پنج‌شنبه 8 آذر 1403

ابرار، نیک طرح عبور از بن‌بست‌ها

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
ابرار، نیک طرح عبور از بن‌بست‌ها

جیرفت - ایرنا - نیک طرح ملی ابرار در وزارت راه و شهرسازی و سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای با رویکرد توسعه راه‌های روستایی، گام بلند دولت و جهشی برای عبور از محرومیت‌های زیرساختی مناطق کم‌برخوردار به شمار می‌رود.

جنوب استان کرمان یک سوم پهناورترین استان کشور را به خود اختصاص داده و از حیث وسعت شاهد پراکندگی جمعیت و محرومیت‌های زیادی در بخش‌های مختلف به ویژه امکانات زیرساختی همچون جاده بوده که با وجود خدمات رسانی دولت‌های مختلف هنوز مصداق محرومیت است. بی شک نخستین اقدام برای رفع محرومیت و ارائه خدمت، وجود جاده و راه مناسب است که این مهم با تدبیر دولتمردان در قالب طرح ملی ابرار کلید خورد و بسیاری بر این باورند که اجرای این طرح نقش مهمی در خدمات رسانی به روستاها ایفا خواهد کرد.

ورود دستگاه‌ها و ماشین‌آلات سنگین راهداری به روستاها و مناطق کمتر توسعه‌یافته جنوب کرمان، امید به روزهای بهتر را در دل اهالی این مناطق زنده کرده است. صدای زنجیر چرخ‌های لودرها و گریدرهای راه‌سازی از طلوع آفتاب تا نیمه‌های شب حاکی از اراده‌ای محکم برای تکمیل زیرساخت‌های جاده‌ای مناطقی است که بازماندگانشان شاید تا دیروز از اینکه راه مهاجرت را پیش نگرفته‌اند احساس پشیمانی می‌کردند اما هم‌اکنون به خوبی دریافته‌اند پایان شب سیه، سفید است و اگرچه در منطقه‌ای دورافتاده زندگی می‌کنند ولی خادمانی دارند که هیچ‌گاه آن‌ها را فراموش نمی‌کنند و امروز با طرحی ملی به نام ابرار آمده‌اند تا مسیر شکوفایی دورترین مناطق کشور را هموار کنند.

جدای از مزایای توسعه‌ای و اقتصادی زیادی که با اجرای این طرح نسیب اهالی روستاهای دورافتاده منطقه می‌شود، دانش‌آموزان و دانش‌جویان ساکن این مناطق هم از این پس با لباس‌های بدون خاک و کفش‌های بدون گل به مدرسه و دانشگاه می‌رسند. یکی از دانشجویان ساکن همین روستاهای جنوب کرمان تعریف می‌کرد «برای اینکه از روستا به جاده آسفالت برسیم حدود 40 کیلومتر را با موتورسیکلت طی می‌کردیم بارها در شنی‌های راه، زمین می‌خوردیم و با لباس‌های پر از خاک و گل به دانشگاه می‌رسیدیم»

حقیقتا همت راهداران جنوب کرمان در طرح ملی ابرار، بذر امید را در دل ساکنان مناطق کمتر توسعه یافته این منطقه پرورش داده است. آری، این گام بلند زمینه توسعه روستاهای مناطق محروم جنوب کرمان را فراهم کرده است. قرار است روستاهای هفت شهرستان این منطقه از مزایای طرح ابرار بهره‌مند شوند.

در این طرح، روستاها و دهستان‌های زیادی از بن‌بست خارج می‌شوند

مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای جنوب کرمان از هدف‌گذاری برای احداث 59 کیلومتر راه روستایی در این منطقه خبر داد.

مسعود جمیلی طرح ملی ابرار را اقدامی برای راه‌های اولویت‌دار روستایی توسط سازمان راهداری عنوان کرد و گفت: از ابتدای شروع این طرح در منطقه جنوب کرمان تا کنون بیش از 22 کیلومتر راه روستایی زیرسازی، 34 کیلومتر آسفالت و 20 کیلومتر تیغ زنی و آماده احداث شده است.

