز جهانی مقابله با بیابان زایی (27 خرداد ماه) در گفت و گو با ایرنا افزود: رعایت الزاماتی برای تداوم مدیریت پایدار زمین در همه اقشار جامعه ضروری است و جلوگیری از روند تخریب زمین از طریق حل مسئله، مشارکت قوی جامعه و همکاری در همه سطوح قابل دستیابی است. وی بیان کرد: روز جهانی مبارزه با بیابان‌زایی و خشکسالی هر سال 17 ژوئن، به منظور بهبود آگاهی عمومی از تلاش‌های بین‌المللی برای مبارزه با بیابان‌زایی برگزار می‌شود و شعار امسال نیز «تولید پایدار و مصرف بهینه غذا، علوفه و الیاف» است. مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی ادامه داد: بیابان‌زایی، فرآیند تخریب زمین‌ها در مناطق بایر، نیمه بایر و خشک نیمه مرطوب است که بیشتر توسط فعالیت‌های انسانی و تغییرات آب و هوایی ایجاد می‌شود و در چنین مناطقی آب، پوشش گیاهی و حیات وحش از دست می‌رود. میرزایی اظهار کرد: بیابان‌زایی و خشکسالی خطری طبیعی با اثرات قابل توجه و فراگیر اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی است که بیش از هر بلای طبیعی دیگر باعث مرگ و میرها و جابه‌جایی کانون‌های جمعیتی می‌شود.

وی عنوان کرد: در شرایطی که بیش از 20 درصد مساحت کشور را اراضی بیابانی تشکیل می‌دهد، آتش‌سوزی‌های گسترده‌ای در سطح رویشگاه‌ها در هفته‌های اخیر رخ داده که این امر می‌تواند کشور را به سمت بیابانی شدن سوق دهد. مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی افزود: استان مرکزی از منااطق بیابان‌زای کشور محسوب می‌شود که خشکسالی‌های مستمر سال‌های اخیر و بهره‌برداری بی‌رویه از منابع آبی از عوامل افزایش بیابان‌زایی در استان است. میرزایی بیان کرد: هرگونه بهره‌برداری غلط و بیشتر از حد تعادل از منابع آب مناطق چرای دام و بیش از ظرفیت مراتع و تغییر کاربری‌های غیرمجاز که توازن و توان اکولوژیک طبیعت را بر هم زند منجر به توسعه بیابانی شدن می‌شود. استان مرکزی با 29 هزار و 530 کیلومتر مربع وسعت، حدود یک و 82 صدم درصد از مساحت کشور را به خود اختصاص داده که 70 درصد آن را عرصه های منابع طبیعی تشکیل می‌دهد.

*س_برچسب‌ها_س*