چهارشنبه 3 بهمن 1403

اتحادیه کشورهای اسلامی در حوزه کوانتوم تشکیل شود / سند کوانتوم باید زاییده عقل جمعی باشد

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
اتحادیه کشورهای اسلامی در حوزه کوانتوم تشکیل شود / سند کوانتوم باید زاییده عقل جمعی باشد

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در همایش بین المللی فناوری های کوانتومی کوانتومی و کاربرد آن در صنعت که امروز هشتم خرداد ماه 1403 در سالن ابوریحان دانشگاه بهشتی برگزار شد، ضمن عرض تسلیت رئیس جمهور شهید و شهدای خدمت گفت: معتقدم وارد یک انقلاب سوم کوانتومی شده ایم که تلفیق فناوری های کوانتومی و هوش مصنوعی است. بنده هوش مصنوعی را...

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در همایش بین المللی فناوری های کوانتومی کوانتومی و کاربرد آن در صنعت که امروز هشتم خرداد ماه 1403 در سالن ابوریحان دانشگاه بهشتی برگزار شد، ضمن عرض تسلیت رئیس جمهور شهید و شهدای خدمت گفت: معتقدم وارد یک انقلاب سوم کوانتومی شده ایم که تلفیق فناوری های کوانتومی و هوش مصنوعی است. بنده هوش مصنوعی را فرانظریه و کوانتوم یک پارادایم میدانم. این دو دارای فناوری هایی است که تلفیق آن انقلاب سوم را به وجود می‌آورد.

وی با بیان اینکه به سرعت حکمرانی و سبک زندگی ما تحت تاثیر کوانتوم قرار خواهد گرفت، افزود: اولویت حکمرانی ما اقتضا می کند سند جامع در حوزه فناوری کوانتوم داشته باشیم. حدود یک سال است که در شورای عالی انقلاب فرهنگی میز کوانتوم راه اندازی شده و توسط اساتید در حال نهایی شدن است. خسروپناه ادامه داد: این سند باید چند ویژگی داشته باشد که مهمترین آن، این سند باید زاییده عقل جمعی باشد و در تدوین آن تمام دانشمندان کشور در ایران، خارج ایرانی و حتی دانشمندان غیر ایرانی مشارکت داشته باشند. این کار بدون عقل جمعی استادان این حوزه میسر نخواهد شد و نمی‌توان 10 نفر در شورا بنشیند و تدوین کنند. البته در مدیریت بنده این شیوه اشتباه پیاده سازی نشده است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه همه نهادهای مصرف کننده محصولات کوانتوم نیز باید در تدوین سند مشارکت داشته باشند، گفت: این گسستگی سند، دانش و دانشگاه از نهاد مصرف کننده فناوری کوانتومی اشتباه است. استاد فلسفه اسلامی توجه به مسائل فلسفی، فقهی و اخلاقی را در تدوین سند کوانتوم ضروری دانست و بیان کرد: نمی‌توان مباحث اخلاقی را نادیده گرفت.

وی نسبت به مشارکت دستگاه های زیرربط همانند وزارت علوم، بهداشت، ارتباطات دانشگاه آزاد و غیره تاکید کرد و گفت: در سند باید به رشد زیرساخت ها به ویژه آزمایشگاه های پیشرفته توجه زیادی کرد.

حجت الاسلام خسرو پناه بیان کرد: باید وضعیت و جایگاه فناوری کوانتوم در کشور، کشورهای منطقه و دنیا جمع آوری شود؛ البته در شورا وضعیت جهانی گرد آوری شده است. باید برای دانشمندان این رشته حرمت قائل شویم و توجه ویژه ای جدا از اعضای هیات علمی بودن به آنان شود. همچنین؛ پیشنهاد می کنم اتحادیه کشورهای اسلامی در حوزه کوانتوم شکل گیرد، چون هزینه این دانش سنگین و کار گسترده است، باید مدیریت شود. باید یک تشکیلات در این حوزه در جهان اسلام شکل گیرد و تقسیم کار شود.