وی هدف طرح ابرار در سطح کشور را ساخت و تکمیل 2 هزار کیلومتر راه روستایی در مرحله نخست و در مرحله دوم نیز ساخت و تکمیل سه هزار کیلومتر راه روستایی تا پایان دولت تدبیر و امید عنوان کرد و اولویت اقدامات را تکمیل طرح‌های نمیه‌کاره و تکمیل راه‌های روستایی بالای 20 و 50 خانوار بدون راه آسفالت برشمرد.

مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای جنوب استان کرمان محل تامین اعتبار طرح ملی ابرار را اعتبارات ملی و استانی و استفاده از تیم‌های راه‌سازی سراسر کشور دانست.

جمیلی از عزم جدی اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای جنوب کرمان برای تکمیل هر چه سریعتر طرح ملی ابرار در این منطقه خبر داد و گفت: همه اکیپ‌های فعال با تمام توان در حال فعالیت برای پیشرفت طرح‌های راه هستند.

خروج 15 روستای جنوب کرمان از بن بست

معاون فنی و نظارت اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای جنوب استان کرمان از خروج 15 روستای این منطقه از بن بست با تکمیل طرح‌های ملی ابرار در این منطقه خبر داد.

مسلم قادری اظهار داشت: با اجرای طرح ابرار در جنوب کرمان 15 روستا از بن‌بست خارج و 40 روستا و آبادی از راه مناسب بهره‌مند می‌شوند.

وی به تشریح طرح‌های ملی ابرار در منطقه جنوب کرمان پرداخت و از تکمیل آسفالت محور سرخوئیه_انگر چاله خبرداد و گفت: با تکمیل این راه روستایی به طول هفت و نیم کیلومتر، یکهزار خانور از راه مناسب آسفالته بهره‌مند شدند.

وی افزود: با توجه به اینکه این جاده روستایی در صورت ادامه احداث که 20 کیلومتر است از مسیر اسفندقه به شهرستان رابر وصل می‌شود.

معاون فنی و نظارت اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای جنوب استان کرمان از اجرای 22 کیلومتر راه روستایی در شهرستان رودبار جنوب در قالب راه روستایی چاه ابراهیم خبر داد و گفت: در این طرح که 100 درصد پیشرفت فیزیکی دارد، مردم 17 روستا و آبادی در طول مسیر با پنج هزار و 400 خانوار از راه مناسب روستایی بهره‌مند می‌شوند.

یازده میلیارد تومان اعتبار طرح‌های ابرار در جنوب کرمان

معاون راهداری اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای جنوب استان کرمان نیز از اختصاص یازده میلیارد تومان اعتبار برای طرح های ملی ابرار در این منطقه خبر داد.

احسان شاهرخی افزود: برای صرفه‌جویی در هزینه‌ها چهار اکیپ با 15 دستگاه سنگین از مجموعه اداره کل و ادارات شهرستان‌ها فعال و راهی روستاها شده است.

وی تصریح کرد: طرح ملی ابرار با هدف تکمیل و احداث راه‌های روستایی با پیشرفت فیزیکی 50 درصد به مرحله اجرا در آمده است.

یادآوری می‌شود طرح ابرار علاوه بر یکهزار و 130 کیلومتر راه روستایی جدیدی است که در دولت تدبیر و امید در جنوب کرمان احداث شده است.

طرح ملی ابرار (کار نیک) با مشارکت وزارت راه و شهرسازی و سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای با هدف ساخت و تکمیل سه هزار کیلومتر راه روستایی در سطح کشور تا پایان دولت تدبیر و امید از محل اعتبارات ملی و استانی و استفاده از اکیپ‌های راه‌سازی سراسر کشور به مرحله اجرا درآمده است.

مرحله نخست این طرح که ساخت و تکمیل 2 هزار کیلومتر راه روستایی بود در سال 98 به اتمام رسید.

*س_برچسب‌ها_س*
ابرار، نیک طرح عبور از بن‌بست‌ها 2
ابرار، نیک طرح عبور از بن‌بست‌ها 3
ابرار، نیک طرح عبور از بن‌بست‌ها 